Project Update feed

Benieuwd hoe onze duurzame projecten zich ontwikkelen? Op deze pagina lees je recente updates over de positieve verandering die we samen maken.

Specerij
Image

24 Januari 2024

Specerij update uit Nicaragua

Het werk van onze lokale projectpartner in Nicaragua en Honduras staat nooit stil en dus delen we graag wat laatste ontwikkelingen met je.⁠ De komende periode gaan zij zich focussen op:⁠

⁠👨‍🏭 Het verwerken van alle inkooporder
👍 Productiefaciliteit verbeteren zodat het productievolume omhoog kan
🚜 Voorbereidingen nieuwe agrarische seizoen

Op 31 januari sluiten we de huidige campagne. Mocht je nog willen investeren, dan is dit voorlopig je laatste kans!⁠

Op naar een duurzame Specerij-keten! 

Olifantsgras
Image
5 Januari 2024

Grasupdate uit Kenia

Enkele weken geleden heeft Nick (onze CEO) een bezoek gebracht aan de velden van Project Olifantsgras en de lokale projectpartner Wecol in Kenia. Hij kwam terug met een koffer vol positieve ontwikkelingen:⁠

  • Voldoende water op het hele plot en een volledig functionele druppelirrigatie⁠
  • Succesvolle herplanting en inzet van natuurlijke groeistimulans om de groei te bevorderen⁠
  • In gesprek met een van de grootste brouwerijen van Kenia voor een samenwerking⁠

Alles staat dus in de startblokken om de groei voort te zetten!⁠

Image
Image
De generator
Pongamia
Image

14 December 2023

Hoog bezoek in Paraguay en uitbreiding plot

Afgelopen maand heeft de president van Paraguay, Santiago Peña, een bezoek gebracht aan onze lokale projectpartner Investancia. De president was de eregast tijdens de opening van de nieuwe kwekerij.

Deze uitbreiding zorgt voor een vergroting van de capaciteit en een professionaliseringsslag. Hiermee kunnen er in de komende jaren 50 miljoen bomen worden geplant, wat gelijk staat aan het herbebossen van 120.000 hectare.

Ook de Corekees plot is uitgebreid: de huidige plot Estancia Santa Rosanna is vol en dus worden nieuwe bomen geplant op de tweede locatie Estancia Ferrocarril.

Bijenkast
Image

13 November 2024

Lokale ‘’Bijen communities’’ in volle gang

Na de eerste investeringsrode is alles in gang gezet om de bijenkasten te verdelen over de, bij Akili (projectpartner) aangesloten, ‘’communities’’. Dit zijn groepen Keniaanse boeren die samen leven en werken en geselecteerd zijn op hun deelname aan het project.

Na de productie van de bijenkasten worden ze naar de communities gebracht en krijgen de boeren training over het houden van bijen. Met behulp van deze tips en tools kunnen ze hun eigen duurzame bijen onderneming opstarten.

In de afgelopen periode zijn er al 174 bijenkasten van de in totaal 500 bijenkasten verdeeld over de verschillende communities. De andere bijenkasten zijn in productie en worden op korte termijn gedistribueerd.