Project Pongamia

Corekeesproject sinds 2018
Een herbebossingsproject in Paraguay dat financieel rendement combineert met CO2-compensatie, biobrandstofproductie en lokale werkgelegenheid.
Alle feiten op 'n rijtje

Prijs per obligatie: €22,50

ROI: Gemiddeld 7,8%/jaar
Looptijd: 20 jaar
Rendement uitgekeerd: Ja

Proces

Risico's & AFM

Investeren

Een groene investering

Onze Pongamiabomen planten we in natuurgebieden die meer dan 10 jaar geleden ontbost zijn. Iedere Pongamiaboom absorbeert 44 kg CO2 per jaar en produceert ook noten. Deze noten worden jaarlijks geoogst en verkocht en vervolgens verwerkt tot biobrandstof en eiwitrijk veevoer. De opbrengsten van de verkoop vloeien daarna terug naar onze investeerders.
Image
Eén Pongamiaboom compenseert gemiddeld 44 kg CO2 per jaar. De boom wordt niet gekapt.
Image
Dankzij een afnamecontract worden al onze noten tegen een vaste prijs gegarandeerd verkocht.
Image
De olie uit de noten wordt geraffineerd tot hernieuwbare biobrandstof; een duurzaam alternatief voor fossiele brandstof.
Image
Image
Image
Image
Image

  één boom is één obligatie

  Kort gezegd leen je ons geld (€22,50 per boom) om Pongamiabomen te planten in Paraguay. Gedurende 20 jaar betalen wij die lening aan je terug, en ontvang je daarbovenop nog rendement. Hieronder geven we je inzicht in waaruit de investering en opbrengsten opgebouwd zijn. Wil je er dieper in duiken? Download dan onze Pongamia Informatiebrochure.

  Besteding investering per boom

  Iedere boom wordt vertegenwoordigt door een obligatie met een (nominale) waarde van €22,50. Met de aanschaf van een obligatie leen jij Corekees geld om Pongamiabomen te kopen, planten en onderhouden. De €22,50 per boom besteden we aan het volgende:

  Jouw investering per boom.

  Jaarlijkse opbrengsten per boom

  De opbrengsten van de noten van jouw bomen ontvang je in de vorm van rendement. Dit bestaat uit een aflossing van jouw lening en rente op het geleende bedrag. De berekening van het rendement is gebaseerd op 2 hoofdfactoren: het volume van de noten aan de bomen en de prijs per kilogram van de noten. Voordat we jouw rendement uitkeren, worden een aantal kostenposten voldaan. Na aftrek van deze kosten, blijft per boom een gemiddeld rendement van 7,8% per jaar over. De verdeling van de kosten en de winst per volwassen boom van 7 jaar of ouder is als volgt:

  De verwachte jaarlijkse oogstopbrengst van de noten van een volwassen boom.


  Bereken jouw toekomstige rendement

  De impact van Project pongamia

  De Pongamiaboom heeft voor investeerders een economische waarde, maar voor de wereld is de boom nóg waardevoller. Er zijn een aantal facetten waarin Pongamia alle competitie het nakijken geeft. Voor meer informatie over deze boom verwijzen we je graag naar de Pongamia Informatiebrochure.

  bescherming van de chaco

  De Estancia Santa Rosanna en het herbebossingsgebied van Project Pongamia zijn gelegen in het één na grootste natuurgebied ter wereld; de Paraguayaanse Gran Chaco. Helaas wordt De Gran Chaco in rap tempo ontbost. Elke maand verdwijnt hier ruim 214 vierkante kilometer bos. Met Project Pongamia dragen we bij aan de herbebossing van deze regio. Dit doen we omdat het planten van bomen ons grootste wapen in de strijd tegen klimaatverandering is.
  Gran chaco ontbossingImage

  Maar waarom pongamia?

  1083 investeerders gingen je voor

  matthys noorden
  matthys noorden
  2022-10-11
  Groen mag best wat opleveren! Wij hebben de footprint van onze kids (tot hun 18e) gecompenseerd en de verdienste stoppen we in hun studiepotje. Dubbelwinst. Het persoonlijk contact is verfrissend en ik heb in mijn omgeving al zeker 3 anderen tot investeren gekregen.
  Timon Stolk
  Timon Stolk
  2022-10-08
  Leuke manier van duurzaam investeren. Ze hebben een leuk verhaal en nemen je goed mee in het proces op je eigen dashboard
  Tjerk De Laat
  Tjerk De Laat
  2022-09-24
  Mooi duurzaam initiatief. Erg creatief idee waar wij wel van houden. Goede informatie en makkelijk overzichtelijk platform. Als gezin zowel bomen als olifantengras aangekocht. Nieuwsgierig naar nog meer mooie duurzame initiatieven 🌳
  thijs koers
  thijs koers
  2022-09-23
  Helder en open initiatief voor een betere wereld
  Danny
  Danny
  2022-06-27
  Mooi en goed duurzaam doel, heldere ambities en een sprankelend, jong en energiek bedrijf! Naast het goede gevoel om in iets duurzaams te investeren voor nu en de toekomst, is ook het rendement aantrekkelijk. Een echte win-win wat mij betreft!
  Irvin den Boer
  Irvin den Boer
  2022-06-25
  Voor mij een mooie manier om mijn vluchten te compenseren. Je wordt goed en duidelijk op de hoogte gehouden. Fijne organisatie.
  Roel van der Beek
  Roel van der Beek
  2022-06-24
  Mooi om middels een duurzame en groene oplossing een mooi rendement te krijgen.
  Harry Hees
  Harry Hees
  2022-05-24
  Investeren in Corekees is niet duur, maar duurzaam. Omdat het een lange termijn investering is.
  Onno van Mulken
  Onno van Mulken
  2022-04-28
  Ik hou van het idee achter Corekees en de professionele manier waarop ze het uitvoeren. Het is een heel toegankelijke manier om je CO2-uitstoot te compenseren en ontbossing tegen te gaan door het (maandelijks) kopen van obligaties. Hiermee leen je het enthousiaste team van Corekees geld om Pongamia bomen te planten. Deze bomen nemen veel CO2 op en produceren nootjes waarvan biobrandstof en veevoeder wordt gemaakt. De bomen blijven 20 jaar jouw eigendom en gedurende die tijd compenseer je CO2, ontvang je rendement, steun je de lokale bevolking en kun je de groei van je bomen volgen vanaf je persoonlijke dashboard.
  ImageImageImage

  Hoe kan ik investeren?

  Investeren bij Corekees is even makkelijk als winkelen in een webshop. Met het boom-spaar-abonnement bepaal je zelf hoeveel bomen je per maand plant. Het abonnement wordt maandelijks via automatische incasso afgeschreven en is na 3 maanden blijvend maandelijks opzegbaar. Zeg je je abonnement op? Dan blijven de bomen die je gespaard hebt uiteraard van jou! Je kunt ook éénmalig een aantal bomen aanschaffen of een boom cadeau geven.

  Start met investeren
  ImageImage

  Veelgestelde vragen

  FAQ