Projecten

Project Pongamia

Corekees project sinds 2018
Een herbebossingsproject in Paraguay dat financieel rendement combineert met CO2-compensatie, biobrandstofproductie en lokale werkgelegenheid.

Beschikbaar

€1.248.752,-

1488 Investeerders

Abonnement

Eenmalig

Cadeaucode

Investeren
Projectdetails

Status: Doorlopend project

Prijs per obligatie: €22,50

ROI: Gemiddeld 7,8%/jaar
Looptijd: 20 jaar
Rendement uitgekeerd: Ja

Risico's & AFM

Project Updates

Benieuwd naar de ontwikkeling van onze projecten?

Lees hier het nieuws

Een groene investering

Onze Pongamiabomen planten we in natuurgebieden die meer dan 10 jaar geleden ontbost zijn. Iedere Pongamiaboom absorbeert 44 kg CO2 per jaar en produceert ook noten. Deze noten worden jaarlijks geoogst en verkocht en vervolgens verwerkt tot biobrandstof en eiwitrijk veevoer. De opbrengsten van de verkoop vloeien daarna terug naar onze investeerders.
informatiebrochure downloaden
Image
Eén Pongamiaboom compenseert gemiddeld 44 kg CO2 per jaar. De boom wordt niet gekapt.
Image
Dankzij een afnamecontract worden al onze noten tegen een vaste prijs gegarandeerd verkocht.
Image
De olie uit de noten wordt geraffineerd tot hernieuwbare biobrandstof; een duurzaam alternatief voor fossiele brandstof.
Image
Image
Image
Image
Image

  één boom is één obligatie

  Kort gezegd leen je ons geld (€22,50 per boom) om Pongamiabomen te planten in Paraguay. Gedurende 20 jaar betalen wij die lening aan je terug, en ontvang je daarbovenop nog rendement. Hieronder geven we je inzicht in waaruit de investering en opbrengsten opgebouwd zijn. Wil je er dieper in duiken? Download dan onze Pongamia Informatiebrochure.
  Investering
  Opbrengsten

  Besteding investering per boom

  Iedere boom wordt vertegenwoordigt door een obligatie met een (nominale) waarde van €22,50. Met de aanschaf van een obligatie leen jij Corekees geld om Pongamiabomen te kopen, planten en onderhouden. De €22,50 per boom besteden we aan het volgende:

  Jouw investering per boom.

  Jaarlijkse opbrengsten per boom

  De opbrengsten van de noten van jouw bomen ontvang je in de vorm van rendement. Dit bestaat uit een aflossing van jouw lening en rente op het geleende bedrag. De berekening van het rendement is gebaseerd op 2 hoofdfactoren: het volume van de noten aan de bomen en de prijs per kilogram van de noten. Voordat we jouw rendement uitkeren, worden een aantal kostenposten voldaan. Na aftrek van deze kosten, blijft per boom een gemiddeld rendement van 7,8% per jaar over. De verdeling van de kosten en de winst per volwassen boom van 7 jaar of ouder is als volgt:

  De verwachte jaarlijkse oogstopbrengst van de noten van een volwassen boom.


  Bereken jouw toekomstige rendement

  De impact van Project pongamia

  De Pongamiaboom heeft voor investeerders een economische waarde, maar voor de wereld is de boom nóg waardevoller. Er zijn een aantal facetten waarin Pongamia alle competitie het nakijken geeft. Voor meer informatie over deze boom verwijzen we je graag naar de Pongamia Informatiebrochure.

  bescherming van de chaco

  De Estancia Santa Rosanna en het herbebossingsgebied van Project Pongamia zijn gelegen in het één na grootste natuurgebied ter wereld; de Paraguayaanse Gran Chaco. Helaas wordt De Gran Chaco in rap tempo ontbost. Elke maand verdwijnt hier ruim 214 vierkante kilometer bos. Met Project Pongamia dragen we bij aan de herbebossing van deze regio. Dit doen we omdat het planten van bomen ons grootste wapen in de strijd tegen klimaatverandering is.
  Gran chaco ontbossingImage

  Maar waarom pongamia?

  1400+ investeerders gingen je voor

  Chris Zimmermann
  Chris Zimmermann
  05/09/2023
  The nature is our future: I have invested in Corekees to support projects to save envirement – we only have one world! :) PS: And maybe I get some money back in a several years down the road...
  Maarten Weber
  Maarten Weber
  24/06/2023
  Waarom vijf sterren, Corekees is eerlijk, open en transparant over de duurzame beleggingen die je er kan doen. Alle informatie staat netjes en in gemakkelijke begrijpbare taal beschreven. De duurzame projecten brengen hoop op een mooie en eerlijke wereld waar je zelf ook nog rendement aan over houd op de lange termijn. Ja de enige kanttekening is dat je rendement pas enkele jaren na bekostigen belegging ontvangt. Dat moet nog komen, maar ik heb er volle vertrouwen in dat wel goed komt. Ik zou Corekees ook zeker aanwijzen voor mensen die voor een beter milieu en voor een duurzame economie strijden. Ik zou ook startende beleggers Corekees ook zeker aanraden( ben er zelf één ), obligatie per stuk kosten zijn voor alle man betaalbaar, zeer duidelijk wat de risico's zijn en wat het kan opleveren. Ze zijn open over samenwerking met verschillende partijen in buitenland waar ze mee in zee gaan. Voor als je graag van tevoren zelfonderzoek doet. En wie wil er nou niet beleggen en de wereld verbeteren in één keer doen. Al met al vind ik jullie toppers en ben benieuwt wat de toekomst brengt!
  Eunice Lammers
  Eunice Lammers
  04/05/2023
  Via vrienden bij Corekees terecht gekomen. Wat een tof bedrijf. Mooie duidelijke website. Ik vond het soort van te mooi om waar te zijn. En vroeg me af hoe het verdienmodel in elkaar zat. Op de website bij elk project wordt heel transparant uitgelegd waar welke cent naar toe gaat. Verder ook leuk dat ze constant nieuwe groene projecten zoeken. Laatst kwamen de bamboebomen voorbij. Benieuwd naar komende projecten. Leuk dat je op de hoogte gehouden wordt over de ontwikkeling van je investeringen, groei van je boom/bamboe en op je dashboard zie je goed wat je impact is. Misschien heb ik het gemist, maar nav de SDGs die de VN in 2015 heeft opgesteld misschien leuk om daar nog iets over te delen? Makkelijke manier om een steentje bij te dragen aan een groene toekomst en daar ook nog een leuk rendement uit te halen.
  Johan van Mook
  Johan van Mook
  20/04/2023
  goed bedrijf, goede communicatie,
  Theo Koning
  Theo Koning
  20/04/2023
  Net klant geworden, mooie site, prima op de hoogte gehouden van de voortgang. Hopelijk komen er mooie projecten bij voor de toekomsten met verschillende looptijden.
  Maarten van Westen
  Maarten van Westen
  20/04/2023
  Super leuk bedrijf! Leuke projecten, duidelijke informatie, goede klantenservice. Laten we over 10 jaar eens terugblikken op de verdiensten.
  tigro grootjen
  tigro grootjen
  20/04/2023
  Een mooi initiatief op gebied van duurzaam en milieu terwijl het ook geen slechte investering is. Vind dit beter dan de goede doelen die hier bomen planten die natuurmonumenten vervolgens weer om zaagt en de biovergassings in stuurt.
  Harry van Heesewijk
  Harry van Heesewijk
  20/04/2023
  Geld verdienen met verduurzamen. Top!
  ImageImageImage

  Hoe kan ik investeren?

  Investeren bij Corekees is even makkelijk als winkelen in een webshop. Met het boom-spaar-abonnement bepaal je zelf hoeveel bomen je per maand plant. Het abonnement wordt maandelijks via automatische incasso afgeschreven en is na 3 maanden blijvend maandelijks opzegbaar. Zeg je je abonnement op? Dan blijven de bomen die je gespaard hebt uiteraard van jou! Je kunt ook éénmalig een aantal bomen aanschaffen of een boom cadeau geven.

  Start met investeren
  ImageImage

  Veelgestelde vragen

  Faq