Nieuwsoverzicht
TreeTalks

Treetalks: Fioen van Balgooi

Claudia Esveldt
29 september 2022
2 min.
Treetalks: Fioen

Regelmatig gaan we in gesprek met onze investeerders. We zijn immers erg nieuwsgierig naar hun beweegredenen! Dit keer spreken we met Fioen: een analytische project manager en kunstzinnige creatieveling met een groot hart voor duurzaamheid en ecologie.

Hoi, met wie hebben we het genoegen?
Fioen van Balgooi, vernoemd naar beeldhouwster Fioen Blaisse. 

Als je een superkracht mocht kiezen, wat zou dat zijn?
Ik denk de gedaanteverwisselingskrachten van Mystique uit the X-Men. Zo kan ik nét de juiste krachten hebben die op dat moment nodig zijn om mens, dier of plant te helpen. Alhoewel. in deze tijd met klimaatverandering lijkt het weer beïnvloeden me ook wel wat! Maarja, dat is niet verstandig, want daar zou alleen maar ruzie van komen: de boer wil immers regen en de vakantieganger zon..

En wat doe je het liefste in je vrije tijd?
Oeh, het liefste? Dat is lastig, want ik vind veel dingen leuk! Ik teken en aquarel graag dan maak ik bijv. plantjes. Tuinieren vind ik ook leuk, net als daarover leren en mijn kennis delen. Zo houd ik een blog bij over Ecologisch Tuinieren en ben ik begonnen aan een opleiding ecologisch tuinontwerper! Maar, ik houd ook van harp spelen, wandelen, dansen en mij verbazen over de vindingrijkheid van mijn 4-jarige dochter.

Waar kunnen we jou voor wakker maken?
Vallende sterren. Afgelopen vakantie ben ik midden in de nacht opgestaan om de Perseïden meteorenregen te bekijken die altijd in augustus langs komt. Helaas was het volle maan dus die gaf storend licht en was er weinig te zien. 

Hoe ben je bij Corekees terecht gekomen en waarom heb je bij ons geïnvesteerd?
Omdat sparen niets meer oplevert wilde ik ons geld op een andere manier voor ons en de wereld laten werken. Maar, wel op een manier die bij ons gezin past: duurzaam. Want ik vind het belangrijk dat we in harmonie met de natuur leven zodat toekomstige generaties er ook van kunnen blijven genieten. De natuur redt zich wel zonder ons, we doen al deze duurzame ingrepen echt voor de volgende generaties. Dankzij Corekees zorg ik er voor dat er meer bomen aangeplant worden, dat er CO2 uit de lucht wordt opgenomen, er biobrandstof gemaakt kan worden ipv brandstof van aardolie en dat de grond waar de bomen geplant worden verbeterd. En dat allemaal terwijl ik er zelf ook nog winst van krijg!

We hadden het zelf niet beter kunnen zeggen. Investeer je ook ergens anders?
Nee.

Wat zouden we voor jou kunnen doen om Corekees beter te maken?
Een vriend van mij vroeg zich af in hoeverre de Pongamiabomen een monocultuur in stand houden of dat zij onderdeel zijn van een mixed crop. Draagt het aanplanten van Pongamiabomen ook bij aan een toename van biodiversiteit? Dat is een goede vraag, Fioen! Het korte antwoord is ‘ja’, onze bomen zorgen voor een toename van biodiversiteit, maar voor het lange antwoord zullen we binnenkort een blog publiceren. Dankjewel voor deze feedback.
Graag gedaan! 

Hoe pas je duurzaamheid toe in je dagelijks leven?
Ik werk bij een organisatie die bedrijven helpt met verduurzamen. Daar ben ik projectmanager van het netwerk textiel. Ook probeer ik zo min mogelijk vlees te eten, koop ik zoveel mogelijk tweedehands, hebben we zonnepanelen en rijd ik een elektrische fiets ipv auto. 

 Wat is je duurzaamheids guilty pleasure?
Ik houd erg van lang en warm douchen, het helpt mij ontspannen, maar toch sta ik er dan met schuldgevoel onder want het kost zoveel water. Oeps…

Bedankt voor het interview Fioen! Als bedankje voor je tijd en moeite krijg je van ons een boom cadeau.

Deel deze post