Nieuwsoverzicht
Blog

Investeren vanaf je mobiele telefoon

Claudia Esveldt
8 maart 2022
6 min.
Image

Bij deze 10 aanbieders kun je investeren vanaf je mobiele telefoon

Investeren is nog nooit zo eenvoudig geweest als nu. Tegenwoordig kun je met je mobiele telefoon waar dan ook ter wereld investeren. Het aantal mensen dat mobiel belegt groeit dan ook gestaag…
Om je te helpen zicht te krijgen op deze wondere wereld van mobiel beleggen, delen we een vergelijking van 10 verschillende aanbieders met je. Het is een divers rijtje met aanbieders van aandelen tot obligaties en crowdfunding websites. Kijk zelf maar en kies welke partijen het beste bij jou passen!

1. Peaks

Met deze app beleg je op een transparante en overzichtelijke manier jouw wisselgeld op de beurs. Naast het automatisch afromen van je pintransacties kun je bij Peaks elke maand een vastgesteld bedrag storten. Afhankelijk van je risicoprofiel wordt je geld in een vaste verhouding verdeeld over verschillende aandelen- en obligatiefondsen. Een groot gedeelte daarvan is nog duurzaam ook! Peaks hoort zeker thuis op jouw telefoon.

Duurzaam: Gedeeltelijk
Minimum inleg: € 1,-
Automatisch periodiek beleggen: Ja
Verwacht rendement: 8,2% is het historisch beursgemiddelde van de afgelopen 100 jaar

2. Lendahand

Bij dit crowdfunding platform investeer je in bedrijven in opkomende landen. Lendahand heeft al ruim 2900 projecten gefinancierd! Het bedrijf focust op ondernemers die te groot zijn om in aanmerking te komen voor microfinanciering maar te klein voor een lening van de bank. Je inleg en je rente krijg je van Lendahand elke zes maanden in gelijke delen uitbetaald. Het rendement is redelijk. Hoewel er uitschieters naar 7% zijn lijkt het gemiddelde zo rond een keurige 5,5% te zitten.

Duurzaam: Gedeeltelijk, af en toe zit er een duurzaam project tussen het aanbod
Minimum inleg: € 50,-
Automatisch periodiek beleggen: Nee
Verwacht rendement: 2-7% rendement per jaar

3. Corekees

Sinds 2018 kun je bij Corekees beleggen in bomen. Via ons platform investeer je in duurzame projecten met winstmarge. Zowel voor jou, als het project. Op dit moment bieden we uitsluitend obligaties aan die gekoppeld zijn aan Pongamia bomen in Paraguay. Deze bomen planten we op marginale en decennia geleden ontboste grond. De oogstopbrengsten van de nootjes van deze bomen keren we uit als rente. Bij Corekees kun je bovendien een abonnement afsluiten waarmee je automatisch elke maand nieuwe bomen plant. Zo kun je heel eenvoudig een passieve inkomstenstroom genereren. Op je persoonlijke investeringsdashboard heb je bovendien realtime inzicht in de status van je bomen. En het verwachte rendement? Met 7,5% tot 8,5% ook echt niet mis. Zeker geen alternatief voor aandelen maar wel een hele mooie aanvulling!

Duurzaam: Ja
Minimum inleg: € 20,-
Automatisch periodiek beleggen: Ja
Verwacht rendement: 7,5% – 8,5%

4. DeGiro

Eenvoudig is het niet, maar bij de grootste broker van Europa kun je als je eigen fondsbeheerder optreden en naar hartenlust beleggen in allerlei aandelen. Heel veel daarvan zijn duurzaam, maar helaas niet allemaal. Automatisch periodiek beleggen, ook wel bekend als ‘Dollar Cost Averaging’ kan bij DeGiro helaas niet, maar als je bereid bent om er zelf tijd en moeite in te steken is dit een ijzersterk beleggingsplatform.

Duurzaam: Ja, maar niet uitsluitend
Minimum inleg: € 0,01
Automatisch periodiek beleggen: Nee
Verwacht rendement: 8,2% is het historisch beursgemiddelde van de afgelopen 100 jaar

5. BUX

Bux gaat al enige jaren mee. Sinds de oprichting in september 2014 ging Bux al snel over de landsgrenzen heen. Tegenwoordig kunnen retail investeerders commissievrij aandelen, ETF’s en Cryptocurrencies aanschaffen via de BUX Zero app. De User Interface van BUX is eenvoudig en overzichtelijk. Net als bij DeGiro is automatisch periodiek beleggen ook bij Bux helaas niet mogelijk. Voor de rest gewoon een hele goede app.

Duurzaam: Niet bepaald. Crypto staat niet goed aangeschreven wanneer het gaat om duurzaamheid
Minimum inleg: € 0,01
Automatisch periodiek beleggen: Nee
Verwacht rendement: 8,2% is het historisch beursgemiddelde van de afgelopen 100 jaar. Dit geldt natuurlijk niet voor Crypto. Die markt is zo volatiel dat wij er geen zinnig woord over kunnen zeggen…

6. Evi

Van Lanschot Kempen is met zijn oprichting in 1737 de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland. Met Evi combineren ze naar eigen zeggen de kennis van een private bank met het gemak van online. En dan ook nog eens 100% duurzaam! Bovendien maken ze hun beleggingsexpertise voor een breed publiek toegankelijk. Zelf zeggen ze ‘voor iedereen’, maar met een minimum inleg van 10.000 euro zijn wij het daar niet helemaal mee eens…

Duurzaam: Ja, van Lanschot adverteert met 100% duurzaam
Minimum inleg: € 10.000,-
Automatisch periodiek beleggen: Nee
Verwacht rendement: 8,2% is het historisch gemiddelde van de afgelopen 100 jaar

7. CrowdAboutNow

CrowdAboutNow is opgericht in 2019 en noemt zichzelf één van de eerste crowdfunding organisaties van Nederland. Het bedrijf biedt financiering voor Nederlandse bedrijven in de horeca, zorg en retail. De rendementen zijn over het algemeen relatief laag, maar als investeerder krijg je vaak wel extraatjes zoals bijvoorbeeld een gratis diner bij het restaurant waar je in investeert. Niet hetzelfde als keiharde euro’s, maar daardoor niet minder leuk!

Duurzaam: Nee, we zien hier geen duurzame projecten
Minimum inleg: Dat bepalen de projecten zelf. Het laagste wat wij gezien hebben is €100,-
Automatisch periodiek beleggen: Nee
Verwacht rendement: 2% – 5% per jaar

8. Geldvoorelkaar.nl

In 2011 ontstond Geldvoorelkaar als eerste crowdfundingplatform van Nederland. Circa tien jaar later ontvingen ze een IEX Gouden Stier Award voor beste crowdfundingplatform van het land. Met recht: sinds hun oprichting hebben ze al ruim 2000 campagnes gedaan! Geldvoorelkaar.nl wil naar eigen zeggen vooral een positieve en verantwoorde bijdrage leveren aan de financierbaarheid van MKB-Nederland. Wij vinden dat een mooi streven maar zien dat hun website zich vooral op vastgoed richt.

Duurzaam: Nee, de projecten zijn doorgaans niet gericht op duurzaamheid.
Minimum inleg: Onbekend
Automatisch periodiek beleggen: Nee
Verwacht rendement: 4% tot 9% rendement per jaar

9. Wakibi

Stichting Wakibi verstrekt microkredieten aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Het bedrijf is vernoemd naar één van de eerste leners van het platform, een onderneemster uit Oeganda. Wakibi heeft een sterk idealistisch karakter en deelt zijn infrastructuur met het Amerikaanse platform Kiva. Het wordt gerund door vrijwilligers en alle leningen gaan voor 100% naar het gekozen project. Corekees is fan!

Duurzaam: Nee, maar op sociaal vlak doen ze hele mooie dingen.
Minimum inleg: €25,-
Automatisch periodiek beleggen: Nee
Verwacht rendement: Geen idee. Hoewel sommige projecten rente betalen hebben wij nergens rendementsverwachtingen kunnen lezen.

10. Oneplanetcrowd

Net als bij Corekees ook hier de combinatie van financieel rendement en duurzame impact. Door te investeren bij Oneplanetcrowd help je ondernemers met het zetten van de volgende stap. Sinds 2012 heeft Oneplanetcrowd met behulp van 30.000 investeerders meer dan 250 ondernemers en energieprojecten gefinancierd. Petje af.

Duurzaam: Ja, Oneplanetcrowd heeft een redelijk aantal duurzame projecten
Minimum inleg: €250,-
Automatisch periodiek beleggen: Nee
Verwacht rendement: tussen 3-8%

Tot slot

We willen graag afsluiten met de disclaimer dat het bovenstaande geen beleggingsadvies is, maar puur een vergelijking van een aantal verschillende producten en aanbieders. Investeren is nooit zonder risico’s. Je kunt je inleg verliezen. Investeer daarom nooit meer dan je kunt missen en spreid je risico’s. Op onze Project Pongamia pagina vertellen we je meer over Corekees’ investeringen en de manier waarop wij risico’s beheersen.

Deel deze post