Nieuwsoverzicht
TreeTalks

Treetalks Raisa & Tijn

Claudia Esveldt
10 februari 2022
2 min.
Image

Regelmatig gaan we in gesprek met onze investeerders. We zijn namelijk heel erg nieuwsgierig naar hun beweegredenen. Net als vorige keer wederom een stel, maar nu eentje aan de andere kant van de wereld!

Hoi, met wie hebben we het genoegen?
“Wij zijn Tijn en Raisa! Tijn is nèt 35 jaar geworden en werkzaam als freelance Marketing- en IT Consultant. Raisa is 31 en freelance Grafisch Ontwerper.”

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
“In Parijs, op een feestje. Er waren daar niet zoveel Nederlanders dus dan raak je toch snel in gesprek. En toen sloeg de vonk over! Ondertussen zijn we alweer 7 jaar samen.”

Die foto ziet er tropisch uit. Waar zijn jullie nu?
“We zijn negen maanden geleden naar Bali verhuisd. We wilden graag in Indonesië wonen, mede door Raisa’s Indonesische roots. Met ons werk was dat mogelijk dus na een aantal maanden plannen hebben we halverwege 2021 de stap gemaakt en alles in Nederland opgezegd. Bali voelt op alle aspecten als het paradijs! Het weer, de natuur, het surfen, hiken, de cultuur en de kwaliteit van leven inclusief het vele buiten zijn en het eten. Wij vinden het hier heerlijk! We wonen in een klein dorpje tussen de locals, spreken de taal en zijn de hele dag buiten midden in de jungle.”

Uiteraard ook het eten! Wat zijn jullie favoriete Indonesische gerechten?
“Jackfruit rendang, zonder twijfel. En tempé manis.”

Waarom hebben jullie bij Corekees geïnvesteerd?
“Tijn: Om mijn groene beleggingen uit te bouwen. Ik vind het interessant dat ik bomen kon planten op een manier die me meer zou opleveren dan alleen maar Karmapunten. Ik hou van concepten waarbij ik gelijk denk; had ik dat maar bedacht! Dus geen moment getwijfeld en na het inlezen gelijk een abonnement afgenomen. Raisa is bij Corekees begonnen nadat ik haar een boom heb aangesmeerd.
Raisa: Omdat Tijn zei dat ik dat moest doen inderdaad hahaha. Daarnaast ben ik geïnteresseerd geraakt in het concept van CO2 compensatie dus ik was een makkelijke prooi.”

Hahaha! Vind jullie Karmapunten belangrijk?
“Tijn: jawel, maar er moet wel een goed en innovatief concept achter zitten. Ik wil duurzaam bijdragen aan iets, maar alleen als het model ook echt schaalbaar en duurzaam is. Het hele concept moet duurzaam zijn. Ik wil niet simpelweg geld overmaken voor wat bomen en dat dat het dan is. Ik vind dat concepten zichzelf moeten kunnen bedruipen, niet afhankelijk moeten zijn van donaties en subsidies. Er zijn te veel verhalen over initiatieven die heel mooi bomen of grond beschikbaar stellen maar dat er sociaal economisch lokale organisaties kapot aan gaan.”

Investeren jullie elders ook?
“Ja, via DEGIRO in aandelen. Daar ook groen georiënteerd.”

Tijn, wanneer jij als Marketing en IT consultant naar Corekees kijkt, wat vind je dan tof en wat zou je nog willen zien?
“Ik vind het heel vet dat er nu een nieuw dashboard is met een compensatie meter. Dat triggert goed. Daarnaast hoop ik dat er meer projecten komen met verschillende invalshoeken. Wellicht ook meer dan alleen bomen.”

Bedankt voor jullie tijd. We wensen jullie heel veel succes in Bali en zullen jullie Corekees bossen aanvullen met een extra boom als cadeautje van ons.
“Top! Hoe meer bomen hoe beter… ”

Deel deze post