Nieuwsoverzicht
Duurzaamheid

SWEET SPOT ABROAD EN COREKEES MAKEN REMOTE WERKEN CO2-NEUTRAAL

Claudia Esveldt
7 september 2021
Image

[PERSBERICHT]

Rotterdam, 7 september 2021 

Rotterdam, 1 september 2021 — Sweet Spot Abroad, het in Amsterdam gevestigde remote werk & ontwikkelprogramma en het Rotterdamse duurzame investeringsplatform Corekees gaan een samenwerking aan. Beide bedrijven delen de ambitie om klimaatneutraal werken tot de norm te verheffen. Door deel te nemen  aan Corekees’ herbebossingsproject in Paraguay is dit voor alle Sweet Spot remote werkprogramma’s met ingang van heden het geval.

In navolging van vele andere sectoren ziet nu ook de reiswereld de urgentie van het klimaatneutraal maken van producten en diensten in. Stichting Corekees zal voor alle toekomstige Sweet Spot reizen tussen de 10 en 47 bomen planten. Voor alle deelnemers van het geheel verzorgde remote werk en ontwikkelprogramma houdt dit in dat hun vlucht, verblijf en alle activiteiten door middel van de aanplant van bomen klimaatneutraal worden.

Corekees is sinds 2018 actief als aanbieder van duurzame investeringsprojecten. Met haar herbebossingsproject in Paraguay kunnen zowel particuliere als zakelijke beleggers investeren in Pongamia bomen. De geplante bomen compenseren CO2 en produceren noten. De noten worden elk jaar geoogst en verkocht. De oogstopbrengsten van de Sweet Spot Abroad bomen worden geherinvesteerd in de aanplant van nieuwe bomen. Dit zorgt voor  een exponentieel duurzaam effect wat steeds meer bedrijven aanspreekt.

Naast het bestaande Sweet Spot programma in Barcelona wordt ook de nieuwe bestemming Kaapstad als gevolg van deze samenwerking binnenkort volledig klimaatneutraal. Sweet Spot Abroad Co-founder Marleen Verweij zegt hierover: ‘’Vanaf nu zijn al onze remote professional experiences Co2-neutraal. Veel organisaties vinden duurzaamheid wel een belangrijk onderwerp, maar pakken niet echt door. Wij vinden het echter zo essentieel dat we het tot integraal onderdeel van onze programma gemaakt hebben. BIj ons is Co2 compensatie geen vrijblijvende optie, maar een vastgesteld onderdeel van onze programma’s. Op deze manier voldoen we niet alleen aan de behoeftes van een nieuwe generatie werknemers en hun werkgevers, maar creëren we ook een meer duurzame en groenere wereld in zijn algemeen!’’

Ook Corekees oprichter Nick van Heesewijk is enthousiast over de samenwerking: ‘’Het Sweet Spot Abroad concept is volkomen toekomstbestendig en net als bij Corekees snijdt het mes aan alle kanten. Sweet Spot zorgt voor zowel gelukkige werknemers als gelukkige werkgevers en de natuur lijdt er niet onder. Door met deze samenwerking klimaatneutrale remote programma’s aan te bieden bepaalt Sweet Spot Abroad de norm voor het nieuwe werken. Wij zijn ontzettend blij met deze samenwerking en hopen dat we andere bedrijven kunnen inspireren om hetzelfde te doen!’

Afgelopen juni is een eerste groep deelnemers naar Barcelona vertrokken. Eind oktober vertrekt de volgende groep. Voor dat programma zijn nog plaatsen beschikbaar. Meer informatie over de ontwikkelprogramma’s is beschikbaar op sweetspotabroad.com

Over Sweet Spot 

Sweet Spot Abroad maakt korte metten met compromissen als het om werk, levensgeluk en ontwikkeling gaat. De nieuwe generatie werknemers met significant andere behoeften vraagt namelijk om een andere manier van werken. Met de compleet verzorgde, professionele ervaringen in het buitenland helpen zij bedrijven om talent aan te trekken en te behouden en het mentale welzijn van werknemers te verbeteren. Win-win!

Over Corekees

Duurzaam investeringsplatform Corekees is in 2018 gelanceerd door Nick van Heesewijk en Tamar van Heesewijk (neef en nicht). De start-up heeft tot op heden ongeveer 20.000 Pongamiabomen geplant in Zuid-Amerika. Door de oogstopbrengsten uit te betalen aan de bomenkopers, maakt Corekees CO2-compensatie economisch aantrekkelijk. Naast Sweet Spot Abroad en honderden particulieren behoren ook succesvolle ondernemingen  als Blokker, SHV Energy en Vandebron tot de klantenkring.

Deel deze post