Geef met Sinterklaas een duurzame investering cadeau

Een geldboom voor in je schoen
 • Plant een boom voor jezelf óf geef het cadeau
 • De noten van de boom worden jaarlijks geoogst en geven duurzaam rendement
 • Je ontvangt een verwacht gemiddeld rendement van 7,8% tot 8,5% per jaar
Geef een boom cadeau

Voor­delen

Image

De boom wordt niet gekapt

Want het rendement komt uit oogstopbrengsten
Image

Een duurzaam en financieel aantrekkelijk cadeau

Image

24/7 inzicht in jouw investering

Via jouw persoonlijke investeringsdashboard

+1000 investeerders gingen je voor

Kelian Mos
Kelian Mos
06/02/2023
Handig platform om groene investeringen te doen en overzicht te houden op de voortgang van de geplante bomen, gecompenseerde CO2 en je eigen rendement.
Freek van der Ploeg
Freek van der Ploeg
06/02/2023
Erg tevreden met het platform! Mooie projecten met prima rendement
Sascha Wolff
Sascha Wolff
06/02/2023
Voor mij een mooie en vooral transparante manier om CO2 te compenseren. Je kunt naast eenmalig ook maandelijks bomen planten. Ik vind dit een erg mooi bedrijfsconcept, het is erg transparant wat ze doen. Bovendien nemen ze je op een hele leuke manier mee met je duurzame investering, door de levensfase van je investering in kaart te brengen en met bijv. de CO2 compensatie meter. Voor mij een mooie manier om mijn vluchten te compenseren. Een mooie duurzame investering, waarbij je locals helpt met werkgelegenheid, en als t goed is komt er ook nog een mooi rendement uit!
Margo van Gils
Margo van Gils
04/02/2023
Een mooi project waarmee de wereld weer een stukje groener wordt.
MrKasperveldhuis
MrKasperveldhuis
04/02/2023
Amazing initiative to help reduce your CO² footprint , give something back to nature AND gain some nice financial returns! A win-win situation!
Justine Bots
Justine Bots
03/02/2023
Een jong en fris team met een missie en een toekomstvisie! Dit laatste gaf bij mij de doorslag om al bij het prille begin van Corkees Pongamia bomen te kopen en later ook direct in te schrijven voor het Olifantengras-project in Kenia. Er wordt goed en open gecommuniceerd in voor en soms in [één mini] tegenspoed. Ik heb ALLE vertrouwen in Corkees!
Maurits van Leeuwen
Maurits van Leeuwen
03/02/2023
Een mooi rendement en ook nog wat goeds doen voor de wereld! Heb mooi aantal bomen gekocht en een abo voor 1 boom per maand voor de studie van m’n schoonzoon in de toekomst. Het is veel mooier om niet alleen naar rendement te kijken en een mooie planeet is ook een goed rendement!
Robert Bron
Robert Bron
03/02/2023
Een attractieve manier van impact beleggen waarbij je betrokken blijft door nieuws updates over je eigen Pongamia bomen. De website is duidelijk en de kosten transparant. Nu de opbrengst afwachten.
sebastiaan de geest
sebastiaan de geest
03/02/2023
Mooi transparant investeringsplatform in enkel duurzame projecten! WIN - WIN
Stef Hollegie
Stef Hollegie
03/02/2023
Corekees is een manier om.geld duurzaam en positief te beleggen. Ik heb er plezier in de foto's te krijgen van groeiende bomen tot een uiteindelijk volgroeide boom. Want ja, je krijgt regelmatig een update over het groeiproces van de boom waar je in geïnvesteerd hebt. Het is echt leuk om te doen.

hoe werkt het?

Bij Corekees kun je een duurzaam sinterklaascadeau aanschaffen. Je plant een boom en geeft de ontvanger van het bijbehorende certificaat gedurende 20 jaar recht op de oogstopbrengsten van die boom. Iedere boom compenseert C02 en produceert noten. Van deze noten wordt biobrandstof en veevoer gemaakt. Wij verkopen deze producten en dat levert de ontvanger van het certificaat een duurzaam rendement op! 
Geef met sinterklaas een boom cadeau
Image

De voordelen van project Pongamia

Beleg in Project Pongamia en plant samen met ons Pongamiabomen in Latijns Amerika.  Iedere Pongamiaboom compenseert CO2 en produceert noten. Van deze noten wordt biobrandstof en veevoer gemaakt. Wij verkopen deze producten en dat levert jou een duurzaam rendement op.
Image

CO2 compensatie

Pongamia bomen staan bekend om hun grote CO2-opname. Gemiddeld 44 kilo CO2 per boom, per jaar! Dit staat gelijk aan 338 kilometer rijden met de auto, of 648 kilometer varen met de pakjesboot..
Image

Rendement

De noten die aan deze bomen groeien worden elk jaar geoogst en verkocht. Dit levert investeerders een verwacht jaarlijks rendement van 7,8% tot 8,5% op. 
Image

Volg je bomen

Volg de opbrengsten en CO2-compensatie van je bomen op ons state-of-the-art investerings­dashboard.

10 redenen waarom sinterklaas bij corekees investeert

 • 1. Sparen levert niets meer op

  In de jaren ‘80 en ‘90 fluctueerden spaarrentes tussen de 5% en 11%. Die tijden zijn echter voorbij. Spaarrentes staan tegenwoordig op een historisch laag niveau. Voor het kopen van al die cadeautjes moet Sint zorgen dat z’n geld rendeert. Investeren is dan de enige optie.
 • 2. Beleggen werkt als ‘hedge’ tegen inflatie

  Sparen is zinloos geworden en volgens het CBS is de inflatie in Nederland in 2022 opgelopen tot ca. 14,5%. Gelukkig is investeren een middel om koopkracht te beschermen en het waardeverlies te compenseren. (De Sint moet ook aan z’n portemonnee denken).
 • 3. Hij herbebost grond die al jaren braak ligt

  Wij kunnen maar twee situaties bedenken waarin het geen goed idee is om bomen te planten. Bijvoorbeeld wanneer je er andere bomen voor weghaalt of wanneer de grond beter geschikt is voor het verbouwen van voedsel. Daarom planten wij onze bomen uitsluitend op marginale grond die meer dan 10 jaar geleden al ontbost is.
 • 4. Hij creëert er een passief inkomen mee

  Passief geld verdienen klinkt misschien als een droom, maar als je er eenmaal mee begint wordt het eenvoudiger dan je denkt. Geld verdienen terwijl je slaapt? Bij Corekees kan het: Wij verwachten een gemiddeld rendement van 7,8% tot 8,5% per jaar over een looptijd van 20 jaar. Voor jou lijkt dit misschien lang, maar voor de Goedheiligman is dat niets.

 • 5. Hij compenseert CO2 en kunt zelfs CO2-neutraal worden!

  Onze Pongamia bomen compenseren gemiddeld zo’n 44 kilogram CO2 per boom, per jaar. Ter vergelijking: dat is twee keer zoveel als een volwassen eik! De gemiddelde Nederlander stoot zo’n 9000 kilogram CO2 per jaar uit. Wanneer degene bij ons 205 bomen plant is hij daarmee de komende 20 jaar CO2 neutraal.
 • 6. Hij creëert werkgelegenheid voor mensen in Zuid-Amerika

  Bijvoorbeeld voor de tientallen vrouwen die de Pongamia bomen stekken: hun fijne motoriek is over het algemeen beter dan die van de mannen. Daardoor kunnen ze dit belangrijke werk heel nauwkeurig uitvoeren. Het schijnt dat Sinterklaas zelfs enkele Pongamia Pieten aangesteld heeft om de status van z’n investeringen in de gaten te houden.

 • 7. Hij helpt Paraguayaanse boeren met het creëren van hun pensioen

  In Nederland hebben we het goed voor elkaar. Dankzij je pensioen en de AOW heb je bepaalde zekerheden voor je oude dag. Voor Paraguayaanse boeren is een pensioen echter geen zekerheid. Daarom helpen wij hen door onze grond van hun te leasen. Na afloop van de looptijd gaat de grond, en de waardevolle bomen die we daarop geplant hebben, weer terug naar hun. Win-Win.
 • 8. Je produceert een alternatief voor fossiele brandstof

  Tegen wil en dank is de Sint zelf een enorme afnemer van fossiele brandstof. Verduurzaming van de Stoomboot is een project dat maar niet op gang wil komen… Door te investeren in Pongamia bomen helpt Sinterklaas echter mee aan creëren van een duurzaam alternatief voor fossiele brandstof. De noten van onze bomen worden jaarlijks geoogst en geperst. De olie die daaruit vrijkomt wordt geraffineerd tot biobrandstof.
 • 9. We verspillen niets. Ons restproduct wordt verwerkt tot duurzaam veevoer

  De pulp die overblijft na het persen van Pongamianoten is heel eiwitrijk en zeer geschikt als veevoer. Daarom wordt de pulp van onze bomen ook verkocht. Sterker nog, een groot gedeelte van het bij punt 4 genoemde rendement komt voort uit de verkoop van dit restproduct! (Amerigo en Ozosnel schijnen het ook lekker te vinden).
 • 10. Bomen zijn een mooie aanvulling op je portefeuille

  De klassieke beurswijsheid is dat je niet al je eieren in één mandje moet stoppen. Sint beaamt dit volkomen en pleit er daarom voor dat jij je portefeuille spreidt en slechts een deel van je geld bij ons belegt. Beleggen bij Corekees is een mooie aanvulling op je aandelen, obligaties, vastgoed, of andere beleggingen.
ImageImageImage

Over Corekees

Corekees gelooft dat beleggen in duurzaamheid beloond moet worden. Daarom bieden we jou op ons platform de mogelijkheid om geld te verdienen door te beleggen in duurzame projecten. Ons grootste project is gericht op het planten van Pongamiabomen in natuurgebieden in Paraguay die langer dan 10 jaar geleden ontbost zijn. De noten van deze bomen worden elk jaar geoogst en vormen de basis van jouw duurzame rendement. 

Download de informatiebrochure
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

  Binnen no time geregeld

  Een boom cadeau geven is niet alleen duurzaam maar ook heel gemakkelijk. In drie simpele stappen ben je klaar.
  • Log in op jouw Corekees Dashboard

   Of registreer als je nog geen account hebt.

  • Klik op investeren

   In het dashboard klik je op 'investeren' en selecteer je 'boom als cadeau’ (of ‘eenmalige investering’ als het een cadeau voor jezelf is). Hierna is de enige keuze die je nog hoeft te maken hoeveel bomen je wilt geven.

  • Achterover leunen

   Dat was het! Je stuurt ons een mailtje met de gegevens die je op jouw certificaat wilt, en wij sturen hem toe. Alles wat jij nu nog hoeft te doen is achterover leunen en wachten op het eerste rendement!

  Investeer in bomen

  VAN PARAGUAY TO ROTTERDAM

  Toen Nick van Heesewijk in 2016 voor het eerst het Pongamia project in Paraguay bezocht realiseerde hij zich twee dingen: ‘Ten eerste: dit gaat nog eens héél groot worden en ten tweede: hiermee kunnen we de wereld écht veranderen.’ Bij terugkomst in Nederland besprak hij zijn ideeën met zijn nicht Tamar en samen richtten ze Corekees op.

  Wat begon als een kleinschalige investeringsmaatschappij in bomen is sindsdien uitgegroeid tot een organisatie met de ambitie om het grootste duurzame investeringsplatform van Europa te worden. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat we een duurzame wereld alleen bereiken door duurzaamheid financieel rendabel te maken. Dat is onze missie.

  Duurzaam investeren
  Image

  Onze investerings­projecten

  Image
  Energie
  Looptijd 5 jaar
  8,5% ROI
  €65,- per obligatie

  Voordelen

  • 50 M2 Olifantsgras compenseert gemiddeld 55 kg CO2/jaar
  • Het gras wordt gedroogd en geperst tot briketten. Een duurzaam alternatief voor brandhout en steenkool
  • Met het winstdelingsmodel een verwacht gemiddeld rendement van 8,5% per jaar

  Eerst even kennismaken?

  plan een belafspraak

  Veelgestelde vragen

  FAQ