WAT: IS KLIMAATNEUTRAAL REIZEN EEN UTOPIE?

joost commissarisNieuws

klimaatneutraal reizen

Deze week de blog: Is Klimaatneutraal reizen een utopie?

“Hoeveel we ook van reizen houden, er is  een grote tegenstrijdigheid als we kijken naar de relatie met het klimaat. We reizen om de schitterende plekken op deze aarde te zien, maar tegelijkertijd maken we deze natuur op z’n zachtst gezegd kapot. Het woord ‘’vliegschaamte’’ wordt hier vaak voor gebruikt (in 2018 genomineerd voor het woord van het jaar). Ook ik heb, als iemand met een passie voor zowel reizen als duurzaamheid, hier een beetje last van.

Onze collega Claudia heeft een blog geschreven op het populaire reisplatform We Are Travellers. Deze blog ‘Is klimaatneutraal reizen een utopie?’ laat zien dat bijna alles wat je tijdens een reis  doet  impact heeft op onze aarde en het klimaat.

Ze gaat verder in op hoe je de impact van je vervoer naar bestemming kan meten (voor zowel vliegtuig, trein als auto) en wat je op bestemming kan doen om de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden. Ze bespreekt vervolgens  vakantie vieren in Nederland, wat momenteel heel hip is (thanks to Covid). Maar ook het verlangen om weer andere ‘’verre’’ landen te ontdekken.

Dan gaat de blog over het compenseren van de CO2-uitstoot die vrijkomt bij reizen. Heeft compenseren zin? Zo ja, in welke vorm heeft het zin? Kan dit het einde betekenen van vliegschaamte of zelfs onze klimaatproblemen?

De blog is leuk om te lezen en staat vol met handige info en tips! Door dit stukje nieuwsgierig geworden? Lees de volledige blog dan op de website van: We Are Travellers.

 

Interesse gekregen om ook CO2 te compenseren voor een toekomstige reis? Bekijk hoeveel CO2 een Pongamia boom kan compenseren gedurende de levensduur. Met dit compenseren ook nog wat verdienen, is dat mogelijk? Jazeker, kijk op de ‘Hoe het werkt’ pagina om een inzicht te krijgen in hoe Corekees hier rendement voor uitbetaald.