Nieuwsoverzicht
Persbericht

COREKEES PRESS RELEASE (DUTCH)

Nick van Heesewijk
20 november 2018
Image

——————————————————————PERSBERICHT———————————————————————

NEEF EN NICHT ZETTEN DUBBEL-DUURZAME BOOM OP DE MARKT

——————————————————————————————————————————————————————

Stichting Corekees maakt hét alternatief voor fossiele brandstoffen uit bomen voor iedereen toegankelijk. In Amsterdam zijn neef en nicht van Heesewijk Stichting Corekees gestart. De Pongamiaboom is dubbel duurzaam; naast de hoge CO2-compensatie produceert de boom een donkergroene vervanger van fossiele brandstof. De opbrengsten vallen de bomenkopers ten deel.

Momenteel gebruikt Europa drie keer zoveel grondstoffen als de aarde jaarlijks produceert. Circa 80% van alle energie komt uit fossiele bronnen, waarmee de dominantie van fossiele brandstof onomstotelijk is. De noten van de Pongamiaboom bieden mogelijk de oplossing. De noot produceert ruwe olie, waaruit een direct en groen alternatief voor fossiele brandstof geraffineerd wordt; geschikt voor auto’s, schepen en vliegtuigen.

De Pongamiaboom heeft, op de palmboom na, de hoogste oogstopbrengst van alle olieproducerende gewassen. De boom heeft – in tegenstelling tot palm – een positieve impact op het milieu. Waar de meeste plantaardige oliegewassen voedselproductie belemmeren, wordt de Pongamiaboom alleen geplant op grond ongeschikt voor voedsel.

 

 

——————————————————————————————————————————————————————

Over Corekees

In de zomer van 2016 ontstaat het idee voor Corekees onder een boom aan de oever van de Rio Paraguay; de rivier tussen Brazilië en Paraguay. Met de voeten in de klei bedachten neef en nicht om de boom in te zetten om duurzaamheid aantrekkelijk te maken voor het grote publiek. De gezamenlijke liefde voor de dubbel-groene boom en de uiteenlopende vaardigheden van neef en nicht worden bij Corekees ingezet om het verschil te maken in een wereld die daar klaar voor is.

 

– Niet voor publicitaire doeleinden –

  

 

Voor meer informatie of interviewaanvragen kunt u contact opnemen:

Nick van Heesewijk // 020 244 0311 // nickvanheesewijk@corekees.com

Deel deze post