Duurzame crowdfunding met Corekees

Met de duurzame crowdfunding van Corekees investeer je in de wereld van morgen. Door samen met ons te investeren in duurzame projecten en nature based solutions compenseer je je eigen CO2 uitstoot terwijl je tegelijkertijd een gezonde winst maakt. 

plant bomen

DE KRACHT VAN DE MASSA

Een van onze crowdfunding projecten is Project Pongamia. Sluit je aan bij bijna 1000 andere investeerders en plant samen met ons Pongamia bomen in Latijns Amerika. Iedere Pongamiaboom compenseert CO2 en produceert noten. Van deze noten wordt biobrandstof en veevoer gemaakt. Wij verkopen deze producten en dat  levert jou rendement op! De bomen blijven 20 jaar van jou. Gedurende die tijd compenseer je CO2, ontvang je rendement, steun je de lokale bevolking en kun je de groei van je bomen volgen vanaf je persoonlijke investeringsdashboard.

Image

Onze crowdfunding onderscheidt zich

Image

CO2-compensatie

Pongamia bomen staan bekend om hun grote CO2-opname. Gemiddeld 44 kilo CO2 per boom, per jaar! Dit staat gelijk aan 338 kilometer rijden met de auto.
Ter vergelijking: een volwassen eik compenseert slechts 22 kilogram CO2 per jaar!
Image

Rendement

De noten die aan deze bomen groeien worden elk jaar geoogst en verkocht. Dit levert investeerders een verwacht jaarlijks rendement van 7,8% op. 
Image

Volg je bomen

Volg de opbrengsten en CO2-compensatie van je bomen op ons state-of-the-art investerings­dashboard.

Over Corekees

Corekees gelooft dat investeringen in duurzaamheid beloond moeten worden. Daarom bieden we jou op ons platform de mogelijkheid om geld te verdienen door te investeren in duurzame projecten. Ons huidige project is gericht op het planten van Pongamiabomen in natuurgebieden in Paraguay die langer dan 10 jaar geleden ontbost zijn.

Download de informatiebrochure
Image

10 REDENEN OM HET PLANTEN VAN BOMEN TE CROWDFUNDEn

 • Image

  1. Sparen levert niets meer op

  In de jaren ‘80 en ‘90 fluctueerden spaarrentes tussen de 5% en 11%. Die tijden zijn echter voorbij. Spaarrentes staan tegenwoordig op een historisch laag niveau. Indien je wilt dat je geld rendeert, zul je moeten beleggen.
 • Image

  2. Beleggen werkt als ‘hedge’ tegen inflatie

  Sparen is zinloos geworden en volgens het CBS is de inflatie in Nederland in april 2022 opgelopen tot ca. 9,6%. Gelukkig is investeren een middel om je koopkracht te beschermen en het waardeverlies te compenseren.
 • Image

  3. Je herbebost grond die al jaren braak ligt

  Wij kunnen maar twee situaties bedenken waarin het geen goed idee is om bomen te planten. Bijvoorbeeld wanneer je er andere bomen voor weghaalt of wanneer de grond beter geschikt is voor het verbouwen van voedsel. Daarom planten wij onze bomen uitsluitend op marginale grond die meer dan 10 jaar geleden al ontbost is.

 • Image

  4. Je creëert er een passief inkomen mee

  Passief geld verdienen klinkt misschien als een droom, maar als je er eenmaal mee begint wordt het eenvoudiger dan je denkt. Geld verdienen terwijl je slaapt? Bij Corekees kan het: Wij verwachten een gemiddeld rendement van 7,8% tot 8,5% per jaar over een looptijd van 20 jaar.
 • Image

  5. Je compenseert CO2 en kunt zelfs CO2-neutraal worden!

  Onze Pongamia bomen compenseren gemiddeld zo’n 44 kilogram CO2 per boom, per jaar. Ter vergelijking: dat is twee keer zoveel als een volwassen eik! De gemiddelde Nederlander stoot zo’n 9000 kilogram CO2 per jaar uit. Wanneer degene bij ons 205 bomen plant is hij daarmee de komende 20 jaar CO2 neutraal. 
 • Image

  6. Je creëert werkgelegen­heid voor mensen in Zuid-Amerika

  Bijvoorbeeld voor de tientallen vrouwen die de Pongamia bomen stekken: hun fijne motoriek is over het algemeen beter dan die van de mannen. Daardoor kunnen ze dit belangrijke werk heel nauwkeurig uitvoeren.
 • Image

  7. Je helpt Paraguayaanse boeren met het creëren van hun pensioen

  In Nederland hebben we het goed voor elkaar. Dankzij je pensioen en de AOW heb je bepaalde zekerheden voor je oude dag. Voor Paraguayaanse boeren is een pensioen echter geen zekerheid. Daarom helpen wij hen door onze grond van hun te leasen. Na afloop van de looptijd gaat de grond, en de waardevolle bomen die we daarop geplant hebben, weer terug naar hun. 
 • Image

  8. Je produceert een alternatief voor fossiele brandstof

  Tegen wil en dank ben jij zelf een enorme afnemer van fossiele brandstof, maar door met Corekees te investeren in Pongamia bomen help je mee aan het creëren van een duurzaam alternatief voor fossiele brandstof. De noten van onze bomen worden jaarlijks geoogst en geperst. De olie die daaruit vrijkomt wordt geraffineerd tot biobrandstof.

 • Image

  9. We verspillen niets. Ons restproduct wordt verwerkt tot duurzaam veevoer

  De pulp die overblijft na het persen van Pongamianoten is heel eiwitrijk en zeer geschikt als veevoer. Daarom wordt de pulp van onze bomen ook verkocht. Sterker nog, een groot gedeelte van het bij punt 4 genoemde rendement komt voort uit de verkoop van dit restproduct!
 • Image

  10. Bomen zijn een mooie aanvulling op je portefeuille

  De klassieke beurswijsheid is dat je niet al je eieren in één mandje moet stoppen. Wij beamen dit volkomen en pleiten er daarom voor dat jij je portefeuille spreidt en slechts een deel van je geld bij ons belegt. Crowdfunding van Corekees is een mooie aanvulling op je huis, aandelen, of je eigen persoonlijke ontwikkeling. 

Binnen no time geregeld

Bomen planten is niet alleen duurzaam maar ook heel gemakkelijk. In drie simpele stappen ben je klaar.
 • Log in op jouw Corekees Dashboard

  Of registreer als je nog geen account hebt.

 • Klik op investeren

  In het dashboard klik je op 'investeren' en onder het kopje 'type investering' selecteer je 'abonnement’ of ‘eenmalige investering’. Hierna is de enige keuze die je nog hoeft te maken hoeveel bomen je aan je gaat sparen.

 • Achterover leunen

  Dat was het! Alles wat jij nu nog hoeft te doen is achterover leunen en wachten totdat het eerste rendement uitgekeerd wordt. Je kunt dit bedrag gebruiken om meer bomen te planten, of het uit laten keren op je rekening.

Investeer in bomen
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
  Danny
  Danny
  2022-06-27
  Mooi en goed duurzaam doel, heldere ambities en een sprankelend, jong en energiek bedrijf! Naast het goede gevoel om in iets duurzaams te investeren voor nu en de toekomst, is ook het rendement aantrekkelijk. Een echte win-win wat mij betreft!
  Irvin den Boer
  Irvin den Boer
  2022-06-25
  Voor mij een mooie manier om mijn vluchten te compenseren. Je wordt goed en duidelijk op de hoogte gehouden. Fijne organisatie.
  Roel van der Beek
  Roel van der Beek
  2022-06-24
  Mooi om middels een duurzame en groene oplossing een mooi rendement te krijgen.
  Harry Hees
  Harry Hees
  2022-05-24
  Investeren in Corekees is niet duur, maar duurzaam. Omdat het een lange termijn investering is.
  Onno van Mulken
  Onno van Mulken
  2022-04-28
  Ik hou van het idee achter Corekees en de professionele manier waarop ze het uitvoeren. Het is een heel toegankelijke manier om je CO2-uitstoot te compenseren en ontbossing tegen te gaan door het (maandelijks) kopen van obligaties. Hiermee leen je het enthousiaste team van Corekees geld om Pongamia bomen te planten. Deze bomen nemen veel CO2 op en produceren nootjes waarvan biobrandstof en veevoeder wordt gemaakt. De bomen blijven 20 jaar jouw eigendom en gedurende die tijd compenseer je CO2, ontvang je rendement, steun je de lokale bevolking en kun je de groei van je bomen volgen vanaf je persoonlijke dashboard.
  Arend Jan Veen
  Arend Jan Veen
  2022-03-28
  Corekees heeft een mooie visie en helder duidelijk uitgelegd concept achter het beleggen met pongamiabomen. Middels een maandelijks abonnement op het kopen van bomen heb ik een goede aanvulling op mijn portfolio waarbij ik voor de lange termijn een zakcentje erbij verdien en ook nog eens groen.
  Mathijs van Zuijlen
  Mathijs van Zuijlen
  2022-03-26
  In onze zoektocht naar een manier om duurzaam te investeren kwam Corekees steeds weer naar boven. Na me ingelezen te hebben en een rits vragen richt Nick en Tamar te hebben afgevuurd zijn we begonnen en tot op heden zeer tevreden! Het contact is zeer open en laagdrempelig en het duurzame doel gekoppeld aan een goed rendement is voor ons de perfecte combinatie.