Nieuwsoverzicht
TreeTalks

Treetalks: Maarten van Westen

Claudia Esveldt
6 november 2023
2 min.
Image

Regelmatig gaan we in gesprek met onze investeerders. We zijn namelijk erg nieuwsgierig naar hun beweegredenen en zijn altijd op zoek naar manieren waarop we hen beter kunnen bedienen. Dit keer spreken we met Maarten, een student Bedrijfskunde uit Rotterdam die ook trouwfilms maakt. 

Hoi, met wie hebben we het genoegen?
Hee! Ik ben Maarten, 21 jaar oud en ik studeer bedrijfskunde.

Waar kom je vandaan?
Ik ben geboren in Zeeland, maar voor mijn studie ben ik een aantal jaar geleden naar Rotterdam verhuisd. Daar woon ik nu vlakbij het Kralingse Bos.

En hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?
Nieuwsgierig, ambitieus en sociaal.

Als je een superkracht mocht kiezen, wat zou dat zijn, en waarom?
Ik denk dat ik zou kiezen voor een sterke overtuigingskracht. We kunnen zoveel voor elkaar krijgen als we goed samenwerken. Dat lukt alleen als je allemaal op één lijn zit en samen bereid bent hard te werken aan een doel. 

Wat doe je eigenlijk in dagelijks leven? Is je werk leuk? Zoja, wat doe je precies? Zo nee, waarom niet?
Jazeker! Ik doe ontzettend veel verschillende dingen. Zo geef ik onder andere les in wiskunde op een middelbare school, maak ik trouwfilms en studeer ik! Juist deze afwisseling maakt het leuk. Uit het lesgeven haal ik mijn waardering, in de productie van trouwfilms kan ik mijn drive om te ondernemen kwijt en het studeren vervult mijn nieuwsgierigheid.

Leuk zeg! En wat doe je het liefst in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd drink ik het liefst een biertje met mijn huisgenoten of andere vrienden om daar vervolgens een (soms ook totaal niet) diepgaand gesprek mee te voeren. Daarnaast vind ik het leuk om te zeilen en om me te verdiepen in investeringsmogelijkheden. Vooral de opkomende technologie om klimaatverandering tegen te gaan vind ik enorm interessant. 

Wat vind je daar zo leuk aan?
De opkomende technologie inspireert me om met een oplossingsgerichte blik naar de wereld te kijken. Daarnaast vind ik het leuk om een inschatting te maken van de haalbaarheid van de technologie en zo een voorspelling te maken over onze wereld over tien jaar.

Waar kunnen we jou voor wakker maken?
Mij kan je wakker maken om iets vets te beleven; bungeejumpen, skydiven of een rondje varen op het schip van Bezos.

Hoe ben je bij Corekees terecht gekomen en waarom heb je bij ons geïnvesteerd?
Ik zag een reclame langskomen op instagram. Ik vond het heel interessant om zowel groen te investeren als (waarschijnlijk) rendement te verdienen. Daarna ben ik mij gaan inlezen in het project. Ik heb de risico’s tegen het rendement afgewogen en heb daarna besloten te investeren. Door de CO2-compensatie investeer ik ook telkens wanneer ik ga vliegen. Dit is overigens natuurlijk geen excuus om meer te vliegen.

Investeer je ook ergens anders?
Jazeker! Ik heb aandelen en investeer in enkele andere crowdfundingsprojecten. Daarnaast heb ik een series A meegefinancierd van een Amerikaans techbedrijf dat lithium mining wil vereenvoudigen en versnellen. 

Wat zouden we voor jou kunnen doen om Corekees beter te maken?
Nieuwe projecten opzetten is natuurlijk leuk, maar het belangrijkste vind ik dat jullie de huidige projecten zo goed mogelijk blijven bijsturen.

Welke vraag heb ik niet gesteld die ik wel had moeten stellen?
Wat doe je naast investeren bij Corekees nog meer om je CO2-voetafdruk te verkleinen?

En wat doe je naast investeren bij Corekees nog meer om je CO2-voetafdruk te verkleinen?
Ik probeer wanneer mogelijk voor de fiets of trein te kiezen. Ik probeer zoveel mogelijk samen te eten om zo minder afval te produceren en wanneer mogelijk bestel ik een tweedehands product.

Goed om er een gewoonte van te maken te kijken of producten ook tweedehands beschikbaar zijn voordat je iets nieuws koopt, voor het milieu en de portemonnee!

Bedankt voor je deelname aan Treetalks, Maarten. Als bedankje krijg jij van ons een Pongamiaboom cadeau. Ben je – beste lezer – Corekees investeerder en wil je zelf ook meedoen aan TreeTalks? Volg dan de stappen bij deze link om je aan te melden en kans te maken op een TreeTalks interview én een gratis boom! 

Deel deze post