Nieuwsoverzicht
Financieel

Bomen sparen met het Corekees Boom-spaar-abonnement

joost commissaris
28 december 2020
Image

Het boom spaar abonnement

Eind 2020 introduceerde Corekees het ‘boom-spaar-abonnement’. Het ‘boom-spaar-abonnement’ is een manier om maandelijks nieuwe bomen te sparen bij Corekees. De bomen van Corekees leveren over een periode van 20 jaar gemiddeld 7,8% rendement op per boom per jaar. Deze opbrengsten kunnen uitbetaald worden als rendement of worden geherinvesteerd in nieuwe bomen. Klanten kunnen dit ieder jaar opnieuw kiezen: vlak na de oogst (=het uitbetaalmoment).

Veelgestelde vragen over bomen sparen

  1. Zijn er verschillende abonnementen om bomen  te sparen

Je kunt zelf kiezen hoeveel bomen per maand je spaart. Spaar je tussen de 1 en 4 bomen per maand, dan kost een boom €20,-. Ga je voor 5 tot en met 19 bomen per maand wordt dat €19,50 per boom. Vanaf 20 of meer bomen per maand, kosten bomen zelfs, maar €19,- per boom. Omdat de bomen wel hetzelfde produceren wordt de ‘return on investment’ hoger naarmate er een groter aantal bomen per maand wordt gespaard. Bij +5 bomen/maand gaat het rendement naar 8,1% en vanaf 10 bomen/maand zelfs naar 8,5% jaarlijks gemiddeld rendement (over de 20-jarige looptijd van de boom).

  1. Wanneer en hoe krijg ik uitbetaald?

De eerste oogst verwachten we in het 3e à 4e jaar na de initiële investering (start van het abonnement). Vanaf dan start dus ook de rendements-uitkering. De bomen zijn productie-volwassen in het 7e jaar na planten. De uitbetalingen vinden jaarlijks plaats omdat de bomen 1 keer per jaar geoogst worden. Het rendement wordt uitbetaald op het rekeningnummer dat bij ons bekend is. Voor het uitbetalen zal vanuit Corekees een bericht verzonden worden.

  1. Hoelang duurt het abonnement?

Het abonnement is na de eerste 3 maanden maandelijks opzegbaar. Alle bomen die bij elkaar zijn gespaard gedurende de looptijd van het abonnement blijven de komende 20 jaar in jouw bezit.

  1. Wat er gebeurt als ik stop met bomen sparen?

Wil je niet meer sparen voor bomen, dan stoppen de maandelijkse afschrijvingen. Uiteraard blijven alle bomen die op het moment van stoppen zijn gespaard van jou en zal er nog 20 jaar na de laatste boom geprofiteerd worden van het rendement.

  1. Waar kan ik het overzicht van mijn gespaarde bomen vinden?

Alle gegevens staan in het persoonlijke account. Hier vind je alles over bijvoorbeeld het moment van starten van het abonnement en de serienummers van de daarbij horende obligaties.

Meer vragen? Kijk eens bij de veelgestelde vragen of neemt contact op via Whatsapp of bel ons, we horen het graag!

Enthousiast geworden en wil je zo snel mogelijk beginnen met het sparen van een bos? Jouw boom-spaar-abonnement begint hier: corekees.com/investeren

 

Deel deze post