Gratis Informatie­brochure over Duurzaam Investeren

Corekees maakt impact investeringen laagdrempelig. Download de whitepaper om meer te leren over investeren in bomen, investeren in bamboe of andere vormen van impact investeren. 
Download Whitepaper

DUURZAAM INVESTEREN BIJ COREKEES

 • In slechts 2 twee minuten starten met investeren in duurzame projecten
 • Voor iedereen toegankelijk: investeren kan al vanaf €22,50
 • Geld verdienen terwijl je de wereld groener én beter maakt

Onze investeer­ders aan het woord

Image
Chris Zimmermann
Chris Zimmermann
05/09/2023
The nature is our future: I have invested in Corekees to support projects to save envirement – we only have one world! :) PS: And maybe I get some money back in a several years down the road...
Maarten Weber
Maarten Weber
24/06/2023
Waarom vijf sterren, Corekees is eerlijk, open en transparant over de duurzame beleggingen die je er kan doen. Alle informatie staat netjes en in gemakkelijke begrijpbare taal beschreven. De duurzame projecten brengen hoop op een mooie en eerlijke wereld waar je zelf ook nog rendement aan over houd op de lange termijn. Ja de enige kanttekening is dat je rendement pas enkele jaren na bekostigen belegging ontvangt. Dat moet nog komen, maar ik heb er volle vertrouwen in dat wel goed komt. Ik zou Corekees ook zeker aanwijzen voor mensen die voor een beter milieu en voor een duurzame economie strijden. Ik zou ook startende beleggers Corekees ook zeker aanraden( ben er zelf één ), obligatie per stuk kosten zijn voor alle man betaalbaar, zeer duidelijk wat de risico's zijn en wat het kan opleveren. Ze zijn open over samenwerking met verschillende partijen in buitenland waar ze mee in zee gaan. Voor als je graag van tevoren zelfonderzoek doet. En wie wil er nou niet beleggen en de wereld verbeteren in één keer doen. Al met al vind ik jullie toppers en ben benieuwt wat de toekomst brengt!
Eunice Lammers
Eunice Lammers
04/05/2023
Via vrienden bij Corekees terecht gekomen. Wat een tof bedrijf. Mooie duidelijke website. Ik vond het soort van te mooi om waar te zijn. En vroeg me af hoe het verdienmodel in elkaar zat. Op de website bij elk project wordt heel transparant uitgelegd waar welke cent naar toe gaat. Verder ook leuk dat ze constant nieuwe groene projecten zoeken. Laatst kwamen de bamboebomen voorbij. Benieuwd naar komende projecten. Leuk dat je op de hoogte gehouden wordt over de ontwikkeling van je investeringen, groei van je boom/bamboe en op je dashboard zie je goed wat je impact is. Misschien heb ik het gemist, maar nav de SDGs die de VN in 2015 heeft opgesteld misschien leuk om daar nog iets over te delen? Makkelijke manier om een steentje bij te dragen aan een groene toekomst en daar ook nog een leuk rendement uit te halen.
Johan van Mook
Johan van Mook
20/04/2023
goed bedrijf, goede communicatie,
Theo Koning
Theo Koning
20/04/2023
Net klant geworden, mooie site, prima op de hoogte gehouden van de voortgang. Hopelijk komen er mooie projecten bij voor de toekomsten met verschillende looptijden.
Maarten van Westen
Maarten van Westen
20/04/2023
Super leuk bedrijf! Leuke projecten, duidelijke informatie, goede klantenservice. Laten we over 10 jaar eens terugblikken op de verdiensten.
tigro grootjen
tigro grootjen
20/04/2023
Een mooi initiatief op gebied van duurzaam en milieu terwijl het ook geen slechte investering is. Vind dit beter dan de goede doelen die hier bomen planten die natuurmonumenten vervolgens weer om zaagt en de biovergassings in stuurt.
Harry van Heesewijk
Harry van Heesewijk
20/04/2023
Geld verdienen met verduurzamen. Top!

Voor­delen van invest­eren bij Corekees

Download Whitepaper
Image

Ontvang regelmatige projectupdates

en krijg voorrang bij de lancering van nieuwe projecten
Image

Ontvang verwachte rendementen

van gemiddeld 6,7% tot 8,5% per jaar
Image

Compenseer je CO2-uitstoot

En word klimaatneutraal
Image

24/7 inzicht in jouw investering

via jouw persoonlijke dashboard

Is duurzaam investeren interessant voor mij?

Wil jij je rendement verhogen, je risico’s beperken en bijdragen aan een betere wereld? Dan is onze whitepaper wat voor jou. In dit document delen we praktische tips over het integreren van duurzame beleggingen in je portefeuille en manieren waarop jij jouw beleggingen kunt gebruiken om impact te maken!

Download whitepaper
Image

De vragen waar onze whitepaper antwoord op geeft

 • Welke strategieën zijn er?
 • Wat voor rendementen kan ik verwachten?
 • Wat zijn de marktvooruitzichten?
 • Wat is het verschil tussen duurzaam investeren op- of buiten de beurs?
 • Hoe breng ik spreiding aan in een duurzame portefeuille?
 • Welke duurzame asset classes zijn er?
 • Wat doen de professionals?
 • Hoe meet je duurzaamheid?
 • Welke rol spelen de SDG’s hierin?
 • Hoe moet je beginnen?
Download Whitepaper
Image

Bekend van

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Onze duurzame investerings­projecten

Ben je op zoek naar duurzame investering? Zoek niet verder: Corekees heeft de oplossing voor je! Door samen met ons te investeren in winstgevende duurzame projecten verbeter je de wereld en ontvang je duurzaam rendement.
Grondstof
beschikbaar
Image

Project Bamboe

Investeren in Bamboe 🎋

Een bosbouwproject in Portugal dat Europese bamboe produceert voor CO2 compensatie en als duurzame grondstof voor industriële fabrikanten.

Portugal
Looptijd 15 jaar
6,7% verwacht ROI
  Voedsel
  Beschikbaar
  Image

  Project Amazone

  Investeren in regeneratieve landbouw 🌿

  Een regeneratief landbouwproject in Brazilië waarbij we klimaatpositief voedsel verbouwen, duurzaam hardhout planten en pionieren met een nieuw verdienmodel voor herstel van het Amazonegebied.

  Brazilië
  Looptijd 17 jaar
  7,3% verwacht ROI
  Biodiversiteit
  beschikbaar
  Image

  Project Bijenkast

  Investeren in bijenkasten 🐝

  Een biodiversiteitsproject met sociale impact. We verdelen bijenkasten onder Keniaanse boeren. Deze ontvangen zij als een microkrediet die ze met de oogstopbrengsten van de kasten afbetalen.

  Kenia
  Looptijd 7 jaar
  3,2% verwacht ROI

  Onze partners

  Image
  Image
  Image
  Image

  Corekees impact

  1
  Investeerders gingen je voor
  1
  KG CO2 verminderd

  Wat is duurzaam investeren?

  Duurzaam investeren is de toekomst! Of je het nu maatschappelijk verantwoord investeren, groen investeren of impact investeren noemt, het gaat allemaal om een investeringsstrategie waarbij we zowel financieel rendement als maatschappelijke of ecologische voordelen willen behalen. En dat is waar het om draait!

  Met impact investeren gaan we nog een stap verder door bewust investeringen te doen die sociale en ecologische impact creëren. We willen geen geld steken in bedrijven die negatieve effecten hebben, zoals alcohol, tabak, fastfood, gokken, pornografie, wapens of fossiele brandstof.

  Maar we willen niet alleen geld verdienen, we willen ook verantwoord geld verdienen. Groen beleggen is de manier om dit te doen. Dit kan lichtgroen zijn, donkergroen, of een van de vele gradaties ertussenin. En het mooie is, sommige groene beleggingsfondsen zijn zelfs vrijgesteld van belasting! Dit is een win-win situatie.  Duurzame bedrijven zijn de toekomst, en groen beleggen is de manier om hierin te investeren.

  Download whitepaper

  WAAROM IS DUURZAAM INVESTEREN BELANGRIJK?

  Duurzaam investeren is belangrijk omdat het helpt om positieve verandering te bewerkstelligen in de wereld. Door te kiezen voor investeringen in bedrijven en projecten die bijdragen aan een duurzamere toekomst, zoals hernieuwbare energie en milieuvriendelijke technologieën, kun je bijdragen aan oplossingen voor wereldwijde problemen zoals klimaatverandering en uitputting van hulpbronnen.

  Bovendien kan duurzaam investeren ook financieel voordelig zijn. Bedrijven die bijdragen aan een duurzamere toekomst genereren vaak aanzienlijke financiële rendementen vanwege de groeiende vraag naar duurzame producten en diensten. Door te kiezen voor duurzame investeringen, kun je profiteren van deze groei en tegelijkertijd je financiële doelen behalen.

  Download de whitepaper
  Image

  BEURSGENOTEERD VERSUS NIET-BEURSGENOTEERD

  Wil je écht duurzaam beleggen? Dan zoek je het óók buiten de beurzen, bijvoorbeeld bij een platform als Corekees.

  BEURSGENOTEERD

  Beleggen op de financiële markten

  I. Voordelen

  • Zeer liquide
  • Eenvoudig om spreiding aan te brengen
  • Openbaar toegankelijke informatie

  II. Nadelen

  • Conjunctuur gevoelig
  • Zelden echt duurzaam
  • Hoge waarderingen

  niet-BEURSGENOTEERD

  Beleggen in de reële economie

  I. Voordelen

  • Nauwelijks Conjunctuur gevoelig
  • Echt impact maken
  • Lage waarderingen

  II. Nadelen

  • Vaak illiquide
  • Lastiger spreiding aan te brengen
  • Governance moeilijker te controleren

  Ons doorlopende project: duurzaam investeren in bomen

  Investeer in Project Pongamia en plant samen met ons Pongamiabomen in Latijns Amerika. Iedere Pongamiaboom compenseert CO2 en produceert noten. Van deze noten wordt biobrandstof en veevoer gemaakt. Wij verkopen deze producten en dat levert jou rendement op.
  Image

  CO2 compensatie

  Pongamia bomen staan bekend om hun grote CO2-opname. Gemiddeld 44 kilo CO2 per boom, per jaar! Dit staat gelijk aan 338 kilometer rijden met de auto.
  Image

  Rendement

  Wij planten bomen met economische waarde. De noten van de boom worden elk jaar geoogst en verkocht. Dit levert investeerders een verwacht jaarlijks rendement van 7,8% op.
  Image

  Volg je bomen

  Volg de opbrengsten en CO2-compensatie van je bomen op ons state-of-the-art investeringsdachboard.

  10 REDENEN OM TE investeren BIJ COREKEES

  • 1. Sparen levert niets meer op

   In de jaren ‘80 en ‘90 fluctueerden spaarrentes tussen de 5% en 11%. Die tijden zijn echter voorbij. Spaarrentes staan tegenwoordig op een historisch laag niveau. Indien je wilt dat je geld rendeert, zul je moeten investeren.

  • 2. Beleggen werkt als ‘hedge’ tegen inflatie

   Sparen is zinloos geworden en volgens het CBS is de inflatie in Nederland in 2022 opgelopen tot ca. 14,5%. Gelukkig is investeren een middel om je koopkracht te beschermen en het waardeverlies te compenseren.

  • 3. Je herbebost grond die al jaren braak ligt

   Wij kunnen maar twee situaties bedenken waarin het geen goed idee is om bomen te planten. Bijvoorbeeld wanneer je er andere bomen voor weghaalt of wanneer de grond beter geschikt is voor het verbouwen van voedsel. Daarom planten wij onze bomen uitsluitend op marginale grond die meer dan 10 jaar geleden al ontbost is.

  • 4. Je creëert er een passief inkomen mee

   Passief geld verdienen klinkt misschien als een droom, maar als je er eenmaal mee begint wordt het eenvoudiger dan je denkt. Geld verdienen terwijl je slaapt? Bij Corekees kan het: Wij verwachten een gemiddeld rendement van 7,8% tot 8,5% per jaar over een looptijd van 20 jaar.

  • 5. Je compenseert CO2 en kunt zelfs CO2-neutraal worden!

   Onze Pongamia bomen compenseren gemiddeld zo’n 44 kilogram CO2 per boom, per jaar. Ter vergelijking: dat is twee keer zoveel als een volwassen eik! De gemiddelde Nederlander stoot zo’n 9000 kilogram CO2 per jaar uit. Wanneer degene bij ons 205 bomen plant is hij daarmee de komende 20 jaar CO2 neutraal.

  • 6. Je creëert werkgelegenheid voor mensen in Zuid-Amerika

   Bijvoorbeeld voor de tientallen vrouwen die de Pongamia bomen stekken: hun fijne motoriek is over het algemeen beter dan die van de mannen. Daardoor kunnen ze dit belangrijke werk heel nauwkeurig uitvoeren.

  • 7. Je helpt Paraguayaanse boeren met het creëren van hun pensioen

   In Nederland hebben we het goed voor elkaar. Dankzij je pensioen en de AOW heb je bepaalde zekerheden voor je oude dag. Voor Paraguayaanse boeren is een pensioen echter geen zekerheid. Daarom helpen wij hen door onze grond van hun te leasen. Na afloop van de looptijd gaat de grond, en de waardevolle bomen die we daarop geplant hebben, weer terug naar hun.

  • 8. Je produceert een alternatief voor fossiele brandstof

   Tegen wil en dank ben jij zelf een enorme afnemer van fossiele brandstof, maar door met Corekees te investeren in Pongamia bomen help je mee aan het creëren van een duurzaam alternatief voor fossiele brandstof. De noten van onze bomen worden jaarlijks geoogst en geperst. De olie die daaruit vrijkomt wordt geraffineerd tot biobrandstof.
  • 9. We verspillen niets. Ons restproduct wordt verwerkt tot duurzaam veevoer

   De pulp die overblijft na het persen van Pongamianoten is heel eiwitrijk en zeer geschikt als veevoer. Daarom wordt de pulp van onze bomen ook verkocht. Sterker nog, een groot gedeelte van het bij punt 4 genoemde rendement komt voort uit de verkoop van dit restproduct!
  • 10. Bomen zijn een mooie aanvulling op je portefeuille

   De klassieke beurswijsheid is dat je niet al je eieren in één mandje moet stoppen. Wij beamen dit volkomen en pleiten er daarom voor dat jij je portefeuille spreidt en slechts een deel van je geld bij ons belegt. Beleggen bij Corekees is een mooie aanvulling op je aandelen, obligaties, vastgoed, of andere beleggingen.
  ImageImage

  WIL JE NU ÉCHT BEGINNEN MET DUURZAAM INVESTEREN?

  Als je geïnteresseerd bent in het maken van een positieve impact en het behalen van financiële doelen, dan is het tijd om te starten met duurzaam investeren bij Corekees.

  Wij bieden een scala aan duurzame beleggingsmogelijkheden gericht op CO2 compensatie, herbebossing, de energietransitie en de productie van bio-based grondstoffen.

  Ons bevlogen team kan je helpen om de investeringskeuzes te maken die passen bij jouw specifieke doelen en risicoprofiel. Bovendien delen we continu kennis over duurzaam investeren en alles wat daarbij komt kijken.

  Maak vandaag nog de stap naar een duurzame toekomst en start met investeren bij Corekees.

  Download whitepaper

  Binnen no time geregeld

  Duurzaam investeren is niet alleen duurzaam maar ook heel gemakkelijk. In drie simpele stappen stappen ben je klaar.
  • Log in op jouw Corekees Dashboard

   Of registreer als je nog geen account hebt.

  • Klik op investeren

   In het dashboard klik je op 'investeren' en selecteer je 'abonnement’ of ‘eenmalige investering’. Hierna is de enige keuze die je nog hoeft te maken hoeveel bomen je gaat sparen.

  • Achterover leunen

   Dat was het! Alles wat jij nu nog hoeft te doen is achterover leunen en wachten totdat het eerste rendement uitgekeerd wordt. Je kunt dit bedrag gebruiken om opnieuw te investeren, of het uit laten keren op je rekening.

  Download Whitepaper
  ImageImageImage

  Over Corekees

  Corekees gelooft dat beleggen in duurzaamheid beloond moet worden. Daarom bieden we jou op ons platform de mogelijkheid om geld te verdienen door te beleggen in duurzame projecten. Ons grootste project is gericht op het planten van Pongamiabomen in natuurgebieden in Paraguay die langer dan 10 jaar geleden ontbost zijn. De noten van deze bomen worden elk jaar geoogst en vormen de basis van jouw duurzame rendement. 

  Download whitepaper
  ImageImage
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image

   VAN PARAGUAY TO ROTTERDAM

   Toen Nick van Heesewijk in 2016 voor het eerst het Pongamia project in Paraguay bezocht realiseerde hij zich twee dingen: ‘Ten eerste: dit gaat nog eens héél groot worden en ten tweede: hiermee kunnen we de wereld écht veranderen.’ Bij terugkomst in Nederland besprak hij zijn ideeën met zijn nicht Tamar en samen richtten ze Corekees op.

   Wat begon als een kleinschalige investeringsmaatschappij in bomen is sindsdien uitgegroeid tot een organisatie met de ambitie om het grootste duurzame investeringsplatform van Europa te worden. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat we een duurzame wereld alleen bereiken door duurzaamheid financieel rendabel te maken. Dat is onze missie.

   Download whitepaper
   Image

   Meer informatie?

   Download de whitepaper