Projecten

Project Amazone

Corekees project sinds 2023

Een regeneratief landbouwproject in Brazilië waarbij we klimaatpositief voedsel verbouwen, duurzaam hardhout planten en pionieren met een nieuw verdienmodel voor herstel van het Amazonegebied.


Beschikbaar

€267.978,-

324 Investeerders

Abonnement

Eenmalig

Cadeaucode

Alleen voor de eerste 100 abonnees

€99  €96

per obligatie per maand
Investeren
Projectdetails

Status: Doorlopend project

Prijs per obligatie: €99,-

ROI: Gemiddeld 7,3%/jaar

Looptijd: 17 jaar

Rendement uitgekeerd: nee

Risico's & AFM

Project Updates

Benieuwd naar de ontwikkeling van onze projecten?

Lees hier het nieuws

DE VERNIETIGING VAN HET AMAZONEGEBIED

Veeteelt en industriële landbouw vormen de grootste economische activiteit in het Amazonegebied en zijn samen verantwoordelijk voor meer dan 80% van de ontbossing van de Amazone. Amazonewoud wordt gekapt voor het hout en vervolgens gebruikt als landbouwgrond. Al generaties lang zijn deze destructieve praktijken de dominante bron van inkomsten voor inwoners van het Amazonegebied.

Informatiebrochure downloaden
Ontbost stuk Amazone
Image

EEN VICIEUZE CIRKEL

De boeren die verantwoordelijk zijn voor bovenstaande ontbossing zitten verstrikt in een vicieuze cirkel: ze kappen het regenwoud om hout te verkopen en om weilanden te creëren, maar hun landbouwmethodes zorgen ervoor dat de voedingsstoffen die in de bodem opgeslagen liggen razendsnel op raken. Eenmaal uitgeput levert de grond hen veel minder op en als gevolg daarvan kappen ze meer regenwoud, totdat ook die grond uitgeput raakt en ze weer van voren af aan beginnen. 

Image

Wat dan wel?

Agroforestry: De toekomst van landbouw

De oplossing voor bovenstaand probleem heet ‘Agroforestry’, een vorm van regeneratieve landbouw die verschillende gewassen én bomen combineert op hetzelfde stuk grond. Met Project Amazone bootsen we een complete bosomgeving na door minimaal 9 verschillende soorten inheemse bomen en gewassen op voormalige weilanden te planten. Hiermee herstellen we de grond, slaan we langdurig CO2 op en ontwikkelen we klimaatpositief voedsel. Deze werkwijze laat zien dat landbouw niet schadelijk hoeft te zijn, maar juist kan bijdragen aan ecologische én economische welvaart en bescherming van het Amazonegebied.

Informatiebrochure downloaden
Image
Image
Image
Image

Voordelen van Agroforestry

 • Hogere opbrengsten van de gewassen

 • Herstel van de bodemstructuur en -gezondheid
 • Hoger inkomen voor de boeren dan kap of vee
 • Voorkoming bodemerosie
 • Grote CO2 opslag
 • Bescherming tegen ziektes of klimaatschommelingen
 • Herstel van biodiversiteit
 • Dankzij meerdere gewassen beter beschermd tegen marktschommelingen
Image

1. Regeneratief

Landbouw is verantwoordelijk voor 80% van de ontbossing van het Amazonegebied en veroorzaakt daarmee massale uitsterving van soorten. Door te investeren in regeneratieve landbouw laten we zien dat het ook anders kan.

2. Divers

Image

We planten ruim 9 verschillende soorten op één landbouwperceel. Hierbij geven we voorrang aan inheemse soorten, waaronder een aantal die met uitsterven worden bedreigd. We planten onder andere bakbanaan, cacao, koffie, açai, kruidnagel, balsa, mahonie, jequitiba en ipé.

3. Natuurlijk

Image

Wij gebruiken geen herbiciden en maken gebruik van biologische agroforestry systemen. Bijvoorbeeld door het composteren van gras en snoeiafval. Bovendien verandert de mix van soorten in agroforestry systemen mettertijd, net als in natuurlijke bossen.

WAAROM WE OOK BOMEN OOGSTEN

Hardhout bomen kappen als onderdeel van een duurzaam agroforestry project: het klinkt onlogisch. We willen immers herbebossen, en niet ontbossen! Daarom maken we gebruik van mixed silvopasture, een bewezen methode van verschillende houtsoorten op dezelfde plek. Binnen deze werkwijze kiezen we voor selectieve oogst. Dit houdt in dat we het bos laten staan, maar een klein deel van de bomen verwijderen. Bijvoorbeeld 1% in jaar acht, 5% in jaar vijftien, en 4% in jaar achtentwintig.

 • Maximalisatie van CO2 opslag in de bomen

 • Kleine percentages van gefaseerde tussenkap 

 • Langdurige CO2 opslag in bouwmateriaal en meubilair

Daarnaast zijn er nog een flinke reeks andere voordelen aan deze manier van werken. Wil je hier meer over lezen? Download dan de Project Amazone informatiebrochure. 

informatiebrochure downloaden
Image

1400+ Corekees investeerders gingen je voor

Chris Zimmermann
Chris Zimmermann
05/09/2023
The nature is our future: I have invested in Corekees to support projects to save envirement – we only have one world! :) PS: And maybe I get some money back in a several years down the road...
Maarten Weber
Maarten Weber
24/06/2023
Waarom vijf sterren, Corekees is eerlijk, open en transparant over de duurzame beleggingen die je er kan doen. Alle informatie staat netjes en in gemakkelijke begrijpbare taal beschreven. De duurzame projecten brengen hoop op een mooie en eerlijke wereld waar je zelf ook nog rendement aan over houd op de lange termijn. Ja de enige kanttekening is dat je rendement pas enkele jaren na bekostigen belegging ontvangt. Dat moet nog komen, maar ik heb er volle vertrouwen in dat wel goed komt. Ik zou Corekees ook zeker aanwijzen voor mensen die voor een beter milieu en voor een duurzame economie strijden. Ik zou ook startende beleggers Corekees ook zeker aanraden( ben er zelf één ), obligatie per stuk kosten zijn voor alle man betaalbaar, zeer duidelijk wat de risico's zijn en wat het kan opleveren. Ze zijn open over samenwerking met verschillende partijen in buitenland waar ze mee in zee gaan. Voor als je graag van tevoren zelfonderzoek doet. En wie wil er nou niet beleggen en de wereld verbeteren in één keer doen. Al met al vind ik jullie toppers en ben benieuwt wat de toekomst brengt!
Eunice Lammers
Eunice Lammers
04/05/2023
Via vrienden bij Corekees terecht gekomen. Wat een tof bedrijf. Mooie duidelijke website. Ik vond het soort van te mooi om waar te zijn. En vroeg me af hoe het verdienmodel in elkaar zat. Op de website bij elk project wordt heel transparant uitgelegd waar welke cent naar toe gaat. Verder ook leuk dat ze constant nieuwe groene projecten zoeken. Laatst kwamen de bamboebomen voorbij. Benieuwd naar komende projecten. Leuk dat je op de hoogte gehouden wordt over de ontwikkeling van je investeringen, groei van je boom/bamboe en op je dashboard zie je goed wat je impact is. Misschien heb ik het gemist, maar nav de SDGs die de VN in 2015 heeft opgesteld misschien leuk om daar nog iets over te delen? Makkelijke manier om een steentje bij te dragen aan een groene toekomst en daar ook nog een leuk rendement uit te halen.
Johan van Mook
Johan van Mook
20/04/2023
goed bedrijf, goede communicatie,
Theo Koning
Theo Koning
20/04/2023
Net klant geworden, mooie site, prima op de hoogte gehouden van de voortgang. Hopelijk komen er mooie projecten bij voor de toekomsten met verschillende looptijden.
Maarten van Westen
Maarten van Westen
20/04/2023
Super leuk bedrijf! Leuke projecten, duidelijke informatie, goede klantenservice. Laten we over 10 jaar eens terugblikken op de verdiensten.
tigro grootjen
tigro grootjen
20/04/2023
Een mooi initiatief op gebied van duurzaam en milieu terwijl het ook geen slechte investering is. Vind dit beter dan de goede doelen die hier bomen planten die natuurmonumenten vervolgens weer om zaagt en de biovergassings in stuurt.
Harry van Heesewijk
Harry van Heesewijk
20/04/2023
Geld verdienen met verduurzamen. Top!
Image
Image

ONZE LOKALE PARTNER

Courageous Land koopt ontboste stukken Amazone en herstelt deze met regeneratieve landbouw. Ze herplanten voormalige weilanden en akkers met diverse inheemse gewassen en hardhout bomen. Denk hierbij aan koffie, cacao, bakbananen, açai, limoenen maar ook aan mahonie, balsa en Ipé hout voor (duurzame) houtkap. Met hun pionierende werkzaamheden won Courageous Land in 2022 de prestigieuze Amazon Bioeconomy Challenge van het World Economic Forum. Meer informatie over het verdienmodel, de mensen achter Coureageous Land en de manier waarop jouw investering bijdraagt aan het herstel van de Amazone vind je in de Project Amazone informatiebrochure.

informatiebrochure downloaden
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

  33 M2 AGROFORESTRY iS ÉÉN OBLIGATIE

  Kort gezegd leen je ons geld (€99,- per 33 M2) om te investeren in regeneratieve agroforestry in Brazilië. Gedurende 17 jaar ontvang je rendement en betalen we je lening terug. Hieronder geven we je inzicht in waaruit de investering en opbrengsten opgebouwd zijn. Wil je er dieper in duiken? Download dan onze Project Amazone Informatiebrochure..

  Investering
  Opbrengsten

  BESTEDING INVESTERING PER 33M2 AGROFORESTRY

  Iedere 33 M2 Agroforestry wordt vertegenwoordigd door een obligatie met een (nominale) waarde van €99,-. Met de aanschaf van een obligatie leen jij Corekees geld voor het aanschaffen van de grond en om de bomen en gewassen te kopen, te planten en te onderhouden. De €99,- per 33 M2 Agroforestry besteden we aan het volgende:

  Image
  • Aanschaf van de grond, infrastructuur en machines - €20,10

   Courageous Land koopt gedegradeerde landbouwgrond op.

  • Aanschaf, planten van de gewassen en bomen en onderhoud voor 4 jaar - €39,60

   Veel soorten stekt en kweekt CL zelf. De rest kopen ze in bij derden.

  • Werkkapitaal en onvoorzien Courageous Land - €5,70

   Zaken als wieden van onkruid en dagelijkse controle op het reilen en zeilen.

  • Management Fee Corekees - €26,20

   €26,20 (26,6%) blijft over als managementvergoeding voor Corekees voor de gehele looptijd.

  • Wisselkoers premie BRL en Euro - €7,40

   Kosten voor het wisselen van valuta en het opvangen van eventuele koersschommelingen. Hiervoor hebben wij de Euro-Realkoers van de afgelopen 10 jaar geanalyseerd en de gebruikelijke volatiliteit meegenomen in onze berekeningen.

  Jaarlijkse oPBRENGSTEN PER 33M2 AGROFORESTY

  De opbrengsten van de verkoop van de producten vormen de basis van jouw rendement. De berekening van het rendement is gebaseerd op 2 hoofdfactoren: het totale gewicht van alle geproduceerde gewassen en een gemiddelde prijs per kilo van dat gewas. Voordat we jouw rendement uitkeren, worden een aantal kostenposten voldaan. Na aftrek van deze kosten, blijft per obligatie een gemiddeld verwacht rendement van 7,3% per jaar over. De verdeling van de kosten en de opbrengsten per obligatie is als volgt:

  Image
  • Aflossing Obligatie - €9,90

   De aflossing van het obligatiebedrag.

  • Rendement Investeerder - €10,20

   De gemiddelde winst die per obligatie aan jou uitgekeerd wordt.

  • Kosten Corekees - €1,80

   Het gedeelte dat Corekees nodig heeft voor haar eigen bedrijfsvoering rondom dit project.

  • Kosten Courageous land - €42,00

   Courageous Land levert het meeste werk en heeft om die reden ook de hoogste kosten. Denk hierbij aan productiekosten, kantoorkosten, personeelskosten, etc.

  Samenvattend: waarom Agroforestry? 

  1. De aanplant van meer dan 9 verschillende inheemse soorten draagt bij aan biodiversiteit. Met de oogst van duurzame verbouwde hardhout gaan we bovendien illegale houtkap tegen.

  2. Agroforestry helpt bij het ecologisch herstel van aangetast land, voorkomt erosie en verbetert het bodemleven en de bodemvruchtbaarheid.

  3. Eén obligatie in Project Amazone compenseert gemiddeld 67 kg CO2/jaar.

  4. Met dit project zorgen we voor klimaatpositief voedsel en zinvolle werkgelegenheid op het Braziliaanse platteland.

  5. We laten Braziliaanse boeren zien dat het mogelijk is om ook zonder ontbossing en destructieve landbouw in je levensonderhoud te kunnen voorzien.

  6. We bieden investeerders een aantrekkelijk rendement met een verwacht gemiddelde van 7,3% per jaar.

  ImageImageImage

  Hoe kan ik investeren?

  Investeren bij Corekees is even makkelijk als winkelen in een webshop. Op ons platform bepaal je zelf hoeveel bamboe  je plant. Betalen gaat gewoon via iDeal of Sofort.

  Investeren
  ImageImage

  Veelgestelde vragen

  FAQ