Nieuwsoverzicht
TreeTalks

Treetalks: Chantal Poldervaart

Claudia Esveldt
15 februari 2024
2 min.
Image

Regelmatig gaan we in gesprek met onze investeerders. We zijn namelijk erg nieuwsgierig naar hun beweegredenen en altijd op zoek naar manieren waarop we hen beter kunnen bedienen. Dit keer spreken we met Chantal, een nieuwsgierige business controller uit het Zuid-Hollandse Voorne aan Zee!

Hoi, met wie hebben we het genoegen?
Chantal Poldervaart, 34 lentes jong. Aan de ene kant lekker kneuterig met 2 katten en een moestuin en aan de andere kant gek op nieuwe avonturen en ook wel een beetje opportunistisch.

En hoe zou je jezelf beschrijven in drie woorden?
Enthousiast, nieuwsgierig, ook wel een beetje ongeduldig.

Als je een superkracht mocht kiezen, wat zou dat zijn, en waarom?
Het lijkt me fantastisch om te kunnen vliegen en neer te strijken op plekjes met de mooiste uitzichten. 

Wat doe je eigenlijk in dagelijks leven? Is je werk leuk? Zoja, wat doe je precies? Zo nee, waarom niet?
Ik werk als business controller en houd mij dan ook graag bezig met business informatie en financiële besluitvorming, waaronder business cases en investeringsbeslissingen. De veelzijdigheid aan branches en vraagstukken maakt het een leuke rol met veel multidisciplinaire samenwerking.

Dat geloven we… Lijkt misschien wel een beetje op wat wij doen. Maar, wat doe je het liefste in je vrije tijd?
Ik houd van het strand, fietsen, sporten, moestuinen, reizen en gezelligheid met familie en vrienden.

Wat vind je zo leuk aan dit alles?
Het is leerzaam, grensverleggend, sociaal en ontspannend

Waar kunnen we jou voor wakker maken?
Een goed ontbijtje, een mooie reis, of als je hulp nodig hebt. Anders ontwaak ik denk ik toch het liefste uit mijzelf met zin in een nieuwe mooie dag.

Ja, wij worden ook liever niet wakker gemaakt.  Hoe heb je ons eigenlijk gevonden? En waarom heb je bij Corekees geïnvesteerd?
Via social media. Ik houd mij graag bezig met financieel-economische aspecten. Een goed idee draait vaak niet alleen om geld, maar ook om de toegevoegde waarde aan de maatschappij en een bijdrage aan zelfstandigheid/vrijheid van een ondernemer en personeel. Daarbij vind ik het belangrijk dat we respectvol omgaan met de natuur en bewoners (mens en dier). Dat zie ik bij Corekees en steun ik graag. Zo heb ik ook bomenobligaties als kraamcadeau gegeven. Ik beschouw het niet alleen als een cadeau, maar ook als symbool voor een open internationale blik met normen en waarden voor mens en natuur. Deze lente wordt mijn tweede neefje geboren en geef ik opnieuw bomenobligaties met het hetzelfde geboortejaar en met dezelfde eerste levenslesjes. 

Investeer je ook ergens anders?
Ja, diversificatie is een belangrijk onderdeel van risicomanagement. En eerlijk, er zijn zoveel toffe ideeën/projecten om bij betrokken te zijn, dat ik het vaak lastig vind om te kiezen. Investeringen met betrekking tot Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn ook een mooi voorbeeld van voldoening dat verder gaat dan een financieel rendement.

Wat zouden we voor jou kunnen doen om Corekees beter te maken?
Ik vind de updates, cadeaumogelijkheden en het dashboard fijne informatiebronnen en interactievormen. Het lijkt mij leuk om in de toekomst een keer een project te bezoeken. Wellicht is een werkvakantie of te boeken rondleiding een idee dat de interesse van meer investeerders wekt. Ik heb zelf geen problemen met langetermijn investeringen, maar wellicht kunnen kortere termijnprojecten en/of handelsplatform een groter publiek aantrekken.

Fijn dat je die contactpunten waardeert, en dankjewel voor je feedback. Over feedback gesproken: welke vraag heb ik niet gesteld die ik wel had moeten stellen?
Of ik meer zou willen investeren als er meer projecten in meer landen zijn ;P

Hahaha, ok vooruit dan maar… Zou je dat doen?
Ja, superleuk om meer projecten te steunen en een geografische wereldkaart als dashboard/portfolio te zien. 

….. Daarom krijg jij (als bedankje voor je deelname) van ons een boom cadeau!

Deel deze post