Nieuwsoverzicht
Duurzaamheid

COREKEES OP ‘UPLINK PLATFORM’

joost commissaris
13 oktober 2020
uplink photo

Goed nieuws: Corekees is toegelaten tot het UpLink platform van het ‘World Economic Forum‘.

 

Wat is UpLink

UpLink is een ‘digitaal crowdsource innovatie’ platform voor de ondersteuning van de doelstellingen voor duurzaamheid gesteld door de Verenigde Naties (SDG’s). De VN richt zich op 17 verschillende ‘doelen’. Zo richt SDG ‘klimaatverandering’ zich op het beperken van de opwarming van de aarde zodat de temperatuur niet met meer dan 1,5 graden stijgt. Dit betekent een vermindering in uitlaatgassen van 7,6% per jaar beginnend vanaf 2020 volgens dit artikel van de Verenigde Naties.

Voor wie is het platform

 

Het platform is voor iedereen met een bedrijf of concept dat een innovatieve bijdrage levert. Het hoofddoel van het platform is om de beste innovators te linken aan de netwerken van de beslissingsnemers. Deze kunnen de veranderingen in de komende 10 jaar gaan implementeren. Zo is UpLink begonnen met een wedstrijd voor ideeën om de oceaan schoner te maken. De winnaars van het beste idee winnen toegang tot expert mentoren, financieringen, zichtbaarheid op sociale media en plek op een event van het World Economic Forum. Inmiddels zijn er op het platform een selectie aan onderwerpen zoals: Nature-Based Solutions, Covid, Circular Economy en Consumption & Production.

Corekees op het platform

Corekees is op het platform toegelaten met de ‘Trillion Trees’ challenge. Dit houdt in dat er vroeger ongeveer 6 biljoen bomen waren op aarde, inmiddels zijn dat er nog maar 3 biljoen. Om deze trend tegen te gaan, worden huidige bossen beschermd, nieuwe bossen geplant en wordt er met duurzaamheid omgegaan. Op het platform is ook te volgen in welke fase Corekees zich nu bevindt en aan welke challenges wij mee doen.

Meer weten over UpLink of over de voortgang van Corekees op het platform? Klik HIER.

Deel deze post