Geef met Kerst een duurzame investering cadeau

Leg een geldboom onder de kerstboom
 • Plant een boom voor jezelf óf geef er een cadeau
 • Ontvang een digitaal certificaat die leuk is om weg te geven
 • Compenseer de CO2-uitstoot van Rudolf (of van je auto)
Geef een boom cadeau

Voor­delen

Image

De boom wordt niet gekapt

Want het rendement komt uit oogstopbrengsten
Image

Een Duurzaam én financieel aantrekkelijk cadeau

Een goede start van je groene voornemens
Image

24/7 inzicht in jouw investeringen

Via jouw persoonlijke investeringsdashboard

+1000 investeerders gingen je voor

matthys noorden
matthys noorden
2022-10-11
Groen mag best wat opleveren! Wij hebben de footprint van onze kids (tot hun 18e) gecompenseerd en de verdienste stoppen we in hun studiepotje. Dubbelwinst. Het persoonlijk contact is verfrissend en ik heb in mijn omgeving al zeker 3 anderen tot investeren gekregen.
Timon Stolk
Timon Stolk
2022-10-08
Leuke manier van duurzaam investeren. Ze hebben een leuk verhaal en nemen je goed mee in het proces op je eigen dashboard
Tjerk De Laat
Tjerk De Laat
2022-09-24
Mooi duurzaam initiatief. Erg creatief idee waar wij wel van houden. Goede informatie en makkelijk overzichtelijk platform. Als gezin zowel bomen als olifantengras aangekocht. Nieuwsgierig naar nog meer mooie duurzame initiatieven 🌳
thijs koers
thijs koers
2022-09-23
Helder en open initiatief voor een betere wereld
Danny
Danny
2022-06-27
Mooi en goed duurzaam doel, heldere ambities en een sprankelend, jong en energiek bedrijf! Naast het goede gevoel om in iets duurzaams te investeren voor nu en de toekomst, is ook het rendement aantrekkelijk. Een echte win-win wat mij betreft!
Irvin den Boer
Irvin den Boer
2022-06-25
Voor mij een mooie manier om mijn vluchten te compenseren. Je wordt goed en duidelijk op de hoogte gehouden. Fijne organisatie.
Roel van der Beek
Roel van der Beek
2022-06-24
Mooi om middels een duurzame en groene oplossing een mooi rendement te krijgen.
Harry Hees
Harry Hees
2022-05-24
Investeren in Corekees is niet duur, maar duurzaam. Omdat het een lange termijn investering is.
Onno van Mulken
Onno van Mulken
2022-04-28
Ik hou van het idee achter Corekees en de professionele manier waarop ze het uitvoeren. Het is een heel toegankelijke manier om je CO2-uitstoot te compenseren en ontbossing tegen te gaan door het (maandelijks) kopen van obligaties. Hiermee leen je het enthousiaste team van Corekees geld om Pongamia bomen te planten. Deze bomen nemen veel CO2 op en produceren nootjes waarvan biobrandstof en veevoeder wordt gemaakt. De bomen blijven 20 jaar jouw eigendom en gedurende die tijd compenseer je CO2, ontvang je rendement, steun je de lokale bevolking en kun je de groei van je bomen volgen vanaf je persoonlijke dashboard.

hoe werkt het?

Bij Corekees kun je een duurzaam kerstcadeau aanschaffen. Je plant een boom en geeft de ontvanger van het bijbehorende certificaat gedurende 20 jaar recht op de oogstopbrengsten van die boom. Iedere boom compenseert CO2 en produceert noten. Wij verkopen de noten aan partijen die er biobrandstof en duurzaam veevoer van maken. De opbrengst uit deze verkoop levert de ontvanger van het certificaat een duurzaam rendement op.
Geef met kerst een boom cadeau
Image

De voordelen van Project Pongamia

Beleg in Project Pongamia en plant samen met ons Pongamiabomen in Latijns Amerika. Iedere Pongamiaboom compenseert CO2 en produceert noten. Van deze noten wordt biobrandstof en veevoer gemaakt. Wij verkopen deze producten en dat levert jou een duurzaam rendement op.
Image

CO2 compensatie

Pongamia bomen staan bekend om hun grote CO2-opname. Gemiddeld 44 kilo CO2 per boom, per jaar! Dit staat gelijk aan 338 kilometer rijden met de auto.
Image

Rendement

De noten die aan deze bomen groeien worden elk jaar geoogst en verkocht. Dit levert investeerders een verwacht jaarlijks rendement van 7,8% op.
Image

Volg je bomen

Volg de opbrengsten en CO2-compensatie van je bomen op ons state-of-the-art investerings­dashboard.

10 redenen waarom de kerstman bij corekees investeert

 • 1. Sparen levert niets meer op

  In de jaren ‘80 en ‘90 fluctueerden spaarrentes tussen de 5% en 11%. Die tijden zijn echter voorbij. Spaarrentes staan tegenwoordig op een historisch laag niveau. Voor het kopen van al die cadeautjes moet de Kerstman zorgen dat z’n geld rendeert. Investeren is dan de enige optie.
 • 2. Beleggen werkt als ‘hedge’ tegen inflatie

  Sparen is zinloos geworden en volgens het CBS is de inflatie in Nederland in 2022 opgelopen tot ca. 14,5%. Gelukkig is investeren een middel om koopkracht te beschermen en het waardeverlies te compenseren. (De Kerstman moet ook aan z’n portemonnee denken).
 • 3. Hij herbebost grond die al jaren braak ligt

  Wij kunnen maar twee situaties bedenken waarin het geen goed idee is om bomen te planten. Bijvoorbeeld wanneer je er andere bomen voor weghaalt of wanneer de grond beter geschikt is voor het verbouwen van voedsel. Daarom planten wij onze bomen uitsluitend op marginale grond die meer dan 10 jaar geleden al ontbost is.
 • 4. Hij creëert er een passief inkomen mee

  Passief geld verdienen klinkt misschien als een droom, maar als je er eenmaal mee begint wordt het eenvoudiger dan je denkt. Geld verdienen terwijl je slaapt? Bij Corekees kan het: Wij verwachten een gemiddeld rendement van 7,8% tot 8,5% per jaar over een looptijd van 20 jaar. Voor jou lijkt dit misschien lang, maar voor de Kerstman is dat niets.
 • 5. Hij compenseert CO2 en kunt zelfs CO2-neutraal worden!

  Onze Pongamia bomen compenseren gemiddeld zo’n 44 kilogram CO2 per boom, per jaar. Ter vergelijking: dat is twee keer zoveel als een volwassen eik! De gemiddelde Nederlander stoot zo’n 9000 kilogram CO2 per jaar uit. Wanneer degene bij ons 205 bomen plant is hij daarmee de komende 20 jaar CO2 neutraal.
 • 6. Hij creëert werkgelegenheid voor mensen in Zuid-Amerika

  Bijvoorbeeld voor de tientallen vrouwen die de Pongamia bomen stekken: hun fijne motoriek is over het algemeen beter dan die van de mannen. Daardoor kunnen ze dit belangrijke werk heel nauwkeurig uitvoeren. Het schijnt dat de Kerstman zelfs regelmatig met zijn zero-emission slee naar Paraguay vliegt om de status van z’n investeringen in de gaten te houden.
 • 7. Hij helpt Paraguayaanse boeren met het creëren van hun pensioen

  In Nederland hebben we het goed voor elkaar. Dankzij je pensioen en de AOW heb je bepaalde zekerheden voor je oude dag. Voor Paraguayaanse boeren is een pensioen echter geen zekerheid. Daarom helpen wij hen door onze grond van hun te leasen. Na afloop van de looptijd gaat de grond, en de waardevolle bomen die we daarop geplant hebben, weer terug naar hun. Win-win.

 • 8. Je produceert een alternatief voor fossiele brandstof

  Door te investeren in Pongamia bomen helpt de Kerstman mee aan creëren van een duurzaam alternatief voor fossiele brandstof. De noten van onze bomen worden jaarlijks geoogst en geperst. De olie die daaruit vrijkomt wordt geraffineerd tot biobrandstof.

 • 9. We verspillen niets. Ons restproduct wordt verwerkt tot duurzaam veevoer

  De pulp die overblijft na het persen van Pongamianoten is heel eiwitrijk en zeer geschikt als veevoer. Daarom wordt de pulp van onze bomen ook verkocht. Sterker nog, een groot gedeelte van het bij punt 4 genoemde rendement komt voort uit de verkoop van dit restproduct! (Rendieren schijnen het ook lekker te vinden). 

 • 10. Bomen zijn een mooie aanvulling op je portefeuille

  De klassieke beurswijsheid is dat je niet al je eieren in één mandje moet stoppen. De Kerstman beaamt dit volkomen en pleit er daarom voor dat jij je portefeuille spreidt en slechts een deel van je geld bij ons belegt. Beleggen bij Corekees is een mooie aanvulling op je aandelen, obligaties, vastgoed, of andere beleggingen.

ImageImageImage

Over Corekees

Corekees gelooft dat beleggen in duurzaamheid beloond moet worden. Daarom bieden we jou op ons platform de mogelijkheid om geld te verdienen door te beleggen in duurzame projecten. Ons grootste project is gericht op het planten van Pongamiabomen in natuurgebieden in Paraguay die langer dan 10 jaar geleden ontbost zijn. De noten van deze bomen worden elk jaar geoogst en vormen de basis van jouw duurzame rendement.
Download de informatiebrochure
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

  Binnen no time geregeld

  Een boom cadeau geven is niet alleen duurzaam maar ook heel gemakkelijk. In drie simpele stappen ben je klaar.
  • Log in op jouw Corekees Dashboard

   Of registreer als je nog geen account hebt.

  • Klik op investeren

   In het dashboard klik je op 'investeren' en selecteer je 'boom als cadeau’ (of ‘eenmalige investering’ als het een cadeau voor jezelf is). Hierna is de enige keuze die je nog hoeft te maken hoeveel bomen je wilt geven.

  • Achterover leunen

   Dat was het! Je stuurt ons een mailtje met de gegevens die je op jouw certificaat wilt, en wij sturen hem toe. Alles wat jij nu nog hoeft te doen is achterover leunen en wachten op het eerste rendement!

  Koop een geldboom voor kerst

  VAN PARAGUAY TO ROTTERDAM

  Toen Nick van Heesewijk in 2016 voor het eerst het Pongamia project in Paraguay bezocht realiseerde hij zich twee dingen: ‘Ten eerste: dit gaat nog eens héél groot worden en ten tweede: hiermee kunnen we de wereld écht veranderen.’ Bij terugkomst in Nederland besprak hij zijn ideeën met zijn nicht Tamar en samen richtten ze Corekees op.

  Wat begon als een kleinschalige investeringsmaatschappij in bomen is sindsdien uitgegroeid tot een organisatie met de ambitie om het grootste duurzame investeringsplatform van Europa te worden. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat we een duurzame wereld alleen bereiken door duurzaamheid financieel rendabel te maken. Dat is onze missie.

  Duurzaam investeren
  Image

  Onze investerings­projecten

  Image
  Energie
  Looptijd 5 jaar
  8,5% ROI
  €65,- per obligatie

  Voordelen

  • 50 M2 Olifantsgras compenseert gemiddeld 55 kg CO2/jaar
  • Het gras wordt gedroogd en geperst tot briketten. Een duurzaam alternatief voor brandhout en steenkool
  • Met het winstdelingsmodel een verwacht gemiddeld rendement van 8,5% per jaar
  Image

  Zelf een cadeauboom gekregen?

  Gefeliciteerd! Je kunt je cadeaucode verzilveren in jouw Corekees-account.

  Eerst even kennismaken?

  plan een belafspraak