Projecten

Project Specerij

Corekees project sinds 2023

Een duurzaam landbouwproject in Nicaragua en Honduras waarmee we de gehele specerij-keten verduurzamen. We helpen koffieboeren hun aanbod te diversifiëren met het verbouwen van bio-gecertificeerde gewassen. Hiermee verbeteren ze de biodiversiteit van hun land en verhogen ze hun inkomsten.


uitverkocht

€148.000,-

100% verkocht
Image

Totale campagne: €148.000

uitverkocht
Projectdetails

Status: Pilot campagne

Prijs per obligatie: €148,-

ROI: 7,0%/jaar

Looptijd: 5 jaar

Risico's & AFM

Project Updates

Benieuwd naar de ontwikkeling van onze projecten?

Lees hier het nieuws

De schaduwzijde van koffie

Image

Een onzeker bestaan

Klimaatverandering heeft negatieve gevolgen, zo ook voor de lokale koffieboeren in Nicaragua en Honduras. Door de stijging van de temperatuur en neerslag is er meer kans op ziektes, zoals koffieroest ‘La Roya’.  Dit zorgt voor onzekerheid over de oogst en daarmee hun inkomen. 

Image

ONHOUDBARE SITUATIE 

Landbouw is voor veel inwoners van Midden-Amerika dé bron van inkomsten. Er wordt dan ook alles gedaan om veel landbouwgrond te hebben en te gebruiken. Dit gaat gepaard met ontbossing en daarmee ook bodemerosie. Hierdoor wordt het land minder vruchtbaar en vermindert de opbrengst.

Image

AFHANKELIJK VAN LOKALE MARKTEN

Internationale bedrijven stellen hoge eisen aan de inkoop van koffie en specerijen. Lokale boeren kunnen amper voldoen aan deze hoge eisen en zijn daarom genoodzaakt hun producten te verkopen aan de lokale en volatiele markten. 

Al met al ontstaat er voor de koffieboeren een onhoudbare situatie met lage inkomens en weinig perspectief. Dit is de reden dat in 2018 onze projectpartner is opgericht.


DE KANSEN VAN BIOLOGISCHE SPECERIJEN

De oplossing voor de onhoudbare situatie ligt in de transitie naar het verbouwen van biologisch gecertificeerde gewassen die meer zekerheid en toekomstperspectief bieden. Met jouw investering kunnen we koffieboeren helpen bij het maken van deze transitie. Dit project geeft de boeren in Nicaragua en Honduras meer vertrouwen en financiële zekerheid en verduurzaamt de gehele specerij-keten.

Image

Wereldwijde specerijenmarkt

De juiste certificatie opent de deuren naar de wereldwijde groeiende specerijenmarkt.

Hoger inkomen

Image

Door de diversificatie van gewassen en de grotere afzetmarkt ontvangen de boeren een eerlijker en hoger inkomen (tot wel 3,75x meer)

Vruchtbaar en gezond land

Image

De gewassen worden verbouwd door middel van agroforestry. Deze methode zorgt voor een gezonder land waar ziektes, zoals bladroest, minder kans maken.

Waarom biologische specerijen?

 • Specerijen bieden boeren meer inkomen dan het uitsluitend verbouwen van koffie (tot wel 3,75 keer)

 • Er is een stijgende vraag naar biologische specerijen op de wereldmarkt
 • Specerijen hebben veel gezondheidsvoordelen 
 • De diversificatie van gewassen zorgt voor minder afhankelijkheid van volatiele lokale markten

 • De specerijen worden op een duurzame manier verbouwd zonder pesticiden

informatiebrochure downloaden

Agroforestry

Bij het verbouwen van de specerijen wordt er gebruikgemaakt van Agroforestry. Hierbij worden verschillende gewassen en bomen gecombineerd op hetzelfde stuk grond. Deze landbouwmethode verhoogt de capaciteit van de bodem om CO2 op te nemen,  verbetert de kwaliteit van de bodem, is minder vatbaar voor ziektes en bevordert de opbrengsten van de gewassen.

Verduurzaming specerij-keten

Samen met de 350 aangesloten boeren kan er voldaan worden aan de wereldwijde vraag naar traceerbare biologische specerijen van hoge kwaliteit. Met Project Specerij verduurzamen we de gehele specerij-keten en laten we alle schakels meeprofiteren.

Lokale economie

Naast het verbeteren van de omstandigheden van de aangesloten boeren(families), biedt het project ook fulltime werk aan circa 30 lokale Nicaraguanen. In de piekmaanden (het oogstseizoen) loopt dit op tot 110 seizoenswerknemers.

Image
Image
Image
Image
Image

De verwerking

Een belangrijke schakel binnen Project Specerij is de verwerking van de specerijen. Dit wordt gedaan in de professionele productiefaciliteit  van onze lokale projectpartner. Deze faciliteit opent, voor de aangesloten boeren, de deuren naar de wereldmarkt.

De biologisch geteelde gewassen worden in een veilige omgeving verwerkt tot kwalitatief eindproduct. Dit bestaat onder meer uit het schoonmaken, drogen, sorteren en verpoederen van de specerijen.

Door de uiterst correcte verwerking beschikt onze projectpartner over belangrijke certificaten, waaronder BRC, Kosher, Global GAP en Global GRASP. Hiermee wordt er voldaan aan de hoge kwaliteitseisen van de wereldwijde specerijenmarkt en zijn er samenwerkingen met grote afnemers als Green Shutter Teas (inkooppartner van Starbucks), Gaia Herbs en Nature’s Pride.

Image
Image
Image
Image
Image
informatiebrochure downloaden
ImageImage

1500+ Corekees investeerders gingen je voor

Chris Zimmermann
Chris Zimmermann
05/09/2023
The nature is our future: I have invested in Corekees to support projects to save envirement – we only have one world! :) PS: And maybe I get some money back in a several years down the road...
Maarten Weber
Maarten Weber
24/06/2023
Waarom vijf sterren, Corekees is eerlijk, open en transparant over de duurzame beleggingen die je er kan doen. Alle informatie staat netjes en in gemakkelijke begrijpbare taal beschreven. De duurzame projecten brengen hoop op een mooie en eerlijke wereld waar je zelf ook nog rendement aan over houd op de lange termijn. Ja de enige kanttekening is dat je rendement pas enkele jaren na bekostigen belegging ontvangt. Dat moet nog komen, maar ik heb er volle vertrouwen in dat wel goed komt. Ik zou Corekees ook zeker aanwijzen voor mensen die voor een beter milieu en voor een duurzame economie strijden. Ik zou ook startende beleggers Corekees ook zeker aanraden( ben er zelf één ), obligatie per stuk kosten zijn voor alle man betaalbaar, zeer duidelijk wat de risico's zijn en wat het kan opleveren. Ze zijn open over samenwerking met verschillende partijen in buitenland waar ze mee in zee gaan. Voor als je graag van tevoren zelfonderzoek doet. En wie wil er nou niet beleggen en de wereld verbeteren in één keer doen. Al met al vind ik jullie toppers en ben benieuwt wat de toekomst brengt!
Eunice Lammers
Eunice Lammers
04/05/2023
Via vrienden bij Corekees terecht gekomen. Wat een tof bedrijf. Mooie duidelijke website. Ik vond het soort van te mooi om waar te zijn. En vroeg me af hoe het verdienmodel in elkaar zat. Op de website bij elk project wordt heel transparant uitgelegd waar welke cent naar toe gaat. Verder ook leuk dat ze constant nieuwe groene projecten zoeken. Laatst kwamen de bamboebomen voorbij. Benieuwd naar komende projecten. Leuk dat je op de hoogte gehouden wordt over de ontwikkeling van je investeringen, groei van je boom/bamboe en op je dashboard zie je goed wat je impact is. Misschien heb ik het gemist, maar nav de SDGs die de VN in 2015 heeft opgesteld misschien leuk om daar nog iets over te delen? Makkelijke manier om een steentje bij te dragen aan een groene toekomst en daar ook nog een leuk rendement uit te halen.
Johan van Mook
Johan van Mook
20/04/2023
goed bedrijf, goede communicatie,
Theo Koning
Theo Koning
20/04/2023
Net klant geworden, mooie site, prima op de hoogte gehouden van de voortgang. Hopelijk komen er mooie projecten bij voor de toekomsten met verschillende looptijden.
Maarten van Westen
Maarten van Westen
20/04/2023
Super leuk bedrijf! Leuke projecten, duidelijke informatie, goede klantenservice. Laten we over 10 jaar eens terugblikken op de verdiensten.
tigro grootjen
tigro grootjen
20/04/2023
Een mooi initiatief op gebied van duurzaam en milieu terwijl het ook geen slechte investering is. Vind dit beter dan de goede doelen die hier bomen planten die natuurmonumenten vervolgens weer om zaagt en de biovergassings in stuurt.
Harry van Heesewijk
Harry van Heesewijk
20/04/2023
Geld verdienen met verduurzamen. Top!
Image

Onze Lokale partner

Voor Project Specerij werken we samen met ‘Social Enterprise Doselva’. Dit bedrijf is opgericht in 2018 met een duidelijke missie: de leefomstandigheden en toekomst van lokale boeren verbeteren door ze te ondersteunen in de transitie naar de biologische teelt van onder meer Kurkuma, Gember en Kardemom.

Met hun gespecialiseerde team biedt Doselva de boeren financiële en educatieve begeleiding. Inmiddels hebben ze een netwerk opgezet van 350 lokale boeren die hoge kwaliteit en traceerbare specerijen verbouwen. 

Door de hoge kwaliteit en de beschikking over diverse certificaten en keurmerken heeft Doselva samenwerkingsverbanden met grote afnemers, waaronder Green Shutter Teas (inkooppartner van Starbucks), Gaia Herbs en Nature’s Pride.

Image
Image
Image
informatiebrochure downloaden
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

  1865 KG biologische specerijen iS ÉÉN OBLIGATIE

  Samenvattend leen je ons geld om te investeren in projectpartner Doselva. Hiermee kunnen zij boeren helpen met de transitie naar duurzame specerijenteelt. Gedurende 5 jaar ontvang je rente en betalen we je lening terug. Hieronder geven we je inzicht in waaruit de investering en opbrengsten opgebouwd zijn. Behoefte aan meer informatie? Download dan onze Project Specerij Informatiebrochure.

  Investering
  Opbrengsten

  BESTEDING INVESTERING PER obligatie

  De totale investering per obligatie bedraagt €148,- De prijs omvat de aankoop van de agri-inputs, de begeleiding van de boeren, het onderhoud, het verwerken van de specerijen en de management en transactie- fee voor Corekees.

  Image
  • Aankoop agri-inputs - €80,28

   Uitgaven voor de aankoop van de agri-inputs (grondstoffen) voor gember, kurkuma en kardemom

  • Directe arbeidskosten - €34,91

   De directe arbeidskosten om de agri-inputs te verwerken tot vers of gedroogd eindproduct

  • Verwerkingskosten van de agri-inputs - €24,43

   Zaken als wieden van onkruid en dagelijkse controle op het reilen en zeilen.

  • Management Fee Corekees - €6,98

   Om Corekees draaiende te houden (salarissen, juridisch & marketing & management vergoeding)

  • Transactiekosten Corekees - €1,40

   Kosten voor de techniek van het platform en onze betaalsystemen

  Opbrengsten

  De opbrengsten van jouw obligaties ontvang je in de vorm van rente. Deze rente is het resultaat van de verkoop van specerijen. Naast rente ontvang je de aflossing van jouw lening op het door jou geleende bedrag. De aflossing vindt lineair plaats vanaf het tweede jaar na aanschaf van de obligatie. De verwachte rente van 7,0% wordt verwacht vanaf het eerste jaar na aanschaf van de obligatie.

  Image

  Samenvattend: waarom investeren? 

  1. Samen bieden we lokale boeren in Nicaragua en Honduras meer inkomen, zekerheid en toekomstperspectief.

  2. We bevorderen de biodiversiteit door gebruik te maken van Agroforestry. Deze landbouwmethode verhoogt de CO2-opname, verbetert de bodemkwaliteit, vermindert de vatbaarheid voor ziektes en verhoogt de opbrengsten van de gewassen.

  3. We verduurzamen de gehele specerij-keten en laten alle schakels meeprofiteren. Van het verbouwen van bio-gecertificeerde gewassen naar eerlijke en heerlijke specerijen voor jouw maaltijd of gemberthee.

  4. Je ontvangt als investeerder een verwachte rente van 7,0% per jaar. 

  ImageImageImage

  Hoe kan ik investeren?

  Duurzaam investeren bij Corekees is even gemakkelijk als winkelen in een webshop. Op ons platform bepaal je zelf hoeveel je investeert. Betalen gaat gewoon via iDeal of Sofort.

  Investeer in specerijen
  ImageImage

  Veelgestelde vragen

  FAQ