Nieuwsoverzicht
Persbericht

[PERSBERICHT] COREKEES HAALT €500.000 OP BIJ DGB GROUP

Claudia Esveldt
18 mei 2021
DUURZAAM INVESTERINGSPLATFORM COREKEES HAALT €500.000 OP BIJ INVESTERINGSMAATSCHAPPIJ DGB GROUP

DUURZAAM INVESTERINGSPLATFORM COREKEES HAALT €500.000 OP BIJ INVESTERINGSMAATSCHAPPIJ DGB GROUP

Rotterdam, 18 mei 2021 — Corekees, een duurzaam investeringsplatform gevestigd in Rotterdam, ontvangt een investering van Dutch Green Business Group N.V. (DGB Group). De beursgenoteerde (EURONEXT) investeringsgroep deelt de missie van Corekees om de wereld te herbebossen op een economisch rendabele manier. De investering onderstreept de behoefte aan een duurzaam investeringsplatform voor beleggers.

Corekees maakt van herbebossingsprojecten een interessante, duurzame belegging door de oogstopbrengsten terug te laten vloeien naar de beleggers. DGB Group investeert €500.000 in Corekees voor de verdere ontwikkeling van het sinds 2018 actieve platform voor groene beleggingen. Het groeikapitaal wordt ook verschaft voor het scouten en aanbieden van nieuwe beleggingsprojecten, evenals de benodigde marketinginspanningen voor internationale groei in Europa.

Het eerste succesvolle investeringproject van Corekees is het herbebossen met de Pongamiaboom. Het dubbel-duurzame effect van de Pongamiaboom maakt haar uniek; naast de hoge CO2-compensatie produceert de boom een vervanger van fossiele brandstof. Corekees gaat op korte termijn meer vergelijkbare beleggingsprojecten op haar platform publiceren en aanbieden aan haar investeerders.

Oprichter Nick van Heesewijk; “Veel jongeren realiseren zich dat duurzaam beleggen tegenwoordig één van de weinige manieren is om een betere toekomst zeker te stellen. Met de investering en kennis van de DGB Group zullen wij Corekees verder ontwikkelen tot hèt duurzame investeringsplatform van Europa. Hiermee zijn we weer een stap dichterbij ons doel om 1 miljoen renderende bomen te hebben geplant in 2024.”

CEO Duijvestijn van DGB Group; Wij sluiten ons volledig aan bij de ambities van Corekees. Door de nieuwe generatie beleggingsdiensten van Corekees kan een klant geheel online binnen enkele minuten CO2-neutraal beleggen tegen een aantrekkelijk rendement. Onder de gedreven leiding van Nick en Tamar van Heesewijk zien wij volop kans voor versnelde expansie van het platform van online groene vermogensopbouwdiensten in Europa.”

Over COREKEES
Corekees is in 2018 gelanceerd door Nick van Heesewijk en Tamar van Heesewijk (neef en nicht). De start-up heeft met het eerste project ongeveer 20.000 Pongamiabomen geplant in Zuid-Amerika. Door de opbrengst uit te betalen aan de bomenkopers, maakt Corekees CO2-compensatie economisch aantrekkelijk. Naast particulieren behoren ook succesvolle ondernemingen als Blokker, SHV Energy en Vandebron tot de kopers.

Voor meer informatie of interviewaanvragen:
Nick van Heesewijk // 020 244 0311 // nickvanheesewijk@corekees.com

Deel deze post