Projecten

Project Bamboe

Corekees project sinds 2023

Een bosbouwproject in Portugal dat Europese bamboe produceert voor CO2 compensatie en als duurzame grondstof voor industriële fabrikanten.


Uitverkocht

€277.200

150% verkocht
Image

Totale campagne: €184.800 €277.200

Uitverkocht
Projectdetails

Status: Uitverkocht

Prijs per obligatie: €168,-

ROI: Gemiddeld 6,7%/jaar
Looptijd: 15 jaar
Rendement uitgekeerd: nee

Risico's & AFM

Investeer in Europese bamboe

Europa is de grootste exportmarkt voor Aziatische bamboe en voor 100% afhankelijk van import. Dit ingevoerde bamboe wordt, mede door inflatie en stijgende transportprijzen, steeds duurder. Hoewel bamboe in essentie een waanzinnig duurzame grondstof is, valt het te betwisten of dat nog steeds het geval is wanneer je deze vanuit Azië, in sterk vervuilende vrachtschepen, naar Europa importeert.

Ondertussen is Europa zelf in volle transitie richting duurzame land- en (hout)bouw. De landbouwsector is naarstig op zoek naar renderende low footprint gewassen als alternatief voor de hoge uitstoot van de nu gangbare landbouwmethodes en ook de bouwsector moet drastisch verduurzamen om zijn voetafdruk te verlagen.

Ook vanuit producenten en consumenten bestaat een stijgende vraag naar lokaal geteelde bamboe. Er is in Europa een tekort aan verse bamboescheuten als voedingsmiddel en industriële fabrikanten zouden lokaal geteelde bamboe in hun producten willen verwerken om daarmee hun CO2 uitstoot te verminderen of te compenseren.

De vraag naar duurzaam geteeld bamboe is vele malen groter dan het aanbod. Door samen met onze partner te investeren in Europese bamboebossen in Portugal creëren we het aanbod om in deze vraag te voorzien en leggen we de basis voor een biobased disruptie van tal van sectoren. 

Informatiebrochure downloaden
Image
Image

Bamboe compenseert waanzinnig veel CO2 en is een geweldig alternatief voor hout. Het is een natuurlijk product dat 15 keer sneller groeit dan bomen en oneindig vaak geoogst kan worden. 

Image
Bamboe heeft ruim 10.000 verschillende toepassingsmogelijkheden. Het aantal mogelijkheden is onvoorstelbaar groot.
Image
30% van de gangbare kosten én uitstoot voor bamboe zit in transport. Door de productie van bamboe van Azië naar Europa te halen wordt bamboe niet alleen nóg duurzamer, maar ook goedkoper.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

  Waar wordt onze bamboe voor gebruikt?

  Onze bamboe zal in eerste instantie vooral gebruikt worden als bouwmateriaal. Denk bijvoorbeeld aan geperste houten ‘platen’, of keuken en vloeren gemaakt van bamboe. Het mooie aan dit product is dat het 100% biologisch afbreekbaar is, en geen afval of restmateriaal heeft. Mede hierdoor is bamboe een duurzaam internatief voor staal, PVC, hardhout, katoen en composiet materialen. Om meer te lezen over de toepassingen van onze bamboe willen we je vragen de informatiebrochure te downloaden. Hierin leggen we in detail uit wat we precies gaan doen.

  ImageImage

  Waarom bamboe goed is voor het klimaat

  • Bamboe is een absolute kampioen in CO₂-opname en zuurstofproductie
  • Bamboe is het snelst hernieuwbare materiaal ter wereld
  • Produceert 15 keer meer hout dan bomen in dezelfde groeiperiode
  • Bamboe is een zero-waste gewas en biologisch afbreekbaar
  • Onze bamboe is een pesticidenvrij gewas en wordt verbouwd op gedegradeerde gronden
  • Bamboe herstelt bodemkwaliteit, houdt water vast in de bodem en gaat bodemerosie tegen
  ImageImage

  Waarom we investeren in Europees bamboe

  • Bewezen groei in Europa (Zowel Nederland als België en Portugal)
  • Relatief eenvoudig te verbouwen
  • Vraag en markt is aanwezig en groeit bovendien sterk
  • Creëert werkgelegenheid in landbouw, verwerking en aansluitende sectoren
  • Europese normen zorgen voor veilige en duurzame productie
  • Met lokale kweek en verwerking bouwen we aan een duurzaam businessmodel voor een hernieuwbaar product
  Image

  Gecertifi­ceerde CO2 verwijdering

  De CO₂ die met dit project in de bodem wordt opgeslagen is officieel gecertificeerd door ONCRA, een onafhankelijke derde partij. De Carbon Removal Credits die hiervoor worden uitgegeven hebben een geldwaarde en dienen als garantie voor de positieve effecten van dit project. Meer lezen over de Carbon Removal Credits van Project Bamboe? Download dan de Project Bamboe informatiebrochure

  Bevordering van biodiversiteit

  We stonden versteld van het aantal soorten planten en dieren in de Portugese bamboebossen. Van klavers tot orchideeën, en van spreeuwen tot konijnen; bamboebossen zijn een geweldig habitat voor tal van soorten. Dat is belangrijk, want biodiversiteit is letterlijk van levensbelang. 
  Image
  Image
  Image
  Image

  1 bamboeplant is één obligatie

  Kort gezegd leen je ons geld (€168,- per bamboe plant)Iedere bamboe plant wordt vertegenwoordigd door een obligatie met een (nominale) waarde van €168,-. Met de aanschaf van een obligatie leen jij Corekees geld om bamboe te kopen, planten en te onderhouden. De €168,- per bamboeplant besteden we aan het volgende:
  Investering
  Opbrengsten

  Besteding investering per bamboe plant

  Iedere bamboe plant wordt vertegenwoordigd door een obligatie  met een (nominale) waarde van €168,- Met de aanschaf van een obligatie leen jij Corekees geld om bamboe te kopen, planten en te onderhouden. De €168,- per bamboe plant besteden we aan het volgende:
  Image
  • Aanschaf, planten, onderhoud, irrigeren en oogsten voor de eerste 7 jaar - €77,30

   Uitgaven voor het aankopen en planten van de jonge bamboe, het verzorgen van de plantenen de kosten van het oogsten.

  • Kosten voor de officiële certificering van de CO2 compensatie - €51,80

   Onze velden worden gecertificeerd door ONCRA, de onafhankelijke standaard van Climate Cleanup Foundation, een in Amsterdam gevestigde neutrale derde partij.

  • Kosten administratie Corekees voor 15 jaar - €27,20

   Om Corekees draaiende te houden (salarissen, juridisch & marketing).

  • Transactiekosten Corekees - €2,00

   Kosten voor de techniek van het platform en onze betaalsystemen.

  • Management fee Corekees - €9,70

   €9,7 (5,8%) blijft over als management vergoeding voor Corekees om voor 15 jaar het project te monitoren.

  Jaarlijkse opbrengsten per bamboe plant

  De opbrengsten van de verkoop van jouw bamboe ontvang je in de vorm van rendement. Dit bestaat uit een aflossing van jouw lening en rente op het geleende bedrag. De berekening van het rendement is gebaseerd op 2 hoofdfactoren: de jaarlijkse oogst volumes van de bamboe, en een gangbare prijs per bamboe product. Voordat we jouw rendement uitkeren, worden een aantal kostenposten voldaan. Na aftrek van deze kosten, blijft per obligatie een gemiddeld rendement van 6,7% per jaar over. De verdeling van de kosten en de opbrengsten per obligatie is als volgt:
  Image
  • Aflossing Obligatie - €28,00

   De aflossing van het obligatie bedrag.

  • Rendement Investeerder - €14,25

   De gemiddelde winst die per bamboeplant aan jou uitgekeerd wordt.

  • Kosten Bamboe - €23,85

   Onderhoud, Irrigeren en oogsten.

  • Success fee Corekees - €4,20

   De beloning voor Corekees bij succes van het project.


  Bereken jouw toekomstige rendement

  1400+ Corekees investeerders gingen je voor

  Kelian Mos
  Kelian Mos
  06/02/2023
  Handig platform om groene investeringen te doen en overzicht te houden op de voortgang van de geplante bomen, gecompenseerde CO2 en je eigen rendement.
  Freek van der Ploeg
  Freek van der Ploeg
  06/02/2023
  Erg tevreden met het platform! Mooie projecten met prima rendement
  Sascha Wolff
  Sascha Wolff
  06/02/2023
  Voor mij een mooie en vooral transparante manier om CO2 te compenseren. Je kunt naast eenmalig ook maandelijks bomen planten. Ik vind dit een erg mooi bedrijfsconcept, het is erg transparant wat ze doen. Bovendien nemen ze je op een hele leuke manier mee met je duurzame investering, door de levensfase van je investering in kaart te brengen en met bijv. de CO2 compensatie meter. Voor mij een mooie manier om mijn vluchten te compenseren. Een mooie duurzame investering, waarbij je locals helpt met werkgelegenheid, en als t goed is komt er ook nog een mooi rendement uit!
  Margo van Gils
  Margo van Gils
  04/02/2023
  Een mooi project waarmee de wereld weer een stukje groener wordt.
  MrKasperveldhuis
  MrKasperveldhuis
  04/02/2023
  Amazing initiative to help reduce your CO² footprint , give something back to nature AND gain some nice financial returns! A win-win situation!
  Justine Bots
  Justine Bots
  03/02/2023
  Een jong en fris team met een missie en een toekomstvisie! Dit laatste gaf bij mij de doorslag om al bij het prille begin van Corkees Pongamia bomen te kopen en later ook direct in te schrijven voor het Olifantengras-project in Kenia. Er wordt goed en open gecommuniceerd in voor en soms in [één mini] tegenspoed. Ik heb ALLE vertrouwen in Corkees!
  Maurits van Leeuwen
  Maurits van Leeuwen
  03/02/2023
  Een mooi rendement en ook nog wat goeds doen voor de wereld! Heb mooi aantal bomen gekocht en een abo voor 1 boom per maand voor de studie van m’n schoonzoon in de toekomst. Het is veel mooier om niet alleen naar rendement te kijken en een mooie planeet is ook een goed rendement!
  Robert Bron
  Robert Bron
  03/02/2023
  Een attractieve manier van impact beleggen waarbij je betrokken blijft door nieuws updates over je eigen Pongamia bomen. De website is duidelijk en de kosten transparant. Nu de opbrengst afwachten.
  sebastiaan de geest
  sebastiaan de geest
  03/02/2023
  Mooi transparant investeringsplatform in enkel duurzame projecten! WIN - WIN
  Stef Hollegie
  Stef Hollegie
  03/02/2023
  Corekees is een manier om.geld duurzaam en positief te beleggen. Ik heb er plezier in de foto's te krijgen van groeiende bomen tot een uiteindelijk volgroeide boom. Want ja, je krijgt regelmatig een update over het groeiproces van de boom waar je in geïnvesteerd hebt. Het is echt leuk om te doen.

  Samenvattend: waarom bamboe? 

  1 bamboeplant compenseert gemiddeld 46 kg CO2/jaar

  De vraag naar bamboe is enorm en het is een bewezen duurzame grondstof voor zowel consumentenproducten als industriële toepassingen. 

  Bamboe is een grassoort die 15 keer sneller groeit dan hout en bovendien veel CO2 opslaat in de grond.

  Image

  In tegenstelling tot bomen zijn bij bamboe de nieuwe palen altijd groter dan de originele stam. Hierdoor groeit de oogstopbrengst jaar na jaar door.

  Bamboe helpt bij het ecologisch herstel van aangetast land, voorkomt erosie en houdt water vast in de bodem. 

  Bamboe is een duurzaam alternatief voor staal, PVC, hardhout, katoen en composiet materialen.

  ImageImageImage

  Hoe kan ik investeren?

  Investeren bij Corekees is even makkelijk als winkelen in een webshop. Op ons platform bepaal je zelf hoeveel bamboe  je plant. Betalen gaat gewoon via iDeal of Sofort.

  Uitverkocht
  ImageImage

  Veelgestelde vragen

  FAQ