Nieuwsoverzicht
TreeTalks

Treetalks: Koen Egberts

Claudia Esveldt
23 februari 2023
3 min.
Image

Regelmatig gaan we in gesprek met onze investeerders. We zijn namelijk erg nieuwsgierig naar hun beweegredenen en manieren we hen beter kunnen bedienen. Dit keer spreken we met Koen, een man met een liefde voor muziek en de wens om een betere wereld achter te laten voor zijn dochter! 

Hoi, met wie hebben we het genoegen?

Ik ben Koen, 30 jaar oud.

Hi Koen, waar kom je vandaan?

Ik kom oorspronkelijk uit Alphen aan den Rijn. Na lang in Amsterdam gewoond te hebben ben ik sinds vorig jaar zomer terug verhuisd na de geboorte van mijn dochter.

Hoe zou je jezelf beschrijven in drie woorden?

Hele trotse vader!

En als je een superkracht mocht kiezen, wat zou dat zijn, en waarom?

Waarschijnlijk toch gewoon vliegen, lijkt me heel sick. Maar misschien ook telekinesis, dat is het dichtste bij een Jedi wat je gaat zijn denk ik…

Lijkt ons ook wel wat… Vertel ‘s Is je werk leuk? Zoja, wat doe je precies?

Ja, ik werk bij Stichting Méér Muziek in de Klas. Daarmee werken we aan structureel en kwalitatief muziekonderwijs voor alle basisschoolleerlingen in Nederland. Muziek is enorm belangrijk in de ontwikkeling van kinderen, maar er is niet overal even veel aandacht voor in het Nederlandse onderwijs. Mijn baan is vooral om de mensen achter de organisatie van muziekeducatie te begeleiden naar letterlijk méér muziek in de klas.

Vet! En, wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Ik speel in een bandje met mijn vrienden. Ik zing en rap.

Wat vind je daar zo leuk aan?

Elke activiteit met vrienden is gezellig, maar als je samen muziek maakt is het voor mij toch wel speciaal. Je creëert iets, je maakt iets eigens. Dat vind ik heel vet.

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Milkshake banaan

Ok, dan zullen we nog even geduldig zijn… Maar nu eerst: hoe ben je bij Corekees terecht gekomen en waarom heb je bij ons geïnvesteerd?

Ik ben al lange tijd bezig met duurzaamheid maar sinds ik vader ben geworden denk je er op een andere manier over. Je hoopt de wereld ook een stukje beter te maken voor je kind. Mijn investeringen wil ik dus ook duurzaam doen, en toen ik een advertentie van Corekees langs zag komen vond ik het direct al heel interessant. Na me in te hebben gelezen zag ik het Pongamia project wel zitten en nu investeer ik via een abonnement. 

Investeer je ook ergens anders?

Ja, vooral in duurzame indexfondsen via een aantal services.

Wat zouden we voor jou kunnen doen om Corekees beter te maken?

Ik ben vooral benieuwd naar mogelijke nieuwe projecten die groen en duurzaam combineren met rendement!

Daar maken we werk van, Koen!

Mooi!

Ten slotte: Welke vraag heb ik niet gesteld die ik wel had moeten stellen?

Wat is je favoriete boom?

Ok, wat is je favoriete boom?

Dat was altijd de Japanse esdoorn, maar nu natuurlijk de Pongamia 😉

Da’s toevallig! Pongamia is ook onze favo… Dankjewel voor je tijd en openhartigheid, Koen. Als bedankje voor je deelname krijg je van ons een boom cadeau. Ga alsjeblieft door met muziek maken en duurzaam investeren. Dat zijn immers twee dingen waar de wereld nooit teveel van kan hebben.

Deel deze post