Investeren in bomen via de duurzame projecten van Corekees

 • Plant Pongamia bomen in Latijns Amerika en herbebos de Gran Chaco
 • Automatiseer je maandelijkse inleg met ons boom-spaar-abonnement
 • Ontvang een verwacht gemiddeld rendement van 7,8% tot 8,5% per jaar
Investeer in bomen

Voor­delen

Image

Voorrang bij nieuwe projecten

Voor bestaande investeerders
Image

24/7 inzicht in je investering

Via jouw persoonlijke investeringsdashboard
Image

Compenseer je CO2-uitstoot

En word klimaatneutraal

+1000 investeerders gingen je voor

Chris Zimmermann
Chris Zimmermann
05/09/2023
The nature is our future: I have invested in Corekees to support projects to save envirement – we only have one world! :) PS: And maybe I get some money back in a several years down the road...
Maarten Weber
Maarten Weber
24/06/2023
Waarom vijf sterren, Corekees is eerlijk, open en transparant over de duurzame beleggingen die je er kan doen. Alle informatie staat netjes en in gemakkelijke begrijpbare taal beschreven. De duurzame projecten brengen hoop op een mooie en eerlijke wereld waar je zelf ook nog rendement aan over houd op de lange termijn. Ja de enige kanttekening is dat je rendement pas enkele jaren na bekostigen belegging ontvangt. Dat moet nog komen, maar ik heb er volle vertrouwen in dat wel goed komt. Ik zou Corekees ook zeker aanwijzen voor mensen die voor een beter milieu en voor een duurzame economie strijden. Ik zou ook startende beleggers Corekees ook zeker aanraden( ben er zelf één ), obligatie per stuk kosten zijn voor alle man betaalbaar, zeer duidelijk wat de risico's zijn en wat het kan opleveren. Ze zijn open over samenwerking met verschillende partijen in buitenland waar ze mee in zee gaan. Voor als je graag van tevoren zelfonderzoek doet. En wie wil er nou niet beleggen en de wereld verbeteren in één keer doen. Al met al vind ik jullie toppers en ben benieuwt wat de toekomst brengt!
Eunice Lammers
Eunice Lammers
04/05/2023
Via vrienden bij Corekees terecht gekomen. Wat een tof bedrijf. Mooie duidelijke website. Ik vond het soort van te mooi om waar te zijn. En vroeg me af hoe het verdienmodel in elkaar zat. Op de website bij elk project wordt heel transparant uitgelegd waar welke cent naar toe gaat. Verder ook leuk dat ze constant nieuwe groene projecten zoeken. Laatst kwamen de bamboebomen voorbij. Benieuwd naar komende projecten. Leuk dat je op de hoogte gehouden wordt over de ontwikkeling van je investeringen, groei van je boom/bamboe en op je dashboard zie je goed wat je impact is. Misschien heb ik het gemist, maar nav de SDGs die de VN in 2015 heeft opgesteld misschien leuk om daar nog iets over te delen? Makkelijke manier om een steentje bij te dragen aan een groene toekomst en daar ook nog een leuk rendement uit te halen.
Johan van Mook
Johan van Mook
20/04/2023
goed bedrijf, goede communicatie,
Theo Koning
Theo Koning
20/04/2023
Net klant geworden, mooie site, prima op de hoogte gehouden van de voortgang. Hopelijk komen er mooie projecten bij voor de toekomsten met verschillende looptijden.
Maarten van Westen
Maarten van Westen
20/04/2023
Super leuk bedrijf! Leuke projecten, duidelijke informatie, goede klantenservice. Laten we over 10 jaar eens terugblikken op de verdiensten.
tigro grootjen
tigro grootjen
20/04/2023
Een mooi initiatief op gebied van duurzaam en milieu terwijl het ook geen slechte investering is. Vind dit beter dan de goede doelen die hier bomen planten die natuurmonumenten vervolgens weer om zaagt en de biovergassings in stuurt.
Harry van Heesewijk
Harry van Heesewijk
20/04/2023
Geld verdienen met verduurzamen. Top!

Investeren in bomen

Ben je op zoek naar een mogelijkheid om geld te verdienen met het planten van bomen? Zoek niet verder: Corekees heeft de oplossing voor je! Door samen met ons te investeren in bomen en bij te dragen aan herbebossing verbeter je de wereld en ontvang je duurzaam rendement.

Investeer in bomen
Image

Ons doorlopende project

Hoe jij kunt starten te investeren in bomen? Investeer in Project Pongamia en plant samen met ons Pongamiabomen in Latijns Amerika.  Iedere Pongamiaboom compenseert CO2 en produceert noten. Van deze noten wordt biobrandstof en veevoer gemaakt. Wij verkopen deze producten en dat levert jou een duurzaam rendement op. De boom zelf wordt niet gekapt!

Image

CO2 compensatie

Pongamia bomen staan bekend om hun grote CO2-opname. Gemiddeld 44 kilo CO2 per boom, per jaar! Dit staat gelijk aan 338 kilometer rijden met de auto.
Image

Rendement

De noten die aan deze bomen groeien worden elk jaar geoogst en verkocht. Dit levert investeerders een verwacht jaarlijks rendement van 7,8% op.
Image

Volg je bomen

Je kunt je opbrengsten en CO2-compensatie van je bomen volgen op jouw persoonlijke investerings­dashboard.

Hoe werkt het?

Project Pongamia is een officieel herbebossingsproject in Latijns-Amerika. Met dit project planten we Pongamiabomen in Paraguay. Deze bomen staan bekend om hun CO₂ absorberend vermogen: iedere boom absorbeert 44 kg CO₂ per jaar! Daarnaast produceren deze bomen noten. De noten bevatten een hoge concentratie plantaardige olie en worden elk jaar geoogst en verkocht. De noten worden vervolgens geperst en de olie wordt geraffineerd tot groene brandstof, een duurzaam alternatief voor fossiele brandstof. Het restproduct van de noten, een eiwitrijke pulp, wordt als krachtvoer verkocht aan de lokale veeboeren. Vanwege de verkoop van deze producten kunnen we investeerders een geschat rendement van 7,8% per jaar uitkeren! Investeren in bomen is al mogelijk vanaf 22,50 Euro.  

Investeer in bomen

Investeren in de Pongamiaboom

De Pongamia pinnata vindt zijn oorsprong in India. Daar wordt de olie uit de noten al duizenden jaren gebruikt voor de productie van lampolie, zeep, en als smeermiddel. De verwerking van Pongamia-olie tot biobrandstof is relatief jonge technologie, maar de afgelopen tien jaar succesvol geïntroduceerd in Australië, Florida, Hawaii en bij ons in Paraguay. De Pongamia boom beschikt over een aantal verbazingwekkende eigenschappen die in combinatie met de werkwijze van ons herbebossingsproject een indrukwekkend rijtje feiten creëert.

 • CO2 - Eén Pongamiaboom compenseert gemiddeld 44 kilogram CO2 per jaar en wordt niet gekapt.
 • Temperatuur & Regen - Bestand tegen temperaturen van onder het vriespunt tot ongeveer 50°Celcius en een jaarlijkse regenval van 500 tot 2500 millimeter.
 • Bloesem - 3 tot 4 jaar na het planten verschijnen de eerste clusters van witte, paarse en roze bloemen. Deze bloemen veranderen na verloop van tijd in noten.
 • Noten - De bruine zaaddozen verschijnen onmiddellijk na de bloei en zijn 10 tot 11 maanden later klaar om geoogst te worden.
 • Taai - Pongamia groeit in de meeste grondsoorten. Zelfs op rotsachtige bodems of met zijn wortels in zout water!
 • Onverwoestbaar - De Pongamia boom is goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. Zelfs tegen extreme moesson-, droogte-, en overstromingscycli.
 • Stikstof fixatie - De boom verrijkt zelf zijn grond. Meststoffen zijn niet nodig en de grond wordt met de jaren steeds vruchtbaarder.
 • Waterverbruik - Heeft een relatief weinig waterverbruik in subtropische gebieden.
 • Penwortels - enorm stevige verankering in de grond.
 • Zijwortels - Een dicht netwerk van zijwortels voorkomt bodemerosie.

10 REDENEN OM TE investeren BIJ COREKEES

 • 1. Sparen levert niets meer op

  In de jaren ‘80 en ‘90 fluctueerden spaarrentes tussen de 5% en 11%. Die tijden zijn echter voorbij. Spaarrentes staan tegenwoordig op een historisch laag niveau. Indien je wilt dat je geld rendeert, zul je moeten investeren.

 • 2. Beleggen werkt als ‘hedge’ tegen inflatie

  Sparen is zinloos geworden en volgens het CBS is de inflatie in Nederland in 2022 opgelopen tot ca. 14,5%. Gelukkig is investeren een middel om je koopkracht te beschermen en het waardeverlies te compenseren.

 • 3. Je herbebost grond die al jaren braak ligt

  Wij kunnen maar twee situaties bedenken waarin het geen goed idee is om bomen te planten. Bijvoorbeeld wanneer je er andere bomen voor weghaalt of wanneer de grond beter geschikt is voor het verbouwen van voedsel. Daarom planten wij onze bomen uitsluitend op marginale grond die meer dan 10 jaar geleden al ontbost is.

 • 4. Je creëert er een passief inkomen mee

  Passief geld verdienen klinkt misschien als een droom, maar als je er eenmaal mee begint wordt het eenvoudiger dan je denkt. Geld verdienen terwijl je slaapt? Bij Corekees kan het: Wij verwachten een gemiddeld rendement van 7,8% tot 8,5% per jaar over een looptijd van 20 jaar.

 • 5. Je compenseert CO2 en kunt zelfs CO2-neutraal worden!

  Onze Pongamia bomen compenseren gemiddeld zo’n 44 kilogram CO2 per boom, per jaar. Ter vergelijking: dat is twee keer zoveel als een volwassen eik! De gemiddelde Nederlander stoot zo’n 9000 kilogram CO2 per jaar uit. Wanneer degene bij ons 205 bomen plant is hij daarmee de komende 20 jaar CO2 neutraal.

 • 6. Je creëert werkgelegenheid voor mensen in Zuid-Amerika

  Bijvoorbeeld voor de tientallen vrouwen die de Pongamia bomen stekken: hun fijne motoriek is over het algemeen beter dan die van de mannen. Daardoor kunnen ze dit belangrijke werk heel nauwkeurig uitvoeren.

 • 7. Je helpt Paraguayaanse boeren met het creëren van hun pensioen

  In Nederland hebben we het goed voor elkaar. Dankzij je pensioen en de AOW heb je bepaalde zekerheden voor je oude dag. Voor Paraguayaanse boeren is een pensioen echter geen zekerheid. Daarom helpen wij hen door onze grond van hun te leasen. Na afloop van de looptijd gaat de grond, en de waardevolle bomen die we daarop geplant hebben, weer terug naar hun.

 • 8. Je produceert een alternatief voor fossiele brandstof

  Tegen wil en dank ben jij zelf een enorme afnemer van fossiele brandstof, maar door met Corekees te investeren in Pongamia bomen help je mee aan het creëren van een duurzaam alternatief voor fossiele brandstof. De noten van onze bomen worden jaarlijks geoogst en geperst. De olie die daaruit vrijkomt wordt geraffineerd tot biobrandstof.
 • 9. We verspillen niets. Ons restproduct wordt verwerkt tot duurzaam veevoer

  De pulp die overblijft na het persen van Pongamianoten is heel eiwitrijk en zeer geschikt als veevoer. Daarom wordt de pulp van onze bomen ook verkocht. Sterker nog, een groot gedeelte van het bij punt 4 genoemde rendement komt voort uit de verkoop van dit restproduct!
 • 10. Bomen zijn een mooie aanvulling op je portefeuille

  De klassieke beurswijsheid is dat je niet al je eieren in één mandje moet stoppen. Wij beamen dit volkomen en pleiten er daarom voor dat jij je portefeuille spreidt en slechts een deel van je geld bij ons belegt. Beleggen bij Corekees is een mooie aanvulling op je aandelen, obligaties, vastgoed, of andere beleggingen.

De noodzaak: waarom is investeren in bomen belangrijk?

Bescherming van de Gran Chaco

Het herbebossingsgebied van Project Pongamia is gelegen in de Paraguayaanse Gran Chaco. De Gran Chaco is ‘s werelds grootste bosgebied na de Amazone. Dit immense bioom is ongeveer 650.000 vierkante kilometer groot en strekt zich uit over Paraguay, Bolivia, Argentinië en Brazilië. Het is zeer dun bevolkt, heeft nauwelijks wegen of andere basisinfrastructuur en beschikt over een enorme biodiversiteit. De uitgestrekte bossen van de Gran Chaco vormen het habitat voor ongeveer 3400 plantensoorten, ruim 500 soorten vogels, en honderden zoogdieren, reptielen en amfibieen. De Gran Chaco verbindt meer dan 50 verschillende ecosystemen door eenzelfde patroon van vegetatie en klimaat en zorgt voor een ecologisch en bioklimatologisch evenwicht op het continent.

Gran chaco ontbossing

Eén hectare per minuut

Helaas is De Gran Chaco één van de snelst groeiende ontboste gebieden op de planeet. Elke maand verdwijnt hier ruim 214 vierkante kilometer bos. Tussen 1985 en 2021 is zo’n 14 miljoen hectare van de Chaco ontbost, en slechts een klein gedeelte wordt momenteel beschermd. In de minuut die jij zojuist besteed hebt met het lezen van deze paragraaf is opnieuw een hectare Gran Chaco boslandschap verwoest. De prognose is dat deze  ontbossing van de Chaco tot 2030 oploopt tot een aanvullend verlies van vele miljoenen hectares. De productie van soja en rundvlees is een van de grootste aanjagers van deze ontbossing en door de groeiende wereldwijde vraag naar voedsel zal dit vooralsnog niet afnemen.

Gran chaco ontbossing

herbebossing

Gelukkig is er een alternatief! Samen met onze partner Investancia herbebossen wij marginale gronden in de Paraguayaanse Chaco. Marginaal houdt in dat ze niet geschikt zijn voor landbouw. Daarnaast planten we uitsluitend op grond die vóór 2009 ontbost is. We hebben voor dit jaartal gekozen omdat we absoluut niet willen dat er gekapt wordt om onze bomen te kunnen planten en we op deze manier zelfs de kleinst mogelijke twijfel uitsluiten. Ons initiatief gaat de Gran Chaco op zichzelf niet redden, maar het toont wel aan dat ontbossing niet noodzakelijk is, en dat het mogelijk is een economisch model te creëren dat wél bijdraagt aan de wereld. 

Gran chaco ontbossing
ImageImageImage

Over Corekees

Corekees gelooft dat beleggen in duurzaamheid beloond moet worden. Daarom bieden we jou op ons platform de mogelijkheid om geld te verdienen door te beleggen in duurzame projecten. In andere woorden: bij Corekees kun je investeren in bomen. Ons grootste project is gericht op het planten van Pongamiabomen in natuurgebieden in Paraguay die langer dan 10 jaar geleden ontbost zijn. De noten van deze bomen worden elk jaar geoogst en vormen de basis van jouw duurzame rendement. 

Download de informatiebrochure
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

  Binnen no time geregeld

  Bomen planten is niet alleen duurzaam maar ook heel gemakkelijk. In drie simpele stappen stappen ben je klaar.
  • Log in op jouw Corekees Dashboard

   Of registreer als je nog geen account hebt.

  • Klik op investeren

   In het dashboard klik je op 'investeren' en selecteer je 'abonnement’ of ‘eenmalige investering’. Hierna is de enige keuze die je nog hoeft te maken hoeveel bomen je gaat sparen.

  • Achterover leunen

   Dat was het! Alles wat jij nu nog hoeft te doen is achterover leunen en wachten totdat het eerste rendement uitgekeerd wordt. Je kunt dit bedrag gebruiken om meer bomen te planten, of het uit laten keren op je rekening.

  Investeer in bomen

  VAN PARAGUAY TO ROTTERDAM

  Toen Nick van Heesewijk in 2016 voor het eerst het Pongamia project in Paraguay bezocht realiseerde hij zich twee dingen: ‘Ten eerste: dit gaat nog eens héél groot worden en ten tweede: hiermee kunnen we de wereld écht veranderen.’ Bij terugkomst in Nederland besprak hij zijn ideeën met zijn nicht Tamar en samen richtten ze Corekees op. Hun doel? Investeren in bomen gemakkelijk maken. 

  Wat begon als een kleinschalige investeringsmaatschappij in bomen is sindsdien uitgegroeid tot een organisatie met de ambitie om het grootste duurzame investeringsplatform van Europa te worden. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat we een duurzame wereld alleen bereiken door duurzaamheid financieel rendabel te maken. Dat is onze missie.

  investeer in bomen
  Image

  Live investerings­projecten

  Voedsel
  Beschikbaar
  Image

  Project Specerij

  Granada, Nicaragua 
  Looptijd 5 jaar
  7,0% verwachte rente
  €148,- per obligatie

  Voordelen

  • Meer inkomen, zekerheid en toekomstperspectief voor lokale boeren
  • Bevordering biodiversiteit van grote stukken landbouwgrond
  • Aantrekkelijke verwachte rente van 7,0% per jaar.
  Grondstof
  beschikbaar
  Image

  Project Bamboe

  Alcoutim, Portugal
  Looptijd 15 jaar
  6,7% verwachte rente
  €168,- per obligatie

  Voordelen

  • Eén Bamboe obligatie staat gelijk aan een opslag van 46 kg CO2 per jaar
  • Bamboe groeit gemiddeld 15 keer sneller dan hout en kan oneindig geoogst worden
  • De verwachte bruto-opbrengst is 201% na 15 jaar. Dit is gemiddeld 6,7% per jaar.

  Eerst even kennismaken?

  plan een belafspraak

  Veelgestelde vragen

  FAQ