Nieuwsoverzicht
TreeTalks

Treetalks: Frank Lenkens

Claudia Esveldt
16 januari 2023
3 min.
Image

Regelmatig gaan we in gesprek met onze investeerders. We zijn namelijk erg nieuwsgierig naar hun beweegredenen en manieren we hen beter kunnen bedienen. Dit keer spreken we met Frank, een sportieve vader van twee en gezellige (dat denken wij althans) Brabander!

Hoi, met wie hebben we het genoegen?

Frank Lenkens (39), samenwonend met Kim (38) en we hebben 2 zoons: Jurre (12) en Hidde (10) en een hond Max.

Hi Frank, waar kom je vandaan?

Ik kom uit Westerbeek (Zuid Oosten van Brabant), een dorpje van ongeveer 650 inwoners. Hier kan je met een veilig gevoel over straat. Je kent elkaar en iedereen helpt elkaar. (daar moet je uiteraard ook tegen kunnen).

Klinkt wel gezellig! Hoe zou je jezelf beschrijven in drie woorden?

Eigenwijs, Sportief, Eerlijk

En als je een superkracht mocht kiezen, wat zou dat zijn, en waarom?

Dat ik kan vliegen! Zo de lucht in kan schieten en overal lekker snel ben.

Lijkt ons ook wel wat… Vertel ‘s Is je werk leuk? Zoja, wat doe je precies?

Ja, ik heb leuk werk! Ik werk nu ruim 4 jaar als accountmanager bij Klasmann-Deilmann. Ons bedrijf levert onder andere duurzame substraten voor professionele tuinders. Daarnaast hebben we oa duurzame pluggen en een digitaal dashboard waarmee de telers kennis en nuttige data kunnen bundelen en in één oogopslag kunnen terugvinden en gebruiken.

Vet! En, wat doe je het liefste in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om op de MTB of de Racefiets een ronde te maken, afgewisseld met wat hardlopen en af een toe een voetbalwedstrijdje. Of samen met Kim en onze jongens wat te ondernemen vind ik leuk om te doen.

Wat vind je daar zo leuk aan?

Met het sporten vooral het lekkere gevoel wat je daarna hebt, soort reboot van je lichaam. Ik krijg er energie van. Met de jongens op pad en wat ondernemen is ook erg leuk. Cliché, maar ze worden snel groot en je wilt er zo min mogelijk van missen…

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Je mag me wakker maken als de zomer weer aanbreekt! 🙂

Ok, dan zullen we nog even geduldig zijn… Maar nu eerst: hoe ben je bij Corekees terecht gekomen en waarom heb je bij ons geïnvesteerd?

Ik zat wat op het internet te scrollen, beetje aan het kijken hoe we ons geld wat kunnen spreiden en niet te kwetsbaar zijn voor een eventuele koersval van bijvoorbeeld de beurs. Vanuit mijn werk ben ik al geïnteresseerd in planten en ik was gelijk getriggerd. De gedachte dat je geld inlegt, waar je een leuk rendement over krijgt, dat spreekt me al aan. Top dat je daarmee ook het klimaat een klein zetje in de goede richting kan geven en mensen aan het werk kunt zetten die het minder voor elkaar hebben als de meeste inwoners van Nederland. Ook het feit dat je maandelijks een klein bedrag in kan leggen, wat je anders ergens anders aan zou verspillen vind ik wel fijn.

Investeer je ook ergens anders?

We sparen wat op de bank en hebben wat kleine investeringen gespreid in verschillende dingen.

Wat zouden we voor jou kunnen doen om Corekees beter te maken?

Ik mis de Corekees app, dat zou zoveel gebruiksvriendelijkheid brengen. Daarnaast zou ik graag meer initiatieven om te investeren zien, breder verspreid over de wereld. Ook hou ik van grafieken en zou ik graag willen zien oa hoeveel bomen er geplant zijn en het aantal deelnemers aan projecten.

Dit staat ook op ons verlanglijstje, Frank! We nemen je feedback mee.

Top!

Ten slotte: Welke vraag heb ik niet gesteld die ik wel had moeten stellen?

De vraag: Wat kan jij als investeerder – buiten het investeren om – nog meer bieden om Corekees beter te maken?

Ok, wat kun jij als investeerder nog meer bieden om Corekees beter te maken?

Ik denk dat er genoeg mensen zijn die initiatieven in hun hoofd hebben zitten en er geen raad mee weten waar ze hiermee terecht kunnen. Corekees heeft de ingangen, maar wellicht niet zelf al deze ideeën. Zelf heb ik nog wel enkele dingen in mijn hoofd zitten die Corekees zouden kunnen helpen om duurzamer te worden. Je weet me nu te vinden in ieder geval als je deze uit mijn hoofd wilt halen.. 🙂

Blijf zo even hangen, dan praten we nog even door. Anders nog iets?

Wat ik graag nog wil toevoegen: ga zo door! ik hou van zulke initiatieven. Wereld verbeterende rendementen zijn de lekkerste 🙂

Daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn, Frank. Wij vinden dat soort rendement ook het beste rendement! Dankjewel voor je tijd en openhartigheid. Als bedankje voor je deelname krijg je van ons een boom cadeau.

Ben je Corekees investeerder en wil je zelf ook meedoen aan TreeTalks? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Deel deze post