Nieuwsoverzicht
TreeTalks

Treetalks Simen Dumont

Claudia Esveldt
31 maart 2022
2 min.
Image

‘Ik geloof dat er zich elke dag nieuwe kansen voordoen en probeer deze ook steeds te grijpen’ – Simen Dumont

Regelmatig gaan we in gesprek met onze investeerders. We zijn namelijk heel erg nieuwsgierig naar hun beweegredenen. Deze keer praten we met Simen Dumont uit België. Hij is sinds 2019 investeerder bij ons en is bewust bezig met hoe hij zijn geld uitgeeft en daarmee kan bijdragen aan een groenere wereld.

Hallo, met wie hebben we het genoegen?

Mijn naam is Simen Dumont. Ik word over een paar dagen 28 jaar en kom uit een groot gezin met 4 broers en 2 zussen. Ik ben afkomstig uit Halen te België. Men omschrijft mij als een heel sportief en spontaan persoon. Momenteel ben ik te werk als Technical Support Engineer bij Crestron.

Hoe zou je jezelf beschrijven in drie woorden?

Opportunistisch: Ik geloof dat er zich elke dag nieuwe kansen voordoen en probeer deze ook steeds te grijpen.
Vooruitstrevend: Ik vind mijzelf op veel vlakken volwassener en vooruitstrevender dan mijn leeftijdsgenoten. Zo investeer ik veel meer, streef een zo gezond mogelijke levensstijl na, probeer ik zoveel mogelijk naar de toekomst te kijken en probeer ik op lange termijn te denken.
Impulsief: Ik ben een beetje een flapuit en mag soms twee keer nadenken voor ik iets zeg. Hetzelfde met zekere acties. Zo kan ik iets aankopen of doen en erna pas erover nadenken. Soms is dit positief, soms is dit negatief.

Als je een superkracht zou hebben, wat zou dat dan zijn?

Ik zou graag de mogelijkheid hebben om alle lichten op aarde uit te doen.
Zo is er op de meeste plaatsen enorm veel lichtvervuiling en kunnen wij het heelal heel moeilijk aanschouwen. Kijk maar naar deze video…

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Ik vind het superleuk om een taal te leren en daardoor contact met verschillende mensen te leggen. Verder houd ik van fietsen. Als sport ga ik vooral naar mijn werk met de fiets. Zo ben ik 5 dagen in de week 40 km heen én 40km terug aan het fietsen. Zo combineer ik mijn werk waarbij ik veel zit, toch met sport. Ook hou ik ervan om kennis op te doen en probeer hiermee zoveel mogelijk aan de toekomst te denken. Zo ben ik van koerier naar Technical Support Engineer gegaan en probeer ik nog steeds elke dag bij te leren.

Waar kan men jou voor wakker maken?

Voor een goed festival mag men mij wakker maken. Het is vanwege Corona dan ook al zo lang geleden dat ik nog goed ben uitgegaan en festivals vind ik altijd heel erg leuk.

Wat houdt jou vandaag bezig?

Heel veel dingen houden mij eigenlijk bezig zoals; Bitcoins, klimaatverandering, een gezonde lifestyle en zelfontwikkeling. Maar investeren en socio-economische problemen vind ik ook erg interessant.

Hoe ben je bij Corekees terecht gekomen en waarom heb je bij ons geïnvesteerd?

Via het internet heb ik gezocht op groene investerigen en toen bij Corekees uitgekomen. Ik vind het een goed concept om mee te helpen aan een groenere planeet.
Tegelijkertijd kan er ook iets verdiend worden. Ook hou ik van het idee om mijn eigen CO2-uitstoot te kunnen compenseren.

Wat hoop je te halen uit je Corekees-investering?

Ik hoop mijn eigen CO2-uitstoot te compenseren en bij te dragen aan een groenere toekomst met een extra centje en langdurig spaarelement voor mijzelf. Meer hoeft dat toch niet te zijn.

Bedankt voor het interview Simen! Je krijgt van ons een boom cadeau omdat je de tijd hebt genomen om met ons te spreken!

Deel deze post