Nieuwsoverzicht
TreeTalks

TreeTalks: Onno van Mulken

Claudia Esveldt
20 juli 2023
3 min.
TreeTalks: Onno van Mulken

Treetalks: Onno van Mulken 

Regelmatig gaan we in gesprek met onze investeerders. We zijn namelijk erg nieuwsgierig naar hun beweegredenen en altijd op zoek naar manieren waarop we hen beter kunnen bedienen. Dit keer spreken we met Onno van Mulken, een zelfbenoemde grote vriendelijke reus die zich met een duurzaam hart inzet voor anderen.

Hoi, met wie hebben we het genoegen?

Mijn naam is Onno van Mulken, ik ben getrouwd met Evelien en samen hebben we een hele lieve vijfjarige dochter Isabel.

Dag Onno, waar kom je vandaan?

Ik kom uit Zeeland, ben opgegroeid aan de Zeeuwse kust in Groede. Inmiddels wonen we in Friesland in een hele energiezuinige, duurzame en klimaatbestendige woning.

En hoe zou je jezelf beschrijven in drie woorden?

Met mijn lengte van 202 centimeter denk ik dat de term Grote Vriendelijke Reus wel toepasselijk is…

Hah, dat vinden we mooi, Onno! Als je een superkracht mocht kiezen, wat zou dat zijn, en waarom?

Ik zou graag iedereen willen laten inzien hoe mooi en kostbaar onze planeet en het leven is. De kracht ter bevordering van inzicht en samenwerking tussen mens, dier en natuur, dat lijkt me een mooie superkracht.

Volgens mij heb je die superkracht al! Het feit dat je meedoet aan deze rubriek is daar wat ons betreft het bewijs van! Wat doe je eigenlijk in dagelijks leven? Is je werk leuk? Zoja, wat doe je precies? Zo nee, waarom niet?

Ja, ik werk bij GGD Fryslân. Samen met nog drie collega’s beheren wij de medische dossiers van alle Friese kinderen.

Dat klinkt als een mooi, nuttig én belangrijk beroep. Hulde! Maarre, wat doe je het liefste in je vrije tijd?

We zijn echt dol op vakantie vieren. Het liefste zouden we fulltime vakantiegangers willen worden! Na de geboorte van onze dochter is dat op een laag pitje komen te staan maar nu gaan we  weer steeds wat vaker op vakantie! We vinden het leuk om vakantiehuisjes, B&B’s, hotels, attractieparken enz. te beoordelen en de eigenaren suggesties te geven voor verbeteringen. Daarnaast bel ik dol op fotograferen voor mijn Instagram accounts, probeer ik een speedcuber te worden, en ben ik parttime pelgrim. Ik wandel “de Camino” van Sint Jacobiparochie via Genève naar Santiago de Compostella. Dit is een pelgrimstocht van meer dan 3000km en deze loop ik in etappes van ongeveer 30km per dag.

Wow, dat is nogal wat. Wat vind je  zo leuk aan dit alles?

We willen graag veel van de wereld zien en vinden het ook belangrijk om onze dochter wereldwijs te maken. Via mijn Instagram account lighthouse_cuber deel ik mijn passie voor fotograferen en kubussen, heb ik leuk contact met cubers van over de hele wereld. De Camino wandelen is iets wat ik al heel lang wilde doen maar wilde uitstellen tot na mijn pensioen. Door Corona ben ik daar anders tegenaan gaan kijken en dacht ik waarom wachten, ik begin gewoon en zie wel hoe ver ik kom. Het wandelen geeft me rust en antwoorden. Ik ontmoet leuke mensen, ontdek bijzondere plaatsen en ik geniet heel erg van alles om me heen onderweg.

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Sushi of Belgische Döner met samuraisaus, het water loopt me nu al in de mond… 😛

Hoe ben je bij Corekees terecht gekomen en waarom heb je bij ons geïnvesteerd?

Ik was op zoek naar investeringsmogelijkheden voor onze dochter, we vinden het belangrijk dat ze buitenom wat ze op school leert ook iets weet over investeren en rendement. En dan vooral dat rendement niet alleen financieel rendement hoeft te zijn maar ook rendement in de vorm van een betere wereld, meer/mooiere natuur, gezondheid of blijdschap kan zijn. Daarom investeer ik namens haar in nieuwe natuur in binnen- en buitenland, microkredieten voor ouders zodat ze bijv. de medische rekeningen van hun kinderen kunnen betalen, in onderwijs en scholing en in duurzaamheid.

Investeer je ook ergens anders?

Ja, in biodiversiteit in Nederland, microkredieten en duurzaamheid.

Dat vinden we mooi. Wat zouden we voor jou kunnen doen om Corekees beter te maken?

Het is al eerder aangegeven door TreeTalkers, een Corekees app zou wel heel fijn zijn.

Welke vraag heb ik niet gesteld die ik wel had moeten stellen?

Wat is je favoriete quote die perfect past bij Corekees?

Ok, wat is je favoriete quote die perfect past bij Corekees?

‘’A society grows great when old men plant trees whose shade they know they shall never sit in.’’

Waarom vind je deze quote zo mooi?

De eenvoud: good people do things for other people. That’s it, the end.

Eens! Om de daad bij het woord te voegen krijg jij (als bedankje voor je deelname) van ons een boom cadeau. Ben je – beste lezer – Corekees investeerder en wil je zelf ook meedoen aan TreeTalks? Volg dan de stappen bij deze link om je aan te melden en kans te maken op een TreeTalks interview én een gratis boom! 

 

Deel deze post