Nieuwsoverzicht
TreeTalks

Treetalks: Thijs

Claudia Esveldt
10 augustus 2021
Image

Iedere maand zetten we een Corekees-klant in het zonnetje. Deze maand is Thijs aan de beurt! Hij heeft in 2018 voor het eerst ge├»nvesteerd in bomen bij Corekees 🌍 In deze Treetalks lees je waarom hij Corekees-klant geworden is.

Met wie hebben we het genoegen?

Ik ben Thijs Luijf, 33 jaar en woon sinds vorige maand in Eemnes samen met mijn vriendin Marieke, hond Saar en konijnen Pam en Gijs. Hiervoor woonde ik lange tijd in Amsterdam, onderbroken door een reis van 14 maanden die eindigde door corona. In het begin van de lockdown mijn vriendin ontmoet en nu hebben we samen een huis gekocht. Corona heeft dus niet alleen slechte dingen op het geweten. Ik werk als Investment Analyst bij APG Asset Management waarbij ik dashboards en analyses maak voor de portfolio managers van onze aandelenportfolio’s. Daarnaast heb ik een eigen SUP bedrijf (Suphoon). Dat is ook meteen een hobby van mij, SUPpen. Daarnaast hou ik van hardlopen en wandelen in de bergen. Sinds kort ben ik ook begonnen met wielrennen. Ik vind het ook leuk om gewoon lekker te gamen, maar daar kom ik eigenlijk niet zoveel aan toe op dit moment. Een leuke serie of sport op de TV (voornamelijk voetbal, NFL en F1) kijk ik ook graag.

Waar kan men jou voor wakker maken?

Heel slecht voor het milieu, maar voor een Formule 1 race. En voor een wedstrijd van Ajax.

Waarom heb je bij Corekees geïnvesteerd?

Het leek mij een goeie manier om mijn CO2 uitstoot te compenseren en tegelijk mijn beleggingsportfolio te diversiferen. Hier ben ik eind 2018 mee begonnen. Tijdens mijn reis begon ik steeds meer te beseffen wat wij de planeet aandoen en dat we eigenlijk 10-20-30 jaar geleden al veel meer hadden moeten doen om klimaatverandering tegen te gaan/te verminderen. Uiteraard helpt reizen daar ook niet aan mee, maar juist dat heeft mij het doen inzien. Nu heb ik mijzelf als doel gesteld om mijn netto CO2 uitstoot negatief te maken en daarmee bij te dragen aan het behoud van onze mooie aarde. Een maandelijkse belegging in bomen via Corekees is onderdeel van dat doel. Die droom van Elon Musk om op Mars te gaan wonen is echt geen alternatief voor al het moois dat wij hier hebben.

Wat hoop jij te halen uit je investering bij Corekees?

Voornamelijk CO2 uitstoot compenseren op een duurzame manier. Het rendement is daar secundair aan, maar stelt mij wel in staat om zodra de uitkering van rente begint dit weer aan te wenden om extra bomen te kopen.

 

Deel deze post