Projecten

Project Bamboe

Corekees project sinds 2023

Een bosbouwproject in Portugal dat Europese bamboe produceert voor CO2 compensatie en als duurzame grondstof voor industriële fabrikanten.


beschikbaar

€362,706,-

403 Investeerders

Abonnement

Eenmalig

Cadeaucode

Alleen voor de eerste 100 abonnees

€168  €162

per obligatie per maand
Investeren
Projectdetails

Status: Doorlopend project

Prijs per obligatie: €168,-

ROI: Gemiddeld 6,7%/jaar
Looptijd: 15 jaar
Rendement uitgekeerd: nee

Risico's & AFM

Project Updates

Benieuwd naar de ontwikkeling van onze projecten?

Lees hier het nieuws

Investeer in Europese bamboe

Europa is de grootste exportmarkt voor Aziatische bamboe en voor 100% afhankelijk van import. Deze ingevoerde bamboe wordt, mede door inflatie en stijgende transportprijzen, steeds duurder. Hoewel bamboe in essentie een waanzinnig duurzame grondstof is, valt het te betwisten of dat nog steeds het geval is wanneer je deze vanuit Azië, in sterk vervuilende vrachtschepen, naar Europa importeert.

Ondertussen is Europa zelf in volle transitie richting duurzame land- en (hout)bouw. De landbouwsector is naarstig op zoek naar renderende low footprint gewassen als alternatief voor de hoge uitstoot van de nu gangbare landbouwmethodes en ook de bouwsector moet drastisch verduurzamen om zijn voetafdruk te verlagen.

Ook vanuit producenten en consumenten bestaat een stijgende vraag naar lokaal geteelde bamboe. Er is in Europa een tekort aan verse bamboescheuten als voedingsmiddel en industriële fabrikanten zouden lokaal geteelde bamboe in hun producten willen verwerken om daarmee hun CO2 uitstoot te verminderen of te compenseren.

De vraag naar duurzaam geteeld bamboe is vele malen groter dan het aanbod. Door samen met onze partner te investeren in Europese bamboebossen in Portugal creëren we het aanbod om in deze vraag te voorzien en leggen we de basis voor een biobased disruptie van tal van sectoren. 

Informatiebrochure downloaden
Image
Image

Bamboe compenseert waanzinnig veel CO2 en is een geweldig alternatief voor hout. Het is een natuurlijk product dat 15 keer sneller groeit dan bomen en oneindig vaak geoogst kan worden. 

Image
Bamboe heeft ruim 10.000 verschillende toepassingsmogelijkheden. Het aantal mogelijkheden is onvoorstelbaar groot.
Image
30% van de gangbare kosten én uitstoot voor bamboe zit in transport. Door de productie van bamboe van Azië naar Europa te halen wordt bamboe niet alleen nóg duurzamer, maar ook goedkoper.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

  Waar wordt onze bamboe voor gebruikt?

  Onze bamboe zal in eerste instantie vooral gebruikt worden als bouwmateriaal. Denk bijvoorbeeld aan geperste houten ‘platen’, of keuken en vloeren gemaakt van bamboe. Het mooie aan dit product is dat het 100% biologisch afbreekbaar is, en geen afval of restmateriaal heeft. Mede hierdoor is bamboe een duurzaam internatief voor staal, PVC, hardhout, katoen en composiet materialen. Om meer te lezen over de toepassingen van onze bamboe willen we je vragen de informatiebrochure te downloaden. Hierin leggen we in detail uit wat we precies gaan doen.

  ImageImage

  Waarom bamboe goed is voor het klimaat

  • Bamboe is een absolute kampioen in CO₂-opname en zuurstofproductie
  • Bamboe is het snelst hernieuwbare materiaal ter wereld
  • Produceert 15 keer meer hout dan bomen in dezelfde groeiperiode
  • Bamboe is een zero-waste gewas en biologisch afbreekbaar
  • Onze bamboe is een pesticidenvrij gewas en wordt verbouwd op gedegradeerde gronden
  • Bamboe herstelt bodemkwaliteit, houdt water vast in de bodem en gaat bodemerosie tegen
  ImageImage

  Waarom we investeren in Europees bamboe

  • Bewezen groei in Europa (Zowel Nederland als België en Portugal)
  • Relatief eenvoudig te verbouwen
  • Vraag en markt is aanwezig en groeit bovendien sterk
  • Creëert werkgelegenheid in landbouw, verwerking en aansluitende sectoren
  • Europese normen zorgen voor veilige en duurzame productie
  • Met lokale kweek en verwerking bouwen we aan een duurzaam businessmodel voor een hernieuwbaar product
  Image

  Gecertifi­ceerde CO2 verwijdering

  De CO₂ die met dit project in de bodem wordt opgeslagen is officieel gecertificeerd door ONCRA, een onafhankelijke derde partij. De Carbon Removal Credits die hiervoor worden uitgegeven hebben een geldwaarde en dienen als garantie voor de positieve effecten van dit project. Meer lezen over de Carbon Removal Credits van Project Bamboe? Download dan de Project Bamboe informatiebrochure

  Bevordering van biodiversiteit

  We stonden versteld van het aantal soorten planten en dieren in de Portugese bamboebossen. Van klavers tot orchideeën, en van spreeuwen tot konijnen; bamboebossen zijn een geweldig habitat voor tal van soorten. Dat is belangrijk, want biodiversiteit is letterlijk van levensbelang. 
  Image
  Image
  Image
  Image

  1 bamboeplant is één obligatie

  Kort gezegd leen je ons geld (€168,- per bamboeplant)Iedere bamboeplant wordt vertegenwoordigd door een obligatie met een (nominale) waarde van €168,-. Met de aanschaf van een obligatie leen jij Corekees geld om bamboe te kopen, planten en te onderhouden. De €168,- per bamboeplant besteden we aan het volgende:

  Investering
  Opbrengsten

  Besteding investering per bamboeplant

  Iedere bamboe plant wordt vertegenwoordigd door een obligatie met een (nominale) waarde van €168,- Met de aanschaf van een obligatie leen jij Corekees geld om bamboe te kopen, planten en te onderhouden. De €168,- per bamboeplant besteden we aan het volgende:

  Image
  • Aanschaf, planten, onderhoud, irrigeren en oogsten voor de eerste 7 jaar - €77,30

   Uitgaven voor het aankopen en planten van de jonge bamboe, het verzorgen van de plantenen de kosten van het oogsten.

  • Kosten voor de officiële certificering van de CO2 compensatie - €51,80

   Onze velden worden gecertificeerd door ONCRA, de onafhankelijke standaard van Climate Cleanup Foundation, een in Amsterdam gevestigde neutrale derde partij.

  • Kosten administratie Corekees voor 15 jaar - €27,20

   Om Corekees draaiende te houden (salarissen, juridisch & marketing).

  • Transactiekosten Corekees - €2,00

   Kosten voor de techniek van het platform en onze betaalsystemen.

  • Management fee Corekees - €9,70

   €9,7 (5,8%) blijft over als management vergoeding voor Corekees om voor 15 jaar het project te monitoren.

  Jaarlijkse opbrengsten per bamboe plant

  De opbrengsten van de verkoop van jouw bamboe ontvang je in de vorm van rendement. Dit bestaat uit een aflossing van jouw lening en rente op het geleende bedrag. De berekening van het rendement is gebaseerd op 2 hoofdfactoren: de jaarlijkse oogst volumes van de bamboe, en een gangbare prijs per bamboe product. Voordat we jouw rendement uitkeren, worden een aantal kostenposten voldaan. Na aftrek van deze kosten, blijft per obligatie een gemiddeld rendement van 6,7% per jaar over. De verdeling van de kosten en de opbrengsten per obligatie is als volgt:
  Image
  • Aflossing Obligatie - €28,00

   De aflossing van het obligatie bedrag.

  • Rendement Investeerder - €14,25

   De gemiddelde winst die per bamboeplant aan jou uitgekeerd wordt.

  • Kosten Bamboe - €23,85

   Onderhoud, Irrigeren en oogsten.

  • Success fee Corekees - €4,20

   De beloning voor Corekees bij succes van het project.


  Bereken jouw toekomstige rendement

  1400+ Corekees investeerders gingen je voor

  Chris Zimmermann
  Chris Zimmermann
  05/09/2023
  The nature is our future: I have invested in Corekees to support projects to save envirement – we only have one world! :) PS: And maybe I get some money back in a several years down the road...
  Maarten Weber
  Maarten Weber
  24/06/2023
  Waarom vijf sterren, Corekees is eerlijk, open en transparant over de duurzame beleggingen die je er kan doen. Alle informatie staat netjes en in gemakkelijke begrijpbare taal beschreven. De duurzame projecten brengen hoop op een mooie en eerlijke wereld waar je zelf ook nog rendement aan over houd op de lange termijn. Ja de enige kanttekening is dat je rendement pas enkele jaren na bekostigen belegging ontvangt. Dat moet nog komen, maar ik heb er volle vertrouwen in dat wel goed komt. Ik zou Corekees ook zeker aanwijzen voor mensen die voor een beter milieu en voor een duurzame economie strijden. Ik zou ook startende beleggers Corekees ook zeker aanraden( ben er zelf één ), obligatie per stuk kosten zijn voor alle man betaalbaar, zeer duidelijk wat de risico's zijn en wat het kan opleveren. Ze zijn open over samenwerking met verschillende partijen in buitenland waar ze mee in zee gaan. Voor als je graag van tevoren zelfonderzoek doet. En wie wil er nou niet beleggen en de wereld verbeteren in één keer doen. Al met al vind ik jullie toppers en ben benieuwt wat de toekomst brengt!
  Eunice Lammers
  Eunice Lammers
  04/05/2023
  Via vrienden bij Corekees terecht gekomen. Wat een tof bedrijf. Mooie duidelijke website. Ik vond het soort van te mooi om waar te zijn. En vroeg me af hoe het verdienmodel in elkaar zat. Op de website bij elk project wordt heel transparant uitgelegd waar welke cent naar toe gaat. Verder ook leuk dat ze constant nieuwe groene projecten zoeken. Laatst kwamen de bamboebomen voorbij. Benieuwd naar komende projecten. Leuk dat je op de hoogte gehouden wordt over de ontwikkeling van je investeringen, groei van je boom/bamboe en op je dashboard zie je goed wat je impact is. Misschien heb ik het gemist, maar nav de SDGs die de VN in 2015 heeft opgesteld misschien leuk om daar nog iets over te delen? Makkelijke manier om een steentje bij te dragen aan een groene toekomst en daar ook nog een leuk rendement uit te halen.
  Johan van Mook
  Johan van Mook
  20/04/2023
  goed bedrijf, goede communicatie,
  Theo Koning
  Theo Koning
  20/04/2023
  Net klant geworden, mooie site, prima op de hoogte gehouden van de voortgang. Hopelijk komen er mooie projecten bij voor de toekomsten met verschillende looptijden.
  Maarten van Westen
  Maarten van Westen
  20/04/2023
  Super leuk bedrijf! Leuke projecten, duidelijke informatie, goede klantenservice. Laten we over 10 jaar eens terugblikken op de verdiensten.
  tigro grootjen
  tigro grootjen
  20/04/2023
  Een mooi initiatief op gebied van duurzaam en milieu terwijl het ook geen slechte investering is. Vind dit beter dan de goede doelen die hier bomen planten die natuurmonumenten vervolgens weer om zaagt en de biovergassings in stuurt.
  Harry van Heesewijk
  Harry van Heesewijk
  20/04/2023
  Geld verdienen met verduurzamen. Top!

  Samenvattend: waarom bamboe? 

  1 bamboeplant compenseert gemiddeld 46 kg CO2/jaar

  De vraag naar bamboe is enorm en het is een bewezen duurzame grondstof voor zowel consumentenproducten als industriële toepassingen. 

  Bamboe is een grassoort die 15 keer sneller groeit dan hout en bovendien veel CO2 opslaat in de grond.

  Image

  In tegenstelling tot bomen zijn bij bamboe de nieuwe palen altijd groter dan de originele stam. Hierdoor groeit de oogstopbrengst jaar na jaar door.

  Bamboe helpt bij het ecologisch herstel van aangetast land, voorkomt erosie en houdt water vast in de bodem. 

  Bamboe is een duurzaam alternatief voor staal, PVC, hardhout, katoen en composiet materialen.

  ImageImageImage

  Hoe kan ik investeren?

  Investeren bij Corekees is even makkelijk als winkelen in een webshop. Op ons platform bepaal je zelf hoeveel bamboe  je plant. Betalen gaat gewoon via iDeal of Sofort.

  Investeer nu
  ImageImage

  Veelgestelde vragen

  FAQ