Projecten

Project Pongamia

Corekees project sinds 2018
Een herbebossingsproject in Paraguay dat financieel rendement combineert met CO2-compensatie, biobrandstofproductie en lokale werkgelegenheid.

Beschikbaar

€1.072.986,-

1437 Investeerders

Abonnement

Eenmalig

Cadeaucode

Investeren
Projectdetails

Status: Doorlopend project

Prijs per obligatie: €22,50

ROI: Gemiddeld 7,8%/jaar
Looptijd: 20 jaar
Rendement uitgekeerd: Ja

Risico's & AFM

Een groene investering

Onze Pongamiabomen planten we in natuurgebieden die meer dan 10 jaar geleden ontbost zijn. Iedere Pongamiaboom absorbeert 44 kg CO2 per jaar en produceert ook noten. Deze noten worden jaarlijks geoogst en verkocht en vervolgens verwerkt tot biobrandstof en eiwitrijk veevoer. De opbrengsten van de verkoop vloeien daarna terug naar onze investeerders.
informatiebrochure downloaden
Image
Eén Pongamiaboom compenseert gemiddeld 44 kg CO2 per jaar. De boom wordt niet gekapt.
Image
Dankzij een afnamecontract worden al onze noten tegen een vaste prijs gegarandeerd verkocht.
Image
De olie uit de noten wordt geraffineerd tot hernieuwbare biobrandstof; een duurzaam alternatief voor fossiele brandstof.
Image
Image
Image
Image
Image

  één boom is één obligatie

  Kort gezegd leen je ons geld (€22,50 per boom) om Pongamiabomen te planten in Paraguay. Gedurende 20 jaar betalen wij die lening aan je terug, en ontvang je daarbovenop nog rendement. Hieronder geven we je inzicht in waaruit de investering en opbrengsten opgebouwd zijn. Wil je er dieper in duiken? Download dan onze Pongamia Informatiebrochure.
  Investering
  Opbrengsten

  Besteding investering per boom

  Iedere boom wordt vertegenwoordigt door een obligatie met een (nominale) waarde van €22,50. Met de aanschaf van een obligatie leen jij Corekees geld om Pongamiabomen te kopen, planten en onderhouden. De €22,50 per boom besteden we aan het volgende:

  Jouw investering per boom.

  Jaarlijkse opbrengsten per boom

  De opbrengsten van de noten van jouw bomen ontvang je in de vorm van rendement. Dit bestaat uit een aflossing van jouw lening en rente op het geleende bedrag. De berekening van het rendement is gebaseerd op 2 hoofdfactoren: het volume van de noten aan de bomen en de prijs per kilogram van de noten. Voordat we jouw rendement uitkeren, worden een aantal kostenposten voldaan. Na aftrek van deze kosten, blijft per boom een gemiddeld rendement van 7,8% per jaar over. De verdeling van de kosten en de winst per volwassen boom van 7 jaar of ouder is als volgt:

  De verwachte jaarlijkse oogstopbrengst van de noten van een volwassen boom.


  Bereken jouw toekomstige rendement

  De impact van Project pongamia

  De Pongamiaboom heeft voor investeerders een economische waarde, maar voor de wereld is de boom nóg waardevoller. Er zijn een aantal facetten waarin Pongamia alle competitie het nakijken geeft. Voor meer informatie over deze boom verwijzen we je graag naar de Pongamia Informatiebrochure.

  bescherming van de chaco

  De Estancia Santa Rosanna en het herbebossingsgebied van Project Pongamia zijn gelegen in het één na grootste natuurgebied ter wereld; de Paraguayaanse Gran Chaco. Helaas wordt De Gran Chaco in rap tempo ontbost. Elke maand verdwijnt hier ruim 214 vierkante kilometer bos. Met Project Pongamia dragen we bij aan de herbebossing van deze regio. Dit doen we omdat het planten van bomen ons grootste wapen in de strijd tegen klimaatverandering is.
  Gran chaco ontbossingImage

  Maar waarom pongamia?

  1400+ investeerders gingen je voor

  Kelian Mos
  Kelian Mos
  06/02/2023
  Handig platform om groene investeringen te doen en overzicht te houden op de voortgang van de geplante bomen, gecompenseerde CO2 en je eigen rendement.
  Freek van der Ploeg
  Freek van der Ploeg
  06/02/2023
  Erg tevreden met het platform! Mooie projecten met prima rendement
  Sascha Wolff
  Sascha Wolff
  06/02/2023
  Voor mij een mooie en vooral transparante manier om CO2 te compenseren. Je kunt naast eenmalig ook maandelijks bomen planten. Ik vind dit een erg mooi bedrijfsconcept, het is erg transparant wat ze doen. Bovendien nemen ze je op een hele leuke manier mee met je duurzame investering, door de levensfase van je investering in kaart te brengen en met bijv. de CO2 compensatie meter. Voor mij een mooie manier om mijn vluchten te compenseren. Een mooie duurzame investering, waarbij je locals helpt met werkgelegenheid, en als t goed is komt er ook nog een mooi rendement uit!
  Margo van Gils
  Margo van Gils
  04/02/2023
  Een mooi project waarmee de wereld weer een stukje groener wordt.
  MrKasperveldhuis
  MrKasperveldhuis
  04/02/2023
  Amazing initiative to help reduce your CO² footprint , give something back to nature AND gain some nice financial returns! A win-win situation!
  Justine Bots
  Justine Bots
  03/02/2023
  Een jong en fris team met een missie en een toekomstvisie! Dit laatste gaf bij mij de doorslag om al bij het prille begin van Corkees Pongamia bomen te kopen en later ook direct in te schrijven voor het Olifantengras-project in Kenia. Er wordt goed en open gecommuniceerd in voor en soms in [één mini] tegenspoed. Ik heb ALLE vertrouwen in Corkees!
  Maurits van Leeuwen
  Maurits van Leeuwen
  03/02/2023
  Een mooi rendement en ook nog wat goeds doen voor de wereld! Heb mooi aantal bomen gekocht en een abo voor 1 boom per maand voor de studie van m’n schoonzoon in de toekomst. Het is veel mooier om niet alleen naar rendement te kijken en een mooie planeet is ook een goed rendement!
  Robert Bron
  Robert Bron
  03/02/2023
  Een attractieve manier van impact beleggen waarbij je betrokken blijft door nieuws updates over je eigen Pongamia bomen. De website is duidelijk en de kosten transparant. Nu de opbrengst afwachten.
  sebastiaan de geest
  sebastiaan de geest
  03/02/2023
  Mooi transparant investeringsplatform in enkel duurzame projecten! WIN - WIN
  Stef Hollegie
  Stef Hollegie
  03/02/2023
  Corekees is een manier om.geld duurzaam en positief te beleggen. Ik heb er plezier in de foto's te krijgen van groeiende bomen tot een uiteindelijk volgroeide boom. Want ja, je krijgt regelmatig een update over het groeiproces van de boom waar je in geïnvesteerd hebt. Het is echt leuk om te doen.
  ImageImageImage

  Hoe kan ik investeren?

  Investeren bij Corekees is even makkelijk als winkelen in een webshop. Met het boom-spaar-abonnement bepaal je zelf hoeveel bomen je per maand plant. Het abonnement wordt maandelijks via automatische incasso afgeschreven en is na 3 maanden blijvend maandelijks opzegbaar. Zeg je je abonnement op? Dan blijven de bomen die je gespaard hebt uiteraard van jou! Je kunt ook éénmalig een aantal bomen aanschaffen of een boom cadeau geven.

  Start met investeren
  ImageImage

  Veelgestelde vragen

  Faq